به گزارش سرمایه گستران و به نقل از مرکزروابط عمومی واطلاع رسانی وزارت تعاون،کارورفاه اجتماعی در متن حکم دکترربیعی آمده است :
نظر به دانش گرانبها، شناخت دقیق مختصات نظام فنی و حرفه ای، باور و تعهد جنابعالی به اهمیت مهارت آموزی و توسعه سرمایه انسانی در کشور برای تحقق مطالبات مردم و دستیابی به اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران، جنابعالی به موجب این حکم به سمت «معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور» منصوب میشوید.
درادامه این حکم اضافه شده است : آنچه که در این سال ها دریافتم این است که مساله بیکاری در ایران بیش از آنکه مربوط به میزان رشد و سرمایه گذاری و حتی سیاست های پولی، مالی و تولیدی باشد، به مهارت نیروی انسانی وابسته است. همچنان که در کتاب معمای دولت مدنی اشاره کرده ام، یکی از مهمترین برنامههای کشورهای تازه صنعتی شده برای پیمودن مسیر میان بر توسعه، افزایش مهارت نیروی انسانی است.از سوی دیگر در دنیای متلاطم و پر از تحول که روزبه روز زمینههای ایجاد اشتغال جدید گستردهتر میشود و شاهدافت و خیز و ریزش و رویش شغلهای جدید میباشیم، معتقدم افزایش مهارت ایرانیان چه مهارت ادراکی و چه فنی، راه بی بدیل ارزان شدن رشد و توسعه در ایران است. به عنوان مطالعهگر اجتماعی و باتوجه به مسئولیت خود در این وزارتخانه باورم این است که راه فقرزدایی و افزایش رفاه، تمرکز بر مقوله توانمندسازی و مسیر تحقق توانمندسازی، ارتقا مهارت آموزی است.
اتفاقا همبسته تعاون، کار و رفاه اجتماعی شکل گرفته در این وزارتخانه چارچوبی عملی برای تحقق این نظریه را فراهم می کند.
این شرایط الزام میدارد که جنابعالی با حسن تدبیر، سعی وافر و بهره گیری ا ز شایستهترین نیروها؛ در جهت تحقق اهداف زیر اقدام نمایید:
۱- هدف گذاری فعالیتهای سازمان آموزش فنی و حرفهای در مسیر تحقق الزامات اقتصاد مقاومتی و سیاستهای کلان اشتغال کشور.
۲- همکاری سازنده برای تحقق اهداف، سیاستها و برنامههای توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بالاخص طرح کارآموزی اشتغال جوانان و طرح تکاپو.
۳- ارتقاء کیفیت مهارت آموزی، کاهش فقر مهارتی و افزایش منزلت اجتماعی مهارت آموختگان با رویکرد آموزش مادام العمر.
۴- توسعه هدفمند پوشش آموزشهای مهارتی سازمان برای تحقق هر ایرانی یک مهارت.
۵- ارتقای نظام مهارت آموزی در کشور از طریق تعامل سودمند با نهادهای ارائه کننده آموزشهای فنی و حرفهای.
۶- تمرکززدایی، کاهش تصدی گری و استقرار مدیریت راهبردی در مدیریت آموزشهای فنی و حرفهای.
۷- هدف گذاری و اجرای آموزش های مهارتی متناسب با نیازمندی های محلی و منطقهای بازار کار.
۸- ارتقای کیفی، اصلاح نظام اررزشیابی عملکرد سازمان در حوزه¬های تربیت مربی و آموزشهای کارگاهی با تاکید بر محصول محوری.
۹- ارتقای کیفی، تنوع بخشی و به روزسازی آموزشی های فنی و حرفه ای متناسب با اقتضائات بازار حرفه آموزی و کار در کشور با کمک نهادهای ذیربط و شرکای اجتماعی.
۱۰- توسعه همکاریها و ارتباطات بینالمللی سازمان با هدف استانداردسازی نظام مهارتآموزی، بهره مندی از فرصت های توسعه بازار حرفه آموزی، انتقال دانش و تجارب جهانی در آموزش فنی و حرفه ای.
۱۱- استفاده از ظرفیتهای فناورانه و مهارتی حاصل از سرمایهگذاریهای خارجی در کشور و ارتقای کیفیت مهارت نیروی کار ایرانی در مقیاس جهانی.
۱۲- هدایت نظام مهارت آموزی در جهت رفع کاستیهای مهارتی نیروی انسانی کشور در زمینه صنایع مولد اشتغال انبوه و ارتقای بهره وری نیروی کار.
۱۳- افزایش دسترسی اقشار آسیبپذیر و آسیبدیدگان به فرصتهای مهارت آموزی با هماهنگی و همکاری دستگاههای ذیربط.
۱۴- استقرار نظام تصمیمگیری مبتنی بر شواهد، جلب مشارکت نیروهای کارشناسی و خدوم سازمان در مدیریت آن با رویکرد شایسته گزینی.
درپایان این حکم آمده است : امیدوارم خدمتگزاری جنابعالی توام با موفقیت، ارتقای سطح کیفیت آموزش مهارت ها و سایر کیفیات نیروی انسانی کشور و زایش امیدهای بیشتر برای مردم و بالاخص جوانان ایران باشد. توفیق روزافزون جنابعالی را از خداوند متعال خواستارم.