نیاز فوری دامپزشکی اردبیل به بودجه سلامت برای مهار بیماریهای مشترک

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از اردبیل و به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اردبیل، مهدی فیضی امروز_ سهشنبه هفدهم تیر_ در آئین گرامیداشت روز جهانی مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و دام اظهار کرد: سلامت جامعه با سلامت دام به عنوان یکی از منابع اصلی تأمین پروتئین دامی ارتباط مستقیم دارد و پروتئین دامی سالم، زیربنای امنیت غذایی و تغذیه جوامع انسانی محسوب میشود.
وی افزود: اگر خوراک سالم و باکیفیت از محصولات دام سنگین، سبک، طیور و آبزیان در دسترس باشد و منجر به تولید منابع غذایی سالم شود، نقش دامپزشکی در حوزه تأمین امنیت غذایی و تضمین سلامت عمومی بهتر نمایان خواهد شد.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل بیماریهایی نظیر تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، تب مالت، هاری، سیاه زخم و کیست هیداتیک را از مهمترین بیماریهای مشترک و قابل انتقال بین دام و انسان گفت: هدف از نامگذاری روز جهانی مبارزه با بیماریهای مشترک دام و انسان را آگاهسازی آحاد جامعه و گروههای شغلی در معرض خطر ابتلاء به این بیماریها و حساس کردن مسئولان و مقامات ارشد استان جهت افزایش هماهنگیها و همکاریهای بین بخشی برای کنترل هر چه بهتر بیماریها ذکر کرد.
فیضی ادامه داد: تأمین اعتبارات لازم، آموزش، اطلاعرسانی و آگاهیدهی به مردم، حمایت از گروههای داوطلب، یاوران بهداشتی و سفیران سلامت در زمینههای بهداشتی و پیشگیری، افزایش نظارت عالی در تمام سطوح جامعه و ارتقای تعامل و همکاریهای بین بخشی از مهمترین راههای مهار و کنترل بیماری مشترک بین انسان و دام است.
وی با اشاره به وضعیت بیماریهای مشترک و قابل انتقال بین انسان و دام به ویژه تب خونریزیدهنده کریمه کنگو، تب مالت و هاری گفت: با تعامل و همکاری بین بخشی دامپزشکی و دستگاههای حوزه سلامت جامعه و دانشگاه علوم پزشکی اوضاع تحت کنترل بوده و اقدامات پیشگیرانه برای مهار، توقف و به حداقل رساندن این بیماریها در حال انجام است.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل از فعالیت سه کشتارگاه صنعتی و شش کشتارگاه سنتی دام و سه کشتارگاه صنعتی طیور در استان اردبیل خبر داد و افزود: کارشناسان ما در سالجاری بیش از هفت هزار و ۵۱ مورد از مراکز تولید، توزیع و عرضه فراوردههای خام دامی بازدید کردهاند.
منبع خبر : ایمنا