اخبار استان ها

صنعت گردشگری و صنایع دستی اصفهان نیازمند حمایت/ درخواست ۴ اقدام فوری برای اقتصاد استان 

گروه استان‌ها- استاندار اصفهان طی نامه‌ای به وزیر اقتصاد خواستار حمایت فوری دولت از صنعت گردشگری و صنایع دستی اصفهان در فضای فعلی کشور شد. 

به گزارش تابناک از اصفهان به نقل از اداره کل روابط‌ عمومی و امور بین‌الملل استانداری اصفهان، مهدی جمالی‌نژاد در نامه‌ای رسمی و فوری خطاب به وزیر اقتصاد و دارایی، با هشدار درباره پیامدهای بحران‌های اخیر بر صنعت گردشگری و صنایع دستی استان، خواستار حمایت فوری دولت شد. 
وی با تأکید بر اینکه صنعت گردشگری و صنایع دستی، محورهای اصلی توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی این استان تاریخی هستند، تصریح کرد: متأسفانه در سال‌های اخیر، این صنایع به‌ویژه در دوران همه‌گیری کرونا و تحریم‌های اقتصادی، آسیب‌های بی‌سابقه‌ای متحمل شده‌اند و اکنون با حمله اخیر دشمنان به امنیت کشور، بار دیگر با چالش‌های جدی و بی‌سابقه ای در حوزه کسب‌وکار مواجه شده‌اند. 
استاندار اصفهان با اشاره به تأثیر عمیق این بحران‌ها بر معیشت هزاران خانواده به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم، از دولت درخواست کرد با حمایت قاطع و اجرای سریع بسته‌های پیشنهادی، مانع از تداوم رکود در این بخش‌ها شود. 
وی در ادامه خطاب به وزیر اقتصاد خواستار فوری  اعطای تسهیلات کم‌بهره و بلندمدت شد تا با تخصیص وام‌های ویژه برای بازسازی، نوسازی و تجهیز مراکز اقامتی، دفاتر خدمات مسافرتی و کسب‌وکارهای گردشگری با هدف توانمندسازی فعالان این حوزه‌ها رونق به کسب آنها صورت گیرد. 
جمالی‌نژاد معافیت‌های مالیاتی و بیمه‌ای را دومین گام در این راستا برشمرد و گفت: اعطای معافیت موقت ۶ ماهه تا یکساله از مالیات بر درآمد و ارزش‌افزوده برای تمام کسب‌وکارهای گردشگری اصفهان و نیز ارائه تخفیف در حق بیمه سهم کارفرما به‌منظور “حفظ اشتغال و جلوگیری از تعدیل نیروهای متخصص”. 
از دیگر راهکارهای حمایتی است. 
وی در سومین درخواست حمایت از بازاریابی و تبلیغات هدفمند را از دیگر پیشنهادات عنوان کرد و افزود: 
تخصیص بودجه ویژه برای پویش‌های تبلیغاتی ملی و بین‌المللی با هدف معرفی اصفهان به‌عنوان مقصدی امن و پویا و حضور در رویدادهای جهانی برای بازپس‌گیری سهم بازار گردشگری ایران نیز پیشنهاد می‌شود. 
جمالی‌نژاد گفت:در این راستا تدوین طرح‌های حمایتی ویژه از جمله پیشنهاد تأسیس “صندوق حمایت از گردشگری و صنایع دستی” با همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و بخش خصوصی برای ارائه کمک‌های اضطراری در شرایط بحرانی به عنوان یکی از راه‌حلهای برون رفت از بحران ارائه می‌شود. 
استاندار اصفهان در پایان نامه با اشاره به اهمیت راهبردی صنعت گردشگری و صنایع دستی در پیشرفت استان، از وزیر اقتصاد خواست تا با مساعدت و درایت خود، زمینه‌ساز عبور از این برهه دشوار و ترسیم آینده‌ای روشن برای این صنایع شود. 
وی ابراز امیدواری کرد با حمایت‌های فوری دولت، اصفهان بتواند جایگاه اصلی خود را به‌عنوان قطب گردشگری و هنرهای سنتی ایران تثبیت کند.

همچنین استاندار اصفهان در متن جداگانه‌ای خطاب به رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی خواستار حمایت فوری مجلس از گردشگری و صنایع‌دستی استان شد و با اشاره به پیشینه درخشان این استان در حوزه‌های گردشگری و صنایع‌دستی، هشدار داد که بحران‌های اخیر و تهاجم رژیم صهیونیستی، آینده شغلی هزاران هنرمند و فعال این بخش‌ها را با تهدید جدی مواجه کرده است. 
وی با اشاره به اینکه این نامه  به دنبال جلسه هفته گذشته نمایندگان با مسئولان استانی ارسال شده، با تشکر از توجه مجمع نمایندگان به این دو حوزه حیاتی، خواستار حمایت فوری و همه‌جانبه مجلس شد. 
استاندار اصفهان با تبیین ابعاد بحران، پنج درخواست کلیدی را مطرح کرد و گفت:خواستار تصویب قوانین حمایتی فوری شامل بازنگری قوانین مالیاتی و بیمه‌ای، معافیت‌های مالیاتی، تخفیف حق بیمه کارفرما و تقسیط بدهی‌های معوق فعالان گردشگری و صنایع‌دستی و نیز تصویب بودجه اضطراری ملی برای حمایت از تأسیسات گردشگری و صنایع‌دستی در استان‌های آسیب‌دیده، به‌ویژه اصفهان هستیم. 
وی با اشاره به تأسیس صندوق ملی توسعه گردشگری و صنایع‌دستی برای ارائه تسهیلات کم‌بهره و کمک‌های بلاعوض به آسیب‌دیدگان و نیز رایزنی با وزارتخانه‌های مرتبط برای اولویت‌بندی اصفهان در برنامه‌های حمایتی ملی و نظارت بر اجرای مصوبات خواستار پرداخت ۳۰ درصد از محل ارزش افزوده تغییر کاربری اراضی گردشگری به اداره کل میراث فرهنگی استان جهت توسعه زیرساخت‌ها و مرمت بناهای تاریخی شد. 
جمالی‌نژاد با ابراز امیدواری به حمایت مجلس، تأکید کرد: با لطف الهی و درایت نمایندگان ، می‌توانیم گام‌های مؤثری برای حفظ اشتغال، احیای رونق گردشگری و صنایع‌دستی، و صیانت از این میراث گران‌بها برداریم.

منبع خبر : تابناک

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا