فرهنگ صلح را به فضاهای مجازی و تخصصی جامعه ببرید

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از کرمان، حجتالاسلام هادی صادقی امروز _یکشنبه بیستویکم اردیبهشت_ در سفر به کرمان، ضمن حضور در همایش «آوای صلح»، در جمع فعالان شوراهای حل اختلاف، بزرگان طوایف، صلحیاران و مسئولان قضائی استان، اظهار کرد: ترویج فرهنگ گذشت و صلح تقویتکننده روحیه همبستگی در جامعه است.
وی با اشاره به اهمیت نقش صلحیاران در جامعه، افزود: عزیزان سالهاست در شوراهای حل اختلاف تلاش میکنند، اما اینک جمعهای دیگری خلق شده و میطلبد که شما در آنجا حضور داشته باشید؛ از فضای مجازی که با آن آشنا هستند تا متاورسی که فراتر از جهان است.
معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور گفت: در این جهانهای مجازی کنونی، نیاز به مصالحه و حل اختلاف نیست؟ آیا آنجا احتیاج نیست که بزرگانی حضور پیدا کنند و تلاش کنند تا فضا را به جای فضای دشنام و درفش و کینه، فضای صلح و سلامت و صفا کنند.
وی با دعوت از فعالان صلح برای ورود به فضای مجازی، تصریح کرد: عزیزانی که اهل صلح و اصلاح بین مردم هستید، فضاهای مجازی را نیز دریابید که میدان جدیدی برای کار شما و جوانترهاست؛ دست جوانها را بگیرید و با فرهنگ میانجیگری آشنا کنید تا فضا را به دست بگیرند و فرهنگ صلح را آنجا ترویج دهند و فتح کنند.
حجتالاسلام صادقی بخشهای تخصصی جامعه و اقشار مختلف را دومین میدان برای فعالیت صلحیاران برشمرد و گفت: تمام مشاغل، و کسب و کارها میدان فعالیت شما عزیزان هست و من همینجا دعوت میکنم از همه مشاغل و کسب و کارهای قدیم و جدید که به سرعت محل اختلاف در آینده را پیش بینی کنند.
معاون قوه قضائیه با اشاره به اهمیت پیشبینی راهکارهای حل اختلاف در قراردادها، تصریح کرد: هنگامی که قرارداد ببندیم همان اول فکرش را بکنیم که رفع اختلافمان چگونه باشد و راههای حل و رفع و دفع اختلاف را بلد باشید و پیش بینی کنید.
وی هم چنین از اعلام قریبالوقوع آزمون استخدامی شوراهای حل اختلاف خبر داد و گفت: به زودی آزمون استخدامی اعلام خواهد شد و ما خیلی تلاش کردیم که توی مواد آزمون حتماً چیزهایی بگنجانیم که شما بیشتر کار دارید.
اصلاح ذاتالبین، جهادی عزتآفرینتر از میدان جنگ است
حجت الاسلام علی توکلی امام جمعه موقت کرمان نیز با تشریح اهمیت صلح و سازش در اسلام، رفع اختلافات را برتر از نماز و روزه مستحبی دانست و اظهار کرد: مصلحان، مانند مجاهدان، عزت را به خانواده و ملت هدیه میدهند.
وی با استناد به آیات قرآن، اصلاح و رفع اختلاف را از اهداف اصلی دین اسلام برشمرد و افزود: سه دسته در این زمینه مسئولیت سنگینتری دارند؛ گروه اول طرفین اختلاف هستند که باید بخواهند اختلاف را کنار بگذارند.
امام جمعه موقت کرمان ادامه داد: گروه دوم نظام اسلامی است که قوه قضائیه برای ایجاد سازش در آن قدم گذاشته و مقدمات و بسترهای آن را فراهم کرده و نتایج خوبی هم داشته است و دسته سوم خواص هستند که چون دارای تجربه، مقام و محبوبیتاند، آنها را پیش بگذارند و بیایند اختلافات را برطرف کنند تا جامعه در آرامش لازم به سر ببرد.
وی پاداش مصلح را همسنگ مجاهد در جبهه نبرد دانست و تصریح کرد: به قول پیامبر اکرم (ص)، اجر کسی که اصلاح ذاتالبین میکند، مانند اجر مجاهد است؛ کسی که در جبهه جهاد میرود، عزتآفرین است و کسی که اصلاح ذاتالبین میکند، هم عزت خانواده را به ارمغان میآورد و در سطح خرد و کلان برای ملت عزت میآورد.
حجت الاسلام توکلی با ارائه راهکارهایی برای ایجاد صلح و سازش، خاطرنشان کرد: اولین کاری که باید بکنیم، آن ظرفیتهای خفته در طرفین اختلاف را باید بیدار کنیم تا در مقابل اعضای خانواده صبوری کنند و قصور و تقصیر را نادیده بگیرند.
وی عدالت را ضامن صلح پایدار دانست و تاکید کرد: اگر آمدیم گره را برای فقط یک گروهی باز کردیم، نه تنها اصلاح به وجود نمیآید، بلکه بی عدالتی است.
منبع خبر : ایمنا