صادرات فارس، ۱۰۳ درصد از واردات پیشی گرفت

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از فارس، ایوب زارعی امروز _چهارشنبه سوم فروردین در نشست خبری با تأکید بر نقش کلیدی گمرک بهعنوان مرزبان اقتصادی کشور در اجرای سیاستهای بازرگانی و برنامههای اقتصادی دولت و تشریح وظایف گمرک اظهار کرد: عبور و مرور کالا، کنترل و نظارت بر آن، آموزش کارکنان، بازرسیها، کشف تخلفات و کسب درآمد برای دولت از طریق دریافت حقوق و عوارض کالاهای وارداتی و صادراتی از جمله وظایف گمرک است.
وی با تاکید بر اهمیت تأمین امنیت و سلامت جامعه در این زمینه افزود: گمرکات فارس شامل مناطق ویژه اقتصادی شیراز، فرودگاههای شیراز و لامرد و مناطق ویژه اقتصادی لارستان، جهرم و کازرون است. تمام رویههای گمرکی از جمله ورود موقت، ورود قطعی، پردازش، مرجوعی، و عبور خارجی و داخلی، در منطقه ویژه اقتصادی شیراز انجام میشود.
مدیرکل گمرکات فارس گفت: گمرک فرودگاه شیراز علاوه بر فعالیتهای مسافری در حوزه صادرات و واردات نیز فعال است؛ گمرک لارستان که از ۳۳ سال پیش راهاندازی شده و تا پیش از آبان ۱۴۰۱ صرفاً در حوزه مسافری فعالیت میکرد، اکنون رویههای تجاری را نیز پوشش میدهد.
زارعی با اشاره به اینکه منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه لامرد و همچنین منطقه ویژه اقتصادی کازرون تمام رویههای گمرکی را ارائه میدهند، افزود: منطقه ویژه اقتصادی جهرم نیز که دو سال پیش افتتاح شده است، خدمات گمرکی عمومی ارائه میدهد و سال گذشته حدود پنج میلیون دلار صادرات از آن انجام شده است. همچنین، گمرک امانات پستی شیراز، در همکاری با اداره کل پست استان، مسئولیت پردازش مرسولات پستی را بر عهده دارد.
وی در ادامه با اشاره به آمار صادرات سال گذشته گمرک استان گفت: در این مدت، ۵۹۷ هزار و ۲۹۷ تن کالا به ارزش ۶۰۳ میلیون و ۸۰ هزار دلار از استان فارس صادر شده است.
مدیرکل گمرکات فارس عمده کالاهای صادراتی را به شمش آلومینیوم با ۲۰ همت به ترکیه، شمش فولادی با چهار همت به عراق، سرامیک به عمان، رزین به چین، شیرین بیان به امارات، خرما به پاکستان و کود اوره به هند اعلام کرد.
به گفته زارعی، ۱۷۵ هزار و ۷۲۶ تن کالا به ارزش ۲۹۷ میلیون و ۳۴۸ هزار و ۴۳۰ دلار وارد استان شده و ۵۹۷ هزار و ۲۹۷ تن کالا به ارزش ۶۰۳ میلیون و ۸۰ هزار دلار صادر شده است. این امر منجر به تراز تجاری مثبت ۱۰۳ درصدی برای استان شده است. پودر آلومینیوم از چین و کشنده از چین مهمترین کالاهای وارداتی بودند، در حالی که صادرات شامل کالاهایی مانند شمش آلومینیوم، شمش فولادی، سرامیک، رزین، شیرین بیان، خرما و کود اوره به کشورهای مختلف از جمله ترکیه، عراق، عمان، چین، امارات، پاکستان و هند بوده است.
وی گفت: فعالیت گمرکات فارس در حوزه مسافری نیز قابل توجه بوده است. در سال گذشته، ۲۶۸ هزار مسافر ایرانی و ۶۱ هزار مسافر خارجی وارد استان شده و ۲۸۴ هزار مسافر ایرانی و ۶۲ هزار مسافر خارجی از استان خارج شدهاند. همچنین، گمرک فارس در سال ۱۴۰۲ مجوز ترخیص طلا و جواهرات را دریافت کرد.
زارعی گفت: درآمد حاصل از فعالیتهای گمرکی استان در سال گذشته نزدیک به دو هزار میلیارد تومان بوده و حجم کل تجاری (صادرات و واردات) به ۹۰۰ میلیون و ۴۲۷ هزار و ۵۳۲ دلار رسیده است.
مرکز آموزش گمرک فارس که به عنوان مرکز آموزش گمرکات جنوب کشور شناخته میشود، سال گذشته ۶۰ هزار نفر ساعت آموزش ارائه داده است.
زارعی به چالشهایی مانند عوارض صادراتی، نرخ پایه صادراتی، مشکلات لجستیکی و حمل و نقل، تعلل در صدور مجوزها و پاسخ به استعلامات گمرکی اشاره کرد که مانع از توسعه بیشتر صادرات میشوند.
منبع خبر : ایمنا