اخبار استان ها

سعدی، سفیر صلح ایران در جهان

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از فارس، سیدرضا صالحی امیری امشب _شنبه سی‌ام فروردین‌_ در بیست و هشتمین بزرگداشت جهانی سعدی در شیراز، با تأکید بر نیاز امروز جامعه به آموزه‌های بزرگان ادب فارسی، اظهار کرد: هویت ما مرهون تلاش و آثار سعدی، حافظ و مولانا است و ما برای تجدید قوای معنوی به سراغ میراث گران بهای آنان آمده‌ایم.

وی با تأکید بر نیاز امروز جهان به آموزه‌های سعدی و حافظ، افزود: کم گفته‌ایم؛ نسل جوان ایران بیش از هر زمان به معرفت، فضیلت، صلح و اخلاق سعدی نیازمند است. ایران امروز به واسطه چنین بزرگانی می‌درخشد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خشونت‌های جهانی و سیاست‌های رژیم صهیونیستی را ناشی از بی‌توجهی به آموزه‌های صلح‌آمیز سعدی دانست و بر ضرورت معرفی ایران به عنوان نماد صلح و همزیستی مسالمت‌آمیز از طریق میراث فرهنگی غنی خود تاکید کرد و گفت: دنیای خشونت طلب امروز بداند که از سعدی و فرهنگ سعدی فاصله گرفته است صد افسوس که ما می‌توانستیم با زبان خود، با دانشگاه و رسانه خود زبان سعدی را در دنیای امروز به گفتمان تبدیل می‌کردیم و جهانیان از این چشمه جوشان سیراب می‌شدند. ما در کنار اقیانوس هستیم اما همچنان تشنه لب دنبال قطره‌ای آب می‌گردیم.

صالحی امیری سعدی را سرمایه ملی ایران خواند و بر ضرورت معرفی جهانی ایران از طریق میراث فرهنگی غنی خود، به‌ویژه آموزه‌های سعدی و حافظ، تأکید کرد.

وی آموزش و پرورش دانشگاه‌ها و نهادهای فرهنگی را به ترویج اندیشه‌های این بزرگان فراخواند و سعدی را نیاز امروز و فردای ایران دانست.

وزیر میراث فرهنگی بیان کرد: شیراز، فراتر از یک شهر، خاستگاه تمدن و فرهنگ ایران زمین است.

صالحی امیری خواستار احیای روحیه‌ی عدالت‌خواهی و انسان‌دوستی او در ایران شد و سعدی را نه تنها میراث که نقشه راه ایرانیان نامید.

وی با اشاره به ماندگاری آثار سعدی گفت: راز جاودانگی سعدی در فرهنگ و کلام اوست؛ او به جای پرداختن به حوادث گذرا، به حقایق ابدی پرداخت و به همین دلیل، آثارش همواره الهام‌بخش خواهد بود.

وزیر میراث فرهنگی سعدی را نه فقط شاعری بزرگ، بلکه گفتمان‌ساز اخلاق‌مدار و تمدن‌ساز دانست که در دنیای امروز بیش از پیش مورد نیاز است. همچنین ماندگاری سعدی را در حکمت و زبان او جست‌وجو کرد و گفت: اگر فردوسی معمار زبان فارسی است، سعدی هویت آن است.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا