اخبار استان ها

طرح گفت‌وگوی بین نسلی زمینه تعامل و درک متقابل را فراهم می‌کند

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از مرکزی، مهدی زندیه‌وکیلی ظهر امروز _چهارشنبه نهم اردیبهشت_ در نخستین همکاری علمی، تخصصی گفتگوی بین نسلی؛ موانع، چالش‌ها و راهکارها اظهار کرد: فرآیندهای مدرن شدن جامعه و شهرنشینی و کوچک شدن خانه‌ها باعث شده‌اند که نهاد خانواده روزبه‌روز متحول‌تر شود.

وی افزود: در حال حاضر همزیستی مسالمت‌آمیز نسل‌ها با یکدیگر از هر چیز دیگری مهم‌تر است، نمی‌توان تفاوت‌ها را از بین برد، بنابراین به رسمیت شناختن تفاوت‌ها از طریق آموزش مؤثرترین اقدامی است که می‌توان در این شرایط انجام داد.

استاندار مرکزی گفت: طرح گفت‌وگوی بین نسلی می‌تواند بسیار مؤثر و زمینه تعامل و درک متقابل را فراهم کند.

زندیه وکیلی با بیان اینکه بخشی از چالش‌های اجتماعی به دلیل نبود درک متقابل بین نسل‌ها است، عنوان کرد: پیش از بحران باید گفت‌وگو شکل بگیرد که این فرآیند ابتدا از خانه و در گام بعد از مدرسه است.

وی خاطرنشان کرد: تحولات سریعی که روی داده‌اند خارج از کنترل نهادها است و نمی‌توان جلوی آن‌ها را گرفت، نهادهایی که در این زمینه مؤثر هستند، تنها می‌توانند با دانش، علم و برنامه‌ریزی زمینه‌ای را فراهم کنند که این فرآیند تلطیف شود.

استاندار مرکزی تاکید کرد: طرح گفت‌وگوی بین نسلی می‌تواند بسیار مؤثر و زمینه تعامل و درک متقابل را فراهم کند، این مهم نیازمند احصای معایب و ظرفیت‌های طرح است.

زندیه‌وکیلی اظهار کرد: در پرداختن به مسئله شکاف نسلی سطوح مختلفی وجود دارند، که شامل تفاوت، اختلاف و فاصله است، در همه جوامع امکان روی دادن این مسئله وجود دارد، منتهی در جوامع مدرن این مسئله بیشتر رخ می‌دهد.

وی با تأکید بر فراهم کردن زمینه اجتماعی برای فعالیت‌های توسعه‌ای، افزود: برخی مواقع یک موضوع ایده‌آل و نیاز منطقه است، اما پرداختن به آن موضوع و موفقیت آن مستلزم زمینه‌سازی مناسب برای پذیرش اجتماعی است.

استاندار مرکزی عنوان کرد: جاماندگی استان مرکزی از توسعه تنها با تقویت بخش اجتماعی ممکن است که اقداماتی از جمله گفت‌وگوی بین نسلی می‌تواند در این فرآیند مؤثر باشد، جمهوری اسلامی فرصت‌های برابری برای همه افراد ایجاد کرده است و نسل امروز قطعاً مدیران فردای جامعه هستند به همین دلیل انتقال دانش و تجربه، گفت و گو با این نسل و آگاهی از تفکر و نیازشان و در آن سو ایجاد ظرفیت شنیدن تجربیات نسل قدیم توسط جدید بسیار اهمیت دارد.

زندیه‌وکیلی تصریح کرد: رسانه‌ها با ایجاد فضایی برای گفتگوی بین فرهنگی و معرفی تنوع فرهنگی، می‌توانند به افزایش همدلی و درک متقابل کمک کنند.

وی با بیان اینکه رسانه‌ها نقش مهمی در ایجاد و تقویت تاب‌آوری فرهنگی در جامعه ایفا می‌کنند افزود: تاب‌آوری فرهنگی به معنی توانایی جامعه در مقابله با چالش‌ها و تهدیدات فرهنگی و حفظ هویت و ارزش‌های فرهنگی خود است.

وی خاطرنشان کرد: رسانه‌ها می‌توانند با انتقال آگاهی و دانش فرهنگی، ترویج گفتگوی بین فرهنگی و ایجاد فضای تعامل و همدلی، به تقویت تاب‌آوری فرهنگی کمک کنند.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا