کارشناس نفتی: روند نزولی بهای نفت ادامه خواهد داشت
‘فرانسوا کوبیه’ در این باره گفت: در حالی که برخی کارشناسان ماه گذشته افزایش قیمت نفت خام را در بازارهای جهانی پیش بینی کرده بودند، اما مدتی است که سیر نزولی بهای طلای سیاه آغاز شده است.
حتی برخی تحلیلگران عقیده دارند که این روند کاهشی همچنان در روزها و حتی ماه های آینده ادامه خواهد داشت. این کاهش قیمت بدون شک برای همه کشورهای جهان از جمله کشورهای تولیدکننده و صادرکننده نفت تبعات سنگینی در پی خواهد داشت.
اکنون بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی این پرسش را مطرح می کنند که علت سقوط بهای نفت چیست؟ علت آن بسیار ساده است، کاهش تقاضا و افزایش تولید.
هم اکنون وی افزود: آمریکایی ها از اواسط سال دو هزار تولید نفت شیل خود را افزایش دادند. بین سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ میزان تولید نفت در آمریکا ۴۸ درصد افزایش یافت.
کوبیه افزود: در ابتدای امر افزایش نفت تولید شده در آمریکا، جایگزین نفت خریداری شده از کشورهایی چون ایران، عراق و لیبی که در تحریم بین المللی به سر می بردند، شد. تولید نفت در روسیه نیز در بالاترین سطح از زمان فروپاشی شوروی قرار گرفت.
اما به رغم افزایش میزان تولید نفت، نرخ تقاضا کاهش یافت. برای مثال مصرف نفت در اروپا و ژاپن در سال گذشته، به دلیل بروز مشکلات اقتصادی کاهش یافت. قوانین تحمیل شده به کارخانجات خودروسازی در آمریکا برای کاهش مصرف سوخت خودروها و همچنین تعطیلی برخی کارخانجات فعال در امر پتروشیمی به کاهش تقاضا در این کشور منتهی شد. اما کاهش فعالیت های اقتصادی در چین، یکی از مهمترین فاکتورها در کاهش تقاضای نفت تلقی می شود. تمامی عوامل یاد شده دست به دست هم دادند تا در اواخر سال گذشته میلادی بهای نفت به طور بی سابقه ای کاهش یابد و به این نفت یک سوم ارزش خود را در پاییز سال پیش از دست داد. اعلام تصمیم اوپک در خصوص کاهش تولید در واکنش به کاهش قیمت ها، سرمایه گذاران را به هراس انداخت و همین مسئله یک بار دیگر به کاهش قیمت جهانی نفت منجر شد.
در حال حاضر هر بشکه نفت خام آمریکا (وست تگزاس اینترمدیت) در بازارهای جهانی ۴۵ دلار و چهل و یک سنت داد و ستد می شود که در مقایسه با یک ماه پیش، حدود ۱۰ دلار کاهش یافته است.