نقش مهم «هوش مصنوعی» در مبارزه با پولشویی و سلامت «مراودات مالی»

به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران، از اصفهان، در رویداد دریچه ای رو به آینده که با تمرکز چشم اندازهای نوین فناوری برگزار می شد، مصطفی مافی رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات و تعدادی از فعالان زیست بوم فناوری از سراسر کشور در طول برنامه ای دو قسمتی، علاوه بر ارایه نقطه نظرات خود پیرمون موضوعاتی همچون هوش مصنوعی، ماشین لرنینگ، محصولات فناوری محور و همچین تفاوت فناوری و محصول فرآیندهای فناوری محور، به بررسی چالش ها و فرصت های هوش مصنوعی، چگونگی تغییر پارادایم ها و فرآیندهای صنعت با حضور ALو همچنین هوش مصنوعی به عنوان موتور محرک نوآوری در کسب وکار پرداختند.
در این رویداد ابتدا مصطفی مافی رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور با تاکید بر ضرورت ظرفیت سازی کیفی و کمی برای اتصال زیست بوم فناوری در استان های مختلف به یکدیگر و شکل دادن زنجیره بهم پیوسته اکوسیستم فناوری در کشور به چند ناحیه نوآوری کشور از جمله ناحیه نوآوری فضایی ، ناحیه نوآوری فولاد شهر و مرکز نوآوری البرز از اختصاص زمین جهت ساخت ناحیه نوآوری مازندران خبر داد.
مافی با تاکید بر ضرروت تسهیل ورود شرکت های فناور و فعالان زیست بوم به بازارهای جهانی با کمک به فعالان اکوسیستم برای تبدیل شدن به شرکت های لنگر(نهادهایی که از نظر ساختاری به ثبات اولیه در مرحله تولید رسیده اند و در تلاش برای دستیابی به توسعه پایدار هستند) بر تلاش مجموع وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (ICT) و همچنین پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات برای توسعه بازارهای تخصصی و ارتقای مهارت های شغلی- تجاری و بازاریابی فعالان این حوزه تاکید کرد.
جوانان و نخبگان خلاق ایرانی، بزرگترین سرمایه کشور
وی همچنین با اشاره تواناییهای کم نظیر جوانان و نخبگان خلاق ایرانی، آنان را بزرگترین سرمایه کشور خواند که هر گونه هزینه برای ارتقای مهارت های همپوشان آنها برای حضور در بازارهای جهانی، نوعی سرمایه گذاری هوشمندانه به شمار می رود.
رئیس پارک فناروی اطلاعات و اطلاعات در همین رویداد با توجه به تحولات جاری ابراز امیدواری کرد: نظر به کیفیت بالای خدمات و محصولات طراحی و ساخته شده توسط شرکت های فناور ایرانی در حوزه های مختلف نرم افزاری، سخت افزاری، ناوبری و ابزارهای تعاملی، سهم ایران از بازارهای منطقه و جهان به جایگاه واقعی خود برسد.
در این رویداد همچنین آقایان مهدی قیصری عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و رییس هیات مدیره شرکت دانشبنیان پایدار کشت هوش خاورمیانه، طراح و تولیدکننده فناوری آبیاری هوشمند بخش کشاورزی بر ضرورت آبیاری نوین اراضی کشوری و مزایای استفاده از هوش مصنوعی در مراحل مختلف کشاورزی از جمله آبیاری هوشمند و فرآیندهای کاشت، داشت و برداشت تاکید کرد.
همچنین اشکان گرامی مدیرعامل شرکت دانشبنیان شرکت دانش بنیان فرتاک رایانش ابری شریف که با نام تجاری لکسیت فعالیت می کند نیز در این رویداد به معرفی محصولات خود برای هوشمند سازی و خانه هوشمند لکسیت به عنوان پلتفرمی برای هوشمندسازی ایرانی پرداخت.
در ادامه محمدرضا شیخ بهایی مدیرعامل شرکت توسعه آواتاج در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و رییس هیات مدیره شرکت دانش بنیان پویا فراز به معرفی نرم افزار پردازش داده طراحی شده از توسط او و همکارانش تحت عنوان User Map پرداخت که به گفته او، می تواند با داده کاوی،پردازش و ارایه دیتای مورد نیاز مدیران در سطوح مختلف به صورت داشبورد، شناخت دست اول و قابل اندازه گیری از جامعه هدف، کالاها و خدمات مورد نیاز آن جامعه را بالا ببرد.
پنل هوش مصنوعی
در بخش دوم رویداد دریچه رو به آینده هم پنلی تخصصی برای بررسی چالش ها و فرصت های هوش مصنوعی، چگونگی تغییر پارادایم ها و فرآیندهای صنعت با حضور ALو همچنین هوش مصنوعی به عنوان موتور محرک نوآوری در کسب وکار با اجرای مهندس مهندس حمید رضا پیله ور از فعالان اکوسیستم نوآوری و معاون توسعه نوآوری وزین پرشیا و حضور سه تن کارشناسان برگزار شد.
در این پنل تخصصی حمیدرضا پیله ور هوش مصنوعی را مفهومی معرفی کرد که امروزه دیگر از جنبه نمایشی و فانتزی خارج شده و به نوعی وارد زندگی تک تک شهروندان شده است.
او با تشریح نوع نگاه غالب در کشورنسبت به پدیده های نوظهور که معمولا از نگاه شکاکانه آغاز و سپس تبدیل به میل رغبت می شود گفت: در مرحله سوم نگاه غالب به دنبال جابه جا کردن مفاهیم می رود، تا جایی که مفهوم با محصول اشتباه گرفته می شود.
فهم مشترک از فناوری
در ادامه این پنل تخصصی مهندس هادی ابراهیمی مدیرعامل راهبرد هوشمند بانک شهر و فعال صنعت پرداخت وحوزه فین تک، با اشاره به فرهنگ کسب و کار که درآمد یا همان کسب کردن چیزی را بر انجام کار اولویت می دهد گفت: از اتفاق باید به سمتی حرکت کنیم که ابتدا کار و سپس کسب را به عنوان فرآیند تعریف کنیم.
وی در همین زمینه با اشاره به ضروت توافق بر سر فهمی مشترک از فناوری به نقش هوش مصنوعی در جهت تعریف رابطه با مشتری و مخاطب پرداخت وگفت: هوش مصنوعی می تواند ما را به یک فصل مشترک برساند و فضای توسعه ارتباط و شخصی محصول یا خدمات را بین ارایه دهنده و گیرنده هر محصول یا خدمات نوآورانه را فراهم کند.
ابراهیمی افزود: امروز در حوزه های بانکی و مالی،هوش مصنوعی نقش بزرگی در مبارزه با پولشویی و سلامت مراودات مالی ایفا می کند.
تحول در رگولاتوری
احسان یزدیان معاون توسعه فناوریِ شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان هم بر نیاز به تحول در حوزه رگولاتوری تاکید کرد.
وی در ادامه به حجم ایران از اقتصاد دیجیتال گفت: در میان شرکت دانش بنیان به طور تقریبی از میان ۹ گروه دانش بنیان، شصت درصد را بخش برق و الکترونیک، ماشین آلات و محصولات فناوری تشکیل می دهند، در همین حال با وجود ده هزار شرکت دانش بنیان ، سهم همه ۹ گروه یادشده از تولید ناخالص داخلی تنها دو و هفت دهم درصد است. در همین حال هم دخالت های دولت در قیمت گذاری مواد اولیه و برخی تصمیم گیری هایش باعث شده تا اندازه بازار فناوری به همان اندازه از ظرفیت بالای نخبگان،جوانان و شرکت های دانش بنیان بزرگ نشود.
معاون توسعه فناوریِ شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان با تقسیم لایه های فناوری به ۵ قسمتِ دیتا، سیگنال، اطلاعات، دانش((knowledge و در نهایت سنسورها، افزود: اگرچه در لایه های پایین دیتا و داده سال هاست از بسیاری حوزه ها جمع آوری می شود، برای مثال سال هاست که تمامی کنتورهای برق، گاز یا آب در همه کشور خوانده می شوند و این داده ها جمع آوری می شود اما در لایه های بالاتر چندان اتفاقی نمی افتد،معمولا داده های جمع آوری شده در قالب داشبوردهای مدیریتی در اختیار مدیران بخش های صنعتی و دولتیقرار نمی گیرند تا لذت استفاده از داده در تصمیم گیری برای مدیران مشخص شود، به عبارت دیگر استفاده از تحولی که نام آن را هوش مصنوعی گذاشته ایم، نیازمند تغییر جهت گیری ماست.
وی به تجربه قرائت کنتورها در اصفهان که به صورت یک در میان قرائت و برآورد بر اساس داده های پیشین،انجام می شود گفت: همین یک نمونه کوچک در حوزه استفادهاز داده ها، توانسته مراجعه نیروی انسانی برای خواندن کنتورها را عملا به نصف کاهش دهد، همین مثال کوچک نشان می دهد تحلیل داده ها تا چه حد می تواند به بهره وری د رحوزه های مختلف کم کند، کما اینکه در حوزه آبیاری و کشاورزی هم چنین مساله ای مصداق دارد.
گفتنی است پس از پایان رویدادهای دومین روزِ نوزدهمین جشنواره فن آفرینی شیخ بهایی، اسامی برگزیدگان این جشنواره از سوی هیات داوران اعلام شد. بر اساس این اعلام اسامی برگزیدگان نهایی کارگروههای فنآفرینی و تجاریسازی و کارگروه طراحان کسب و کار در نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخبهایی به شرح زیر است:
شرکت نوآوران داده سلامت پیشرو با ایده پلتفرم آنالیز تصاویر پزشکی با استفاده از فناوری هوش مصنوعی رتبه نخست، شرکت نرمافزار تنب با ایده ناوگان رباتیک هوشمند و خودران تنب رتبه دوم و شرکت صنعت الکترونیک نیرو اطلس با ایده بومیسازی سیستم تسطیح لیزری اراضی کشاورزی به رتبه سوم بخش طراحان کسب و کار دست یافتند.
شرکت بهراد ژن فارمد با ایده تولید و تجاریسازی ماده موثره داروی نوترکیب گنادوتروبین جفتی انسانی رتبه نخست، شرکت بیان رایان تدبیر با ایده تحقیق، توسعه و تولید سرور بومی رتبه دوم و به صورت مشترک گروه ماشینهای هوشمند تن سور با ایده ربات تجزیهگر مرسولات پستی و شرکت پایدار کشت هوش خاورمیانه با ایده مدیریت هوشمندانه آبیاری با استفاده از هوش مصنوعی، سنجش از دور و مدلهای گیاهی مبتنی بر پردازش یکپارچه اطلاعات آب، خاک، گیاه، اتمسفر و سیستم آبیاری رتبه سوم بخش فنآفرینی و تجاریسازی فناوری (نوپا) را کسب کردند.
شرکت دانشبنیان نگین بذر دانش با ایده اصلاح و تولید انواع بذر هیبرید صیفیجات گلخانهای و فضای باز رتبه نخست، شرکت نوران صنعت مصباح با ایده ساخت سورس لیزری رتبه دوم و شرکت واقعیت ترکیبی ارس با ایده شبیهساز احیا قلبی ریوی، مدیریت صحنه تصادف و ACLS(واقعیت مجازی و افزوده) رتبه سوم بخش فنآفرینی و تجاریسازی فناوری (رشدیافته) را از آن خود کردند.
شرکت گروه صنعتی دانشبنیان شادرام شیمی با ایده تولید و استحصال اسید هیدروفلوریک از خاک فلورین ایران برگزیده بخش صنعتساز نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شد.
۴۶
منبع خبر : خبر آنلاین