اقتصاد کلان

شناسایی موانع رسته های بهره ور و پراشتغال در دستور کار

– اخبار اقتصادی –

به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران، به نقل از خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم, در شرایط کنونی اقتصاد کشور که با چالش‌هایی نظیر بیکاری، کاهش بهره‌وری و محدودیت منابع روبه‌روست، توجه به رسته‌های بهره‌ور و پر اشتغال به‌عنوان یکی از راهبردهای کلیدی در مسیر رشد پایدار اقتصادی بیش از پیش اهمیت یافته است.

رسته‌های بهره‌ور، صنایعی هستند که با استفاده بهینه از منابع و تکنولوژی‌های نوین، می‌توانند با کمترین هزینه بیشترین بازدهی را داشته باشند. در مقابل، رسته‌های پر اشتغال، آن دسته از حوزه‌هایی هستند که ظرفیت بالایی برای جذب نیروی انسانی و ایجاد فرصت‌های شغلی دارند. تلفیق این دو ویژگی در یک رسته، آن را به یک گزینه راهبردی برای سیاست‌گذاران اقتصادی تبدیل می‌کند.

براساس گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رسته‌هایی مانند فناوری اطلاعات، صنایع تبدیلی کشاورزی، گردشگری، پوشاک، و خدمات سلامت از جمله حوزه‌هایی هستند که همزمان از ظرفیت بالای اشتغال‌زایی و بهره‌وری برخوردارند. توسعه این بخش‌ها می‌تواند ضمن کاهش نرخ بیکاری، به افزایش تولید ناخالص داخلی و بهبود شاخص‌های اقتصادی منجر شود.

اشتغال دانشجویان در کارخانجات تسهیل می شود؟

هشتاد و ششمین جلسه شورای‌عالی اشتغال، در حالی برگزار شد که ۱۰مصوبه در حوزه اشتغال به همراه داشت. از آنجایی که رونق تولید ملی و حل مشکلات اقتصادی کشور از جمله موارد مهم در مسیر اشتغالزایی است. رئیس جمهور در این باره گفت:ایجاد اشتغال موجب افزایش تولید، تولید ثروت و برطرف شدن کسری بودجه خواهد شد. تحقق این هدف در گرو اراده جدی دستگاه‌های اجرایی و استانداری‌ها است و با وجود اراده، مسیر ایجاد اشتغال نیز هموار خواهد شد.

مالک حسینی, معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تدوین اطلس اشتغال کشور با محوریت آمایش سرزمینی استان‌ها خبرداد.

وی گفت: با طراحی اطلس اشتغال با محوریت آمایش سرزمینی استان‌ها و مزیت‌های رسته‌های تخصصی کسب و کارها و با تعامل بخش خصوصی و مردمی می‌توان مقدمات افزایش بهره‌وری در بهره گیری از منابع تسهیلات اشتغال کشور را فراهم کرد.

حسینی ادامه داد: برای تدوین این اطلس تلاش داریم از اقدامات و مطالعاتی که قبلا انجام شده بیشترین بهره را ببریم و از دوباره کاری و صرف هزینه مالی و وقت جدید جلوگیری کنیم تا در کوتاه‌ترین زمان به نتیجه مطلوب برسیم این اطلس نقشه راه اشتغال در کشور خواهد بود و از هدر رفت منابع به طور جدی جلوگیری خواهد کرد.

وی نهادهای مردمی را حلقه اتصال بنگاه‌های اقتصادی خرد و کلان دانست و گفت: نهاد مردمی توسعه‌دهنده اشتعال با رویکرد تسهیلگری و پشتیبانی نقش محوری در عرصه اشتغال کشور ایفا می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران، به نقل از تسنیم,‌در راستای ۱۰مصوبه شورای عالی اشتغال, شناسایی و رفع موانع پیش روی توسعه رسته های بهره ور و پر اشتغال در دستور کار قرار گرفت.

با توجه به مصوبه شورای عالی اشتغال در خصوص شناسایی و رفع موانع پیش روی توسعه رسته های بهره ور و پراشتغال مقرر گردید, وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و دستگاه های اجرایی ذیربط موانع پیش روی توسعه رسته های بهره ور و پر اشتغال را به طور ویژه شناسایی نموده و گزارش آن با تایید دو وزارتخانه به دستگاه های اجرایی مربوطه اعلام کنند.

به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران، به نقل از تسنیم, کارشناسان اقتصادی بر این باورند که حمایت هدفمند دولت از رسته های بهره ور و پراشتغال از طریق ارائه تسهیلات مالی، آموزش نیروی انسانی و تسهیل فضای کسب‌وکار، می‌تواند نقش مهمی در تحقق عدالت اجتماعی و کاهش فقر ایفا کند. به ویژه در مناطق کمتر توسعه‌یافته، سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها می‌تواند به ایجاد توازن منطقه‌ای و توسعه پایدار منجر شود.

در نهایت، برنامه‌ریزی دقیق و شناسایی رسته‌های اولویت‌دار در هر استان با توجه به ظرفیت‌های بومی، رمز موفقیت در مسیر اشتغال‌زایی پایدار و بهره‌وری بالاست. حرکت در این مسیر نیازمند همکاری همه‌جانبه میان بخش‌های دولتی، خصوصی و نهادهای مدنی است.

منبع خبر : ایران اکونا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا