وحدت اسلامی در برپایی موکبهای اربعین / همه ادیان، مذاهب و مکاتب زیر پرچم حسین (ع)
به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از یزد، این روزها بسیاری از عاشقان و دلدادگان اباعبدالله راهی خیابان مشایه طریق نجف تا کربلا شدند و در حماسه پرشور پیادهروی اربعین حاضر هستند، مسیری پر از صفا و معنویت که آرزوی هر دلدادهای است تا در این ایام و شبها در آن طریق، در حرمین شریفین و بین الحرمین نفس بزند و طی مسیر کند.
در این بین بسیاری هستند که از این سفر معنوی بینصیب ماندند، آنها نیز به خاطر عشق و دلدادگی خود قدم در راهی گذاشتند که بتوانند حال و هوای آن فضای نورانی را کیلومترها دورتر از مسیر پیادهروی اربعین شبیهسازی کنند.
این روزها آن چهها فضای شهرها را تغییر داده موکبهایی است که با پذیرایی و پخش نوحههای عزاداری سیمای شهر را عاشورایی و حسینی میکنند.
موکبداران با برپایی مواکب خود در نقاط مختلف شهر به عزاداران حسینی خدمات یا نذورات میدهند و اینگونه عشق و ارادت خود را به سرور و سالار شهیدان به نمایش میگذارند.
برپایی موکب در سطح شهر همزمان با ایام اربعین چند سالی است که در شهرها و روستاها به برکت نظام جمهوری اسلامی و ترویج فرهنگ و مکتب امام حسین (ع) رونق گرفته است و قرارگاهی برای پرورش نسلی شده که قرار است در آینده نزدیک در زمره یاران منجی عالم بشریت باشند.
یکی از مناطق استان یزد که مردم آن عشق و ارادت وافری به اهلالبیت عصمت و طهارت دارند، شهر شاهدیه است؛ عزاداری مردم این منطقه در ماه محرم و صفر زبانزده شده است، اگر گذری در این منطقه داشته باشید در مسیر و شعاع محدودی از این شهر شاهد برپایی چندین موکب خواهید بود که در حال ارائه خدمات و پذیرایی هستند.
تمام موکبها حال و هوای خوبی در شهر ایجاد کرده است، در این میان توجه من به یک موکب جلب شد که از سایر مواکب کوچکتر اما پر از نوجوانان و جوانانی بود که پای کار آمده بودند و جنب و جوش داشتند.
به طور معمول مواکب توسط دو نفر یا به صورت خانوادگی اداره و از جمعیت عزادار پذیرایی میشود، اما در این موکب که به اسم شهدای خدمت نام گرفته بود، مسیر ورودی بازی وجود داشت که افراد میتوانستند برای کمک و مشارکت در ارائه خدمت پذیرایی وارد موکب شوند.
مسئول اصلی موکب در گوشهای نشسته بود و بر کار بچهها در موکب نظارت میکرد.
موکب؛ مکتب خانه حسینی و قرارگاه فرهنگی
حمیدرضا عابدینی، مسئول موکب شهدای خدمت در شهرک سپاه شهر شاهدیه یزد که شغل اصلیاش کشاورز است، میگوید: چندسالی است اقدام به برپایی موکب میکنم و در گوشه و کنار این منطقه موکب زدهام.
وی میافزاید: به اعتقاد من موکب تنها یک چایخانه نیست بلکه موکب سیدالشهدا مکتب خانهای است که باید در آن خود را پرورش دهیم، نباید موکب را یک چایخانه فرض کرد، افرادی که برای خوردن چای در موکب حاضر میشوند، زائران امام حسین هستند.
مسئول مواکب قرارگاه فرهنگی امام حسین (ع) خروجی محور کار فرهنگی میداند و بر این باور است که خروجی یک موکب نباید ارائه خدمات پذیرایی مثل باشد بلکه باید در این بستر و فرصت خدمات فرهنگی و خدمات بصیرتی نیز ارائه شود، نگرش و دید جدیدی رقم بخورد و زمینه جذب نیرو به مکتب امام حسین (ع) فراهم شود.
عابدینی تصریح میکند: موکب شهدای خدمت از شب یازدهم ماه محرم فعالیت خود را آغاز کرده است و اداره آن با کمک و محوریت نوجوانان پیش میرود، در طول یک ماه گذشته شاهد حضور تعداد زیادی از نوجوانان و جوانان برای فعالیت در این موکب هستیم.
وی ادامه میدهد: نزدیک به ۲۰ سال است که در این شهرک ساکن هستم، اما نمیدانستم که این محدوده نیروی جوان و نوجوان با ظرفیت بالایی دارد که طی این مدت جذب موکب ما شدند و با آنها آشنا شدیم.
مسئول موکب شهدای خدمت عنوان میکند: به طور معمول در بسیاری از موکبها تعداد محدودی به صورت ثابت و موقت فعال هستند و خدمت میکنند، اما این موکب به روی همه باز است و همه میتوانند در اینجا خدمت کنند.
جذب ۲۳ نوجوان و جوان در قرارگاه فرهنگی موکب شهدای خدمت
عابدینی با اشاره به اینکه نیروی انسانی و سرمایه اجتماعی این محل از ظرفیت بسیاری بالایی برخوردار است، ادامه میدهد: در طول یک ماه گذشته ۲۳ نفر جذب موکب شدند و در حال فعالیت به صورت شیفتبندی هستند.
وی میگوید: با بررسی که انجام دادیم، این مکان را برای برپایی موکب انتخاب کردیم، جانمایی بهتری نسبت به سالهای گذشته دارد؛ در مسیر ورودی شهرک و در کنار فضای سبز و محوطهای باز فضای خوب و مطلوبی فراهم شده است تا مزاحمتی برای تردد مردم نداشته باشد و افراد به راحتی بتوانند بنشینند و پذیرایی شوند.
تاکتیک جنگ نرم دشمن در موکب امام حسین (ع) خنثی میشود
مسئول موکب معتقد است: دشمنان اکنون با جنگ نرم در حال تأثیرگذاری بر جوامع هستند، دیگر با ما جنگ فیزیکی ندارند، نیاز نسل جوان و نوجوان ما این است که با بصیرت اجتماعی، بصیرت سیاسی، بصیرت اخلاقی، مذهبی و دینی توطئههای دشمنان را بشناسند و در مقابله با آنها جریانساز فرهنگی باشد.
عابدینی تاکید میکند: موکب به نوعی فرهنگسازی انجام میدهد، ما وظیفه داریم که فرهنگ اخلاقمداری، فرهنگ شهادت، فرهنگ مردمداری، فرهنگ و مکتب امام حسین (ع) را در ارتباطی که با نوجوان و جوانان حین فعالیت داریم، نهادینه کنیم؛ هر شب تعداد زیادی از نوجوانان و جوانان در این موکب حضور دارند و ما آنها را جذب میکنیم، از شب اول برپایی بیشتر افرادی که جذب شدند از سنین ۱۰ تا ۱۵ سال هستند.
وی میگوید: از همین موکبها است که میتوان با خودسازی توفیق شهادت را کسب کرد، اکنون تعدادی از دوستان ما در کربلا هستند و به گفته خودشان توفیق کربلایی شدنشان را از همین موکب گرفتند.
مسئول موکب میگوید: این موکب حضرت سیدالشهدا به نام شهدای خدمت، شهید آیتالله رئیسی و همراهانشان زده شده است تا یاد و خاطره شهدای خدمت همچنان زنده باشد و در ذهنها هک شود.
عابدینی ادامه میدهد: همواره مدیون شهدا هستیم و به یاد تمام شهدای انقلاب، شهدای دفاع مقدس، شهدای خدمت، شهدای جنگ تحمیلی، شهدای حرم، شهدای بهداشت، شهدای امنیت و شهدای ارتش در این محل خادم هستیم.
مسیر سیدالشهدا منحصر به دین خاصی نشده است
وی معتقد است: مکتب سیدالشهدا مکتب شهادت است، این شهادت تنها برای یک طیف یا قشر خاصی نیست شهادت هنر مردان خداست و هرکس در راه خدا و خدمت به خدا جهاد کند شهید است.
این موکبدار یزدی عنوان میکند: مسیر سیدالشهدا منحصر به دین خاصی نشده است و اکنون در مسیر راهپیمایی اربعین و حرکت به سمت سیدالشهدا همه مکاتب، همه ادیان و مذاهب حضور دارند، در این مسیر همه به سمت یک مقصد و به سمت راه امام حسین (ع) کشیده و برخی ناخودآگاه در این مسیر وارد شدند، اما یک وحدت خاصی در این شور حماسی اربعین وجود دارد.
عابدینی ادامه میدهد: امروز پیادهروی حماسی اربعین را در برپایی موکبهایی که در جای جای کشور برپا میشود، شاهد هستیم، در این موکبها نمودی از وحدت اسلامی را به نظاره مینشینیم، تعدادی از بچههایی که در داخل موکب فعالیت میکنند از اهل سنت هستند و تفاوتی بین آنها و بچههای شیعه وجود ندارد؛ مکتب اباعبدالله در وحدت ادیان، مذاهب و مکاتب نقش دارد.
راهپیمایی اربعین خنثی کننده تبلیغات سو دشمن در اسلام هراسی است
وی میگوید: دشمنان اسلام تبلیغاتی دارند تا یک چهره زشت و منفور از ما بسازند، اما اربعین آبی است که روی آتش و سموم دشمنان ریخته میشود و این جریان را بهروز میکند، این جمعیت میلیونی با سلایق مختلف و مذاهب و مکاتب متفاوت همه در کنار هم جمع شدند و به سمت یک هدف و مسیر میروند که نشان میدهد تمام سمپاشیهای دشمنان اسلام بیاثر بوده و با اربعین خنثی شده است.
بیش از ۱۰۵ موکب در یزد مجوز فعالیت گرفتند
حجتالاسلام مهدی دادآفرین، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان یزد اظهار میکند: پیش از آغاز ماه محرم جلسهای با حضور نمایندگانی از ادارات مرتبط در خصوص مراحل اخذ مجوز برپایی موکب برگزار شد تا برای شهروندانی که خواهان برپایی موکب و ترویج شعائر اهلبیت عصمت و طهارت هستند، شرایط مناسبی فراهم شود.
وی اذعان میکند: موکبداران در فرایند اخذ مجوز باید گواهی عدم سوءپیشینه ارائه و در پایان تعهدنامهای را برای رعایت شئون و موارد بهداشتی امضا کنند، تمام موکبهای دارای مجوز در محل برپایی موکب بنر مجوز خود را نصب کردهاند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان یزد خاطرنشان میکند: در حال حاضر ۱۰۵ موکب با مجوز در سطح شهر فعالیت میکنند و مابقی آنها مجوز ندارند.
دادآفرین تصریح میکند: بیشتر موکبها در زمینه پذیرایی از شهروندان فعالیت دارند و تعداد از موکبها نیز به فعالیت و خدمات فرهنگی نیز پرداختهاند.
وی ادامه میدهد: در میان موکبهای دارای مجوز، سه موکب بهصورت تخصصی به بانوان اختصاص دارند که همه عوامل این موکبها را نیز بانوان تشکیل میدهند.
سال به سال معرفت مردم ایران و استان یزد برای خادمی در مکتب سیدالشهدا رونق گرفته است و آحاد مردم پای کار خدمت به زوار حسینی هستند تا شاید از این اقیانوس معرفت، آزادگی، شهادت و جوانمردی بهرهای داشته باشند.
منبع خبر : ایمنا