نرخ رشد جمعیت در استان گلستان در وضعیت «بحرانی» قرار دارد
به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از گلستان، سیده زهرا حسینی جبلی، امروز -چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت- در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به پایین بودن نرخ رشد جمعیت در گلستان نیاز است که همه مسئولان در خصوص افزایش نرخ رشد جمعیت در استان دغدغه داشته باشند.
وی با تاکید بر اهمیت فرهنگسازی زادوولد در استان افزود: در غربالگری زایمان نباید بهگونهای رفتار شود که بانوان باردار نسبت به آینده نوزادان خود مأیوس شوند.
سرپرست دفتر امور بانوان زنان و خانواده استانداری گلستان ارائه تسهیلات جوانی جمعیت را یکی از اقدامات خوب دولت سیزدهم دانست و افزود: نباید در اعطای زمینها و سایر امتیازات پیشبینی شده در قانون جوانی جمعیت به این خانوادهها سهلانگاری شود.
وی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را لازم اما ناکافی دانست و گفت: مسئولان بخشهای مختلف استان برای افزایش نرخ جمعیت در استان همه ظرفیتها و امکانات را به میدان بیاورند.
حسینیجبلی با بیان اینکه نبیاکرم (ص) در قیامت به کثرت نوزادان امت خود مباهات میکند، خاطرنشان کرد: ازدیاد جمعیت از آن دسته اعمال صالح و نیکویی است که میتواند ذخیره قبر و قیامت انسان باشد.
وی افزود: وضعیت شهرستانهای کردکوی، بندرگز و گرگان از نظر رشد جمعیتی بحرانی، شهرستانهای مینودشت، گالیکش و علیآبادکتول نامطلوب و شهرستان رامیان هم متوسط است.
سرپرست دفتر امور زنان و خانواده استانداری گلستان ادامه داد: رسانه، مدیران، خانواده موفق، دستگاههای دولتی، شرکتهای خصوصی، نخبگان و گروههای مردمی از بخشهای رویداد جوانی جمعیت است.
وی با تاکید بر اینکه برای افزایش فرزندآوری مهمترین نکته این است که ازدواج را افزایش دهیم و میلیونها جوان مجرد که در حال حاضر هنوز ازدواج نکردهاند، بهترین ظرفیت برای جوانی جمعیت هستند که با کار فرهنگی و همراهی مسئولان و الگوهای جامعه در جهت ترویج ازدواج ساده و کمهزینه نزد فرزندان خود میتوان امید به بهبود این وضع در پنجره جمعیتی باقیمانده داشت.
حسینیجبلی گفت: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که در راستای سیاستهای کلی جمعیت ابلاغی از سوی رهبری است و تلاش ما بر این است که در آن، ابعاد کیفی و کمی فرزندآوری بررسی شود.
وی با اشاره به هفته ملی جمعیت از (بیستوچهارم تا سیام اردیبهشت) و روزشمار این هفته، افزود: رویداد جوانی جمعیت در (بیستونهم اردیبهشت) در تالار فخرالدین اسعدگرگانی برگزار میشود.
سرپرست دفتر امور زنان و خانواده استانداری گلستان اظهار کرد: در راستای برگزاری این رویداد کارگروهی هفتگانه برای بخشهای مختلف تعریف و جلسات توجیهی داوران برگزار شده است تا بعد از ارزیابی، افراد نمونه استان معرفی و تجلیل شوند.
وی فرهنگسازی برای رشد جمعیت، حساسسازی افراد نسبت به مسئله جمعیت، معرفی دستاوردها و ظرفیتهای دستگاههای اجرایی و گروههای مردمی، بسترسازی مناسب برای همافزایی و تبادل اندیشه در میان جامعه نخبگانی برای رسیدن به نرخ رشد مطلوب در فرزندآوری و ازدواج را از اهداف این رویداد برشمرد.
منبع خبر : ایمنا