کارگروه ویژه ایجاد بندر خشک در خراسان شمالی تشکیل میشود

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از خراسان شمالی، بهمن نوری امروز _شنبه ششم اردیبهشت_ در نشست ویژهای که با هدف بررسی راهاندازی بندر خشک در بجنورد در محل فرودگاه بینالمللی شهدای بجنورد برگزار شد، اظهار کرد: حمایت از سرمایهگذاران و رفع موانع توسعه فعالیتهای اقتصادی همواره در اولویت است و لازم است فرآیند تصمیمگیری در این زمینه با سرعت بیشتری دنبال شود.
وی افزود: در این جلسه دو دیدگاه مطرح شد؛ گروهی بر الحاق فرودگاه بجنورد به منطقه ویژه اقتصادی و گروهی دیگر بر ایجاد بندر خشک با استفاده از ظرفیتهای این فرودگاه تأکید داشتند. باید مزیتهای هر دو رویکرد در کارگروه تخصصی بررسی و نتیجه نهایی اعلام شود.
استاندار خراسان شمالی تصریح کرد: هدف مشترک این دو دیدگاه، تقویت اقتصاد استان است و بر همین اساس، کارگروه تخصصی باید با بهرهگیری از مشاوران خبره، مسیر مناسبتر را انتخاب کرده و مجوزهای لازم را از دولت اخذ کند. همچنین اتاق بازرگانی بجنورد باید مطالعات خود درباره بندر خشک را به این کارگروه ارائه کند.
نوری با تأکید بر تحقق شعار سال «سرمایهگذاری برای تولید» ادامه داد: همه دستگاهها باید برای ایجاد ارزش افزوده در محصولات و رونق اقتصادی منطقه همکاری کنند. متأسفانه از ظرفیت ۳۵۵ هکتاری منطقه ویژه اقتصادی بجنورد بهدرستی استفاده نشده و باید با ارائه مشوقها، این نقیصه جبران شود.
الزامات قانونی ایجاد بندر خشک باید رعایت شود
محمودرضا معموری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی نیز در این جلسه گفت: یکی از دغدغههای مهم استاندار از بدو ورود به استان، استفاده حداقلی از ظرفیتهای موجود بوده است. در این راستا، با توجه به اعلام آمادگی سرمایهگذاران بخش خصوصی برای ایجاد بندر خشک، این نشست با حضور مدیران، کارشناسان و صاحبنظران تشکیل شد.
وی تصریح کرد: در این جلسه دو دیدگاه مبنی بر الحاق فرودگاه به منطقه ویژه اقتصادی و یا ایجاد بندر خشک بر اساس تجارب داخلی و خارجی مطرح شد که لازم است مطالعات جامعی در این زمینه انجام شود.
سید مجتبی علویمقدم، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی نیز با بیان اینکه الزامات حقوقی و قانونی ایجاد بندر خشک باید رعایت شود، خاطرنشان کرد: ایجاد ارتباط میان بندر خشک و منطقه ویژه اقتصادی، مزایایی همچون تسهیل امور گمرکی، کاهش هزینههای ترانزیتی و افزایش رونق اقتصادی را به همراه خواهد داشت. مطالعه طرح توجیهی و رعایت استانداردهای بینالمللی در این زمینه ضروری است.
منبع خبر : ایمنا