کارخانه کمپوست کرج مطابق جدیدترین علم روز دنیا فعال میشود
به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از البرز، محمدرضا قربانی امروز _شنبه سیزدهم بهمن_ در جمع اصحاب رسانه، با اشاره به اهمیت تولید کمپوست از پسماند تفکیک شده، اظهار کرد: در مرحله اول این کمپوست برای کود دهی به گیاهان مورد استفاده قرار گرفته و نقش قابل توجهی در رشد گیاه دارد چرا که گیاهان برای رشد خود نیاز به تأمین عناصر غذایی مانند نیترات، سولفات و فسفات از خاک دارند.
وی افزود: فرایند بیوکمپوستینگ در واقع فرایندی است که طی آن مواد آلی موجود در زباله تر و پسماندهای غذایی توسط میکروارگانیسمهای مناسب تحت شرایط کاملاً کنترلشده به مواد معدنی قابل جذب گیاهان تبدیل میشود.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج با بیان اینکه در اغلب کارخانههای کود آلی فرآیند خشککردن زباله انجام میشود، یادآور شد: در کارخانه تولید کمپوست کرج مطابق با آخرین علوم روز دنیا فعالیتها انجام میشود، طی این فرآیند بیوکمپوست با فناوری جدید، همانطور که پیش تر گفته شد مطابق با استانداردهای روز کشورهای توسعه یافته، از کنسرسیوم میکروبی خاصی که جداسازی شده و شامل انواع خاصی از باسیلوسها، اکتینومیستها و تریکودرماهای مفید هستند به عنوان استارتر میکروبی استفاده میشود که در ابتدای فرایند به پشتههای زباله اسپری میشود.
قربانی اضافه کرد: برخی از میکروارگانیسمهای مورد استفاده در استارتر ویژه شرکت طرف قرارداد کارخانه کمپوست کرج، شامل میکروارگانیسمهای ترموفیلی میباشند که قدرت بالایی در تولید آنزیمهایی از جمله لیپاز؛ پروتئاز؛ سلولاز و آمیلاز دارند.
به گفته وی این میکروارگانیسمها با شروع فعالیت در پشته زباله ضمن شکستن مواد آلی پلیمری به مواد منو مری و آماده کردن آنها برای مینرالیزیشن و معدنی شدن باعث میشود دمای پشته تا دمای ۷۰ درجه سانتی گراد افزایش یابد. این دما باعث میشود کلیه عوامل پاتوژنی و بیماریزای موجود در زباله اعم از پاتوزنهای انسانی و گیاهی و همچنین بذر علفهای هرز از بین رفته و در نتیجه کود و کمپوست نهایی تولید شده کاملاً پاستوریزه شود.
منبع خبر : ایمنا