مدیریت دانش در مدارس قزوین بهکارگیری شود

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از قزوین، حسنعلی اصغری عصر امروز _دوشنبه هجدهم فروردین_ در جلسه شورای معاونان ادارهکل آموزش و پرورش استان اظهار کرد: حل مسئله و آموزش نوآورانه از اولویتهای اساسی امروز نظام آموزشی است و با استفاده بهینه از منابع انسانی شامل معلمان و دانشآموزان میتوان شرایط آموزشی را بهبود داد.
وی با اشاره به اهمیت ایجاد انگیزه، تعلق خاطر و تبدیل مدارس به سازمانهای یادگیرنده افزود: این رویکردها در قالب مدیریت دانش و مشارکت خلاقانه اجرا میشوند تا نتایج موثرتری در نظام آموزشی حاصل شود.
دبیر شورای آموزش و پرورش استان قزوین با بیان اینکه بهرهگیری از تجربههای زیسته معلمان و دانشآموزان برای حل مسائل واقعی از مهمترین اولویتها است، گفت: مدیریت دانش به عنوان یک راهکار علمی باید در مدارس استان قزوین اجرا شود تا دانش به شکلی نظاممند جستوجو، تولید و به کار گرفته شود.
اصغری افزود: با ایجاد انگیزه در کارکنان و فراهمسازی بستر مناسب برای خلق ایدههای نوآورانه مدارس باید بتوانند به سازمانهای یادگیرنده و تحولخواه تبدیل شوند، این اقدامات عملیاتی نه تنها کیفیت آموزشی را افزایش میدهد، بلکه به حل چالشهای واقعی کمک میکند و آیندهای بهتر برای نظام آموزشی رقم خواهد زد.
وی ادامه داد: تحولآفرینی در آموزش و پرورش نیازمند ایجاد مدارس یادگیرنده است. در یک سازمان یادگیرنده افراد تجربیات خود را بهراحتی به اشتراک گذاشته و از یکدیگر یاد میگیرند که این امر باعث رشد فردی و سازمانی میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین با ذکر اینکه بهکارگیری دانش و تبدیل تجربیات به بستههای مشخص و کاربردی برای ارائه به دیگران یکی از نکات کلیدی برای پیشرفت است، گفت: در این حوزه تجاریسازی دانش و مهارتها ضروری است. بنابراین کیفیت آموزش رشتههای فنی و حرفهای در هنرستانها باید توسعه یابد تا دانشآموزان بتوانند با یادگیری مهارتهای عملی و کاربردی به تولید و درآمدزایی دست پیدا کنند.
اصغری اضافه کرد: همچنین مستندسازی تجربیات و ایجاد بسترهایی برای افزایش مشارکت میان ذینفعان از جمله دانشآموزان، معلمان، مدیران، اولیا و جامعه، میتواند زمینهساز تحولآفرینی در مدارس باشد.
وی ادامه داد: تغییر و تحول در نگاه به آموزش و پرورش و شبکهسازی میان ذینفعان از گامهای اساسی برای پیشرفت سیستم آموزشی است و همکاری تیمی میان هنرستانها، هنرآموزان و دانشآموزان نقش کلیدی در خلق ایدهها و تولید محصولات کاربردی دارد.
دبیر شورای آموزش و پرورش استان قزوین تأکید کرد: در نهایت هم مشارکت و تبادل تجربیات در گروههای کاری میتواند به تحقق اهداف آموزشی و فرهنگی و رشد مدارس کمک کند.
منبع خبر : ایمنا