معدومسازی ۳.۸ تُن مواد غذایی غیربهداشتی در طرح سلامت نوروزی

افشین دلشاد در گفتگویی در خراسان شمالی با اشاره به اینکه در راستای ارتقای سطح بهداشت عمومی و ایمنی مواد غذایی، تیمهای بازرسی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به طور ویژه در طرح سلامت نوروزی نظارتها را انجام میدهند، اظهار کرد: از زمان اجرای طرح سلامت نوروزی تاکنون ۴۱۸۷ بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی شامل رستورانها، اغذیهفروشیها، شیرینیفروشیها، نانواییها و سایر واحدهای مرتبط، ۹۸۹ بازرسی از اماکن عمومی همچون مراکز تفریحی، تفرجگاهها و مجتمعهای تجاری، ۶۲ بازرسی از اماکن اقامتی شامل هتلها، مهمانپذیرها و مسافرخانهها، ۱۲۶ بازرسی از مراکز و اماکن بینراهی نظیر مجتمعهای خدماتی و رفاهی بینراهی و ۴۹۴ بازرسی مشترک با همکاری سایر نهادهای نظارتی انجام شده است.
وی با تاکید بر اهمیت رعایت موازین بهداشتی در ایام نوروز و رمضان، افزود: در این مدت ۱۰۴۸ اخطاریه برای واحدهای متخلف صادر ۵۳ مرکز و اماکن متخلف به مراجع قضائی معرفی و چهار واحد نیز به دلیل تخلفات بهداشتی پلمب یا تعطیل شدهاند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه تیمهای بازرسی بهداشت محیط برای حفظ سلامت عمومی و پیشگیری از شیوع بیماریهای مرتبط با آب و غذا، نظارتهای گستردهای را اجرا کردهاند، عنوان کرد: به منظور تضمین سلامت آب و مواد غذایی، ۷۸ نمونهبرداری از مواد غذایی برای بررسی سلامت و کیفیت محصولات، هزار و ۶۰۷ مورد سنجش با تجهیزات پرتابل برای اندازهگیری پارامترهای بهداشتی و پنج هزار و ۹۷۱ کلرسنجی برای کنترل کیفیت آب آشامیدنی و استخرها انجام شده است.
دلشاد با تأکید بر اهمیت مشارکت مردمی در حفظ سلامت عمومی، گفت: شهروندان میتوانند هرگونه تخلف بهداشتی، عرضه مواد غذایی غیربهداشتی، رعایت نکردن استانداردهای بهداشتی در اماکن عمومی، و سایر مشکلات مرتبط را از طریق سامانه رسیدگی به شکایات مردمی وزارت بهداشت با شماره ۱۹۰ گزارش کنند.
وی خاطرنشان کرد: طرح سلامت نوروزی تا پایان تعطیلات نوروزی ادامه دارد و نظارتها به صورت مستمر در سراسر استان انجام خواهد شد.
منبع خبر : ایمنا