اخبار استان ها

مذاکره درباره میدان گازی آرش با کشورهای همسایه

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از تهران، سردار عبدالرضا عابد، امروز _شنبه بیستم اردیبهشت_ در حاشیه بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، به توانمندی‌های فنی و مهندسی کشور در شرایط تحریم اشاره و اظهار کرد: اتکای ملت ایران به ظرفیت‌های داخلی و نیروی انسانی متخصص، دستیابی به دستاوردهای چشمگیر در حوزه فناوری افتخار ملی است.

وی با اشاره به ضرورت تسریع در فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی افزود: فرصت‌های این میدان نباید از دست برود و باید هرچه سریع‌تر اقدامات اجرایی آغاز شود. وزارت نفت و ریاست جمهوری موافقت خود را با اجرای برنامه‌های فوری اعلام کرده‌اند تا از افت فشار گاز در این میدان جلوگیری شود.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء گفت: در سال گذشته برخی میادین مشترک با مشکل ناترازی و افت فشار گاز مواجه بودند. در همین راستا، قرارگاه خاتم‌الانبیاء با تکیه بر تجارب گسترده مهندسی و اشراف اطلاعاتی بر وضعیت این میادین، آمادگی خود را برای ورود به این حوزه اعلام کرد. پس از انجام مطالعات فنی، دو گزینه عملیاتی به وزارت نفت پیشنهاد شد.

نصب تأسیسات دریایی در موقعیت ساکوها

به گفته عابد، اخیراً تصمیم بر آن شده است که تأسیسات لازم در موقعیت دریایی ساکوها نصب شود. این روند در قالب جلسات مشترک با کارفرما و تیم‌های پیمانکاری مورد بررسی قرار گرفت و اطلاعات فنی مربوطه به وزارت نفت ارائه شد. در نهایت، قرارداد ساخت‌وساز در منطقه «آب ۶» منعقد شد و قرارگاه خاتم‌الانبیاء بر اساس تقسیم‌بندی قانونی مسئولیت اجرای آن را بر عهده گرفته است.

وی با تأکید بر توان فنی و ظرفیت اجرایی قرارگاه، تصریح کرد که نباید فرصت را از دست داد، زیرا زمان در توسعه میادین مشترک قابل بازگشت نیست. همچنین، از حمایت وزارت نفت و ریاست جمهوری برای رفع موانع و تسریع در روند اجرایی این پروژه قدردانی کرد.

آخرین وضعیت میدان گازی آرش و تعاملات دیپلماتیک

فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیاء در خصوص میدان گازی آرش، گفت: یکی از پروژه‌های مهم و راهبردی منطقه، است و مذاکرات با وزارت نفت در این زمینه انجام شده است. همچنین ایران با کشورهای کویت و عربستان (به‌جز بحرین) دارای میادین مشترک نفت و گاز بوده و ورود به میدان آرش در دستور کار قرار دارد.

عابد ادامه داد: این موضوع با وزارت امور خارجه مطرح شده و پیشنهاد شده است که از طریق دیپلماسی مذاکرات لازم صورت گیرد. در همین راستا، جلسات مرتبط برگزار شده و پیگیری‌ها به وزارت نفت ابلاغ شده است.

وی درباره سهم ایران در میدان آرش اظهار داشت که این میدان مشترک بوده و میزان سهم کشورها باید طی توافقات نهایی مشخص شود. ایران در این میدان سهم دارد، اما نسبت دقیق آن (چه بیشتر یا کمتر از ۴۰ درصد) نیازمند بررسی و مذاکرات بیشتر است تا در مرحله اجرا برداشت انجام شود. اخبار ضدونقیضی درباره آغاز فعالیت کویت منتشر شده است. برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که کویت برای این پروژه مصمم است و همکاری‌هایی با یک شرکت خارجی برای آغاز عملیات انجام داده، اما اطلاعات دقیق و تأییدشده‌ای از این روند در دسترس نیست.

با توجه به اهمیت توسعه میادین مشترک و ضرورت اتخاذ تصمیمات راهبردی، قرارگاه خاتم‌الانبیاء همچنان پیگیر برنامه‌های اجرایی بوده و با حمایت نهادهای دولتی، اقدامات لازم را برای پیشبرد پروژه‌ها در دستور کار دارد.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا