نفت،گازو پتروپالایش

کاهش ۷۵ درصدی تولید نفت ونزوئلا طی ۱۰ سال

– اخبار اقتصادی –

 به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران، به نقل از خبرگزاری تسنیم به نقل از اویل پرایس، طبق بررسی‌های آماری شرکت بریتیش پترولیوم در سال گذشته میلادی، ونزوئلا بیش‌از هر کشوری در دنیا ذخایر نفتی دارد. ۳۰۴ میلیارد بشکه ذخایر ثابت شده‌ ونزوئلا بالاتر از ۲۹۸ میلیارد بشکه عربستان قرار گرفته است و هر دوی این‌ها فاصله‌ بسیاری با ۶۹ میلیارد بشکه ذخایر نفتی آمریکا دارند.

 اما سه تولیدکننده برتر دنیا در ۲۰۲۱، آمریکا با ۱۱٫۱ میلیون بشکه در روز، روسیه با ۱۰٫۵ میلیون بشکه در روز و عربستان با ۹٫۴ میلیون بشکه در روز بودند. ونزوئلا با ۶۰۵ هزار بشکه در روز تولید در رتبه بیست و پنجم در این لیست قرار دارد.

 پالایشگاه‌های آمریکا به‌شدت از نفت خام سنگین ونزوئلا استقبال می‌کنند. اما چرا تولید نفت این کشور بسیار پایین است و چرا ۷۵ درصد طی یک دهه گذشته کاهش یافته است.

 یکی از دلایل اصلی افول صنعت نفت ونزوئلا تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور ازسوی دولت‌های مختلف از جمله آمریکا بوده‌است. جدیدترین تحریم‌ها توسط دولت ترامپ در ۲۰۱۹ علیه صنعت نفت ونزوئلا صورت‌گرفته است.

 اما این کاهش تولید می‌تواند بیشتر نتیجه سیاست‌های خود ونزوئلا باشد.

آمریکا روزانه ۱۰۰ هزار بشکه نفت از ونزوئلا وارد می‌کندافزایش واردات نفت ایران و ونزوئلا توسط چین از طریق مالزی

 قیمت نفت در دهه اول قرن حاضر از متوسط سالانه ۲۶ دلار در هر بشکه در ۲۰۰۲ به ۸۰ دلار در ۲۰۰۷ رسید. دولت ونزوئلا به ریاست هوگو چاوز این افزایش درآمد را نتیجه سرمایه‌گذاری شرکت‌های نفتی بین‌المللی می‌دانست. دولت بیشتر پول به‌دست‌آمده از صنعت نفت را برای برنامه‌های اجتماعی هزینه می‌کرد اما کافی نبود.

 ونزوئلا خواستار تغییراتی در قرارداد با شرکت‌های نفتی بین‌المللی شد که کنترل بیشتری به این کشور درمورد پروژه‌های نفتی می‌داد. شرکت‌های اکسون موبیل و کونوکو فیلیپس این تغییرات را قبول نکردند. بنابراین سرمایه‌های آن‌ها مصادره شد. بعدها اعلام شد که این مصادره‌ها غیرقانونی بوده و خسارت این دو شرکت پرداخت شد.

 بیشتر ذخایر نفتی ونزوئلا نفت فوق سنگین در کمربند اورینوکو است. این نفت احتیاج به تخصص فنی بالاتری برای پردازش دارد که شرکت‌های بین‌المللی این تخصص را دارند. اما بیشتر این شرکت‌ها از کشور رانده شده بودند.

 نبود تخصص کافی، تحریم‌های بین‌المللی، شکست در سرمایه‌گذاری دوباره در صنعت نفت و سقوط قیمت نفت در ۲۰۱۵، همگی باعث کاهش قابل ملاحظه تولید نفت ونزوئلا شده است.

 اما دولت آمریکا اخیراً تحریم‌ها را کمی کاهش داده و به شرکت شورون مجوز توسعه تولید تحت قرارداد مشترک با شرکت نفت دولتی ونزوئلا و انتقال نفت به آمریکا را اعطا کرده‌است. شرکت شورون طبق مجوزی که از وزارت خزانه‌داری آمریکا گرفته می‌تواند بیش‌از ۱۰۰ هزار بشکه در روز نفت خام این کشور را در ماه جاری میلادی به آمریکا صادر کند.

 

منبع خبر : ایران اکونا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا