به گزارش سرمایه گستران از اصفهان، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان به برخی از دلایل کسب مقام برتر برای چهارمین سال متوالی در دستگاههای اجرایی استان اصفهان پرداخت و عنوان کرد:تمامی فعالان صنعت آبفا در استان اصفهان به رغم مشکلات موجود از جمله کمبود منابع آبی با تمام وجود درصدد خدمت رسانی پایدار به مردم هستند.که در این میان می توان به تامین آب شرب مردم در فصل بهار و تابستان اشاره کرد.
مهندس هاشم امینی با اشاره به چگونگی تامین آب شرب مردم در فصل تابستان اعلام کرد: : امسال حجم آورد آب به پشت سد به ۴۶۵ میلیون متر مکعب کاهش یافته بطوریکه مدیریت آب استان و وزارت نیرو برا ی پشت سرگذاشتن این شرایط سخت، محدودیت هایی برای تخصیص آب شرب قایل شد تا بتوانیم به فصل بارش برسیم .
مدیرعامل شرکت آبفا استان اصفهان گفت:میزان آب تخصیصی به شرکت آبفا استان در مواقعی از سال تا حدود ۴۰ درصد کم شد . این شرایط سخت البته فرصت هایی هم پیش روی شرکت گذاشت ازجمله می توان به تلاش مجموعه شرکت آبفا استان بمنظور برون رفت مردم از چالش کم آبی پرداخت
وی خاطرنشان ساخت:در حال حاضر گستردگی سامانه تله متری و مدیریت فشارکه شرکت آب استان اصفهان از آن برخوردار است در هیچ کدام از استان های کشور وجود ندارد،بطوریکه تاکنون توانستیم از طریق این تکنولوزی تبعات بحران کم آبی را مهار کنیم.
مدیرعامل شرکت آبفا به یکی دیگر از راههای مهار بحران کم آبی در استان پرداخت و بیان داشت: توانستیم از طریق استفاده و توزیع لوازم کاهنده که یک روش علمی برای مدیریت مصرف آب در منازل است مصرف را در استان تا حدودی بهینه کنیم بطوریکه لوازم کاهنده را در اختیار مردم قرار داده و هزینه آن را به صورت اقساطی از مردم دریافت نمائیم.
مهندس امینی با اشاره به رعایت الگوی مصرف از سوی اصفهانی ها ادامه داد: اعداد و ارقام گویای این است که در زمینه مدیریت مصرف آب در چندسال گذشته اقدامات بسیار خوبی داشته ایم و اکنون حدود ۹۰ درصد مردم اصفهان زیر ۲۰ متر مکعب در ماه مصرف می کنند که کمتر از میانگین کشوری است.
مدیر عامل شرکت آبفا اصفهان افزود: کارگروه سازگاری با کم آبی در کشور درصدد است استاندارد سرانه مصرف آب را از ۲۰ متر به ۱۵ متر تقلیل دهد، این درحالی است که همچنان در استان اصفهان این رقم حدود ۱۱ و نیم مترمکعب برای یک خانوار در ماه است .
وی با اعلام اینکه کاهش سرانه مصرف آب به معنای به خطر انداختن بهداشت و سلامت مردم نیست و این در حالی است که در کشورهای پرآب وتوسعه یافته ،سرانه مصرف بسیار پایین تر است.
مهندس امینی بیان داشت: در استان اصفهان میزان مصرف ۱۵۴ لیتر برای هر نفر در شبانه روز است که باید این مقدار را تا ۱۱۰ لیتر کاهش دهیم و این موضوع در سایه تغییر رفتار مصرفی و استفاده از ابزارهای کاهنده مصرف آب است.این در حالیست که هم اکنون در برخی از شهرستانهای استان مصرف سرانه آب به حدود ۱۱۰لیتر در شبانه روز کاهش یافت که در این زمینه می توان به شهرهای نائین و نجف آباد اشاره کرد.
وی افزود: در بخش صنایع نیز شرکت ذوب آهن اصفهان میزان مصرف خود را از ۲ هزار لیتر به زیر ۵۰۰ لیتر رسانده است، همچنین شرکت فولاد مبارکه و پالایشگاه اصفهان درحال استفاده از پساب فاضلاب شهری هستند و بقیه صنایع بزرگ استان نیز درحال حرکت در این راستا هستند و این رویداد فرصت خوبی برای بهره برداران از زاینده رود است.
مدیرعامل شرکت آبفا استان با اشاره به توزیع عادلانه آب در اصفهان گفت: اکنون آبرسانی به ۵۶ شهر از طریق سامانه تله متری مدیریت می شود تا میان همه شهرها آب عادلانه توزیع شود این در حالیست که امسال آبفا توجه ویژه ایی به عدالت توزیع آب شرب بین مشترکین داشته است.
وی افزود: در شرکت آبفا استان اصفهان برخورداری زیرساخت تله متری باعث شده که دقیقا سهم آب در هرساعت که میان شهر ها و نقاط مختلف شهر در شبانه روز توزیع می شود مشخص باشد. امسال کاملا به این موضوع توجه داشته ایم.
مهندیس امینی با اعلام اینکه زیرساخت های اساسی تله متری در شهر اصفهان و سامانه آبرسانی اصفهان بزرگ ایجاد شده تصریح کرد: در بسیاری از شهرهای کشور سامانه تله متری داریم، ولی سامانه ای که فرمان بگیرد و بتوان آن راه از راه دور هدایت کرد نداریم. براین اساس اقدامات اساسی و زیرساختی در شبکه آب استان انجام شده که امروز توانسته ایم با حداقل چالش از شرایط بحران عبور کنیم.
وی با بیان اینکه حدود یک دهه است خشکسالی بر کشور و استان اصفهان حاکم شده است اعلام کرد: وقوع پدیده خشکسالی در بسیاری از نقاط کشور و به ویژه در استان اصفهان منجر شد به مرور زمان شرایط تامین آب بدتر شود و ما اقدامات اساسی جهت تامین منابع جدید انجام دادیم که بتوانیم در شرایط بحران بهتر منابع و مصارف را مدیریت کنیم.
مدیرعامل آبفا استان اصفهان خاطرنشان ساخت: سال ۸۸، حدود ۱۷ متر مکعب برثانیه آب به طرح آبرسانی اصفهان بزرگ تخصیص می یافت که امروز این رقم به ۱۰ متر مکعب کاهش یافته است همچنین .در سال گذشته حدود ۸ دهم متر مکعب آب بر ثانیه آبدهی چاه های فلمن بوده که الان چاههای فلمن را در مدار نداریم.
وی با اشاره به دیگر منابع آبی زیرزمینی عنوان کرد:درحال حاضر دیگر منابع زیرزمینی همانند چاههای متفرقه که می تواند بخشی از نیاز آبی را تامین کند آبدهی آنها بسیار کاهش یافته بعنوان مثال آبدهی چاهای متفرقه که در گذشته ۲ و نیم متر مکعب بر ثانیه بوده امروز به کمتر از یک متر مکعب رسیده است.
مهندس هاشم امینی اظهارداشت:در نیمه اول سال جاری حدود ۱۰۰ چاه بررسی کیفی و شیمیایی آن انجام و مورد تایید دستگاههای ذیصلاح شده و متناسب با استانداردهای تعریف شده از لحاظ کیفی وارد شبکه می شود، البته با شبکه بهداشت اصفهان هماهنگی کامل داریم و امکان ندارد چاهی که دچار مشکل باشد بدون تایید بهداشت وارد شبکه شود.
وی افزود: سال ۸۸، هدررفت شبکه آب بیش از ۳۰ درصد بوده که رقم بالایی به حساب می آمد که اکنون این رقم به ۱۶٫۲ درصد رسیده است که این امر بخاطر اقدامات اساسی از جمله اصلاح شبکه فرسوده انجام گردیده حاصل شد .
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت: وضعیت بهداشتی آب شرب اصفهان همچنان مانند قبل، از نظر بهداشت و سلامت مورد تأیید مرکز بهداشت استان است.این درحالیست که با کاهش تخصیص آب طرح اصفهان بزرگ و با در مدار قرار گرفتن چاههای اجاره ای و متفرقه ،آب شرب استان دارای شاخص های استاندارد از لحاظ سلامت و بهداشت می باشد .
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان بر کاهش ۲۰ درصدی مصرف آب تاکید کرد و عنوان نمود: مدیریت هوشمند و بالانس نمودن فشار تمام نقاط شبکه و فرهنگ سازی مدیریت مصرف آب با استفاده از ظرفیت رسانه های مکتوب ، دیداری و شنیداری ملی و استانی و شبکه های مجازی، برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه مهدهای کودک و برپایی کارگاه ابزار و تجهیزات کاهنده مصرف درخانه فرهنگ آب ، تشکیل اکیپ ۱۰۰ نفره مروجین مصرف بهینه آب برخی از فعالیتها در زمینه بوده است.
وی به دیگر اقدامات فرهنگی پیرامون ترویج مصرف بهینه آب در جامعه پرداخت و تصریح کرد: برگزاری جشنواره نخستین واژه آب در سطح مدارس استان، برگزاری جشنواره طنین زنگ آب ، برگزاری مسابقه نقاشی آب= زندگی ، برگزاری طرح آموزش ضمن خدمت معلمان مقطع اول ابتدایی در سطح استان، بسته فرهنگی مدیریت مصرف با عنوان«تو میدونی اخمولک چطوری خندونک شد و استمرار برگزاری جشنواره های مرتبط با مدیریت مصرف در سال جاری از جمله اقدامات فرهنگی بوده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با توجه به موقعیت جغرافیایی کشور خاطر نشان ساخت: کشور ایران از لحاظ جغرافیایی در منطقه خشک و نیمه خشک و در مجاورت دو کویر پهناور لوت و مرکزی واقع شده است
متوسط بارندگی در ایران یک سوم متوسط میزان بارندگی جهان و حدود ۲۲۰ میلیمتر در سال است که خود مؤید این حقیقت است که کشور ما در اقلیم خشک جهان واقع شده است، به گونه ای که ۸۴ درصد از مساحت کشورمان در منطقه نیمه خشک، خشک و بیابانی قرار گرفته و تنها ۱۶ درصد از آن جزء مناطق مرطوب و نیمه مرطوب میباشد
وی با بیان اینکه شرکت آبفا استان اصفهان ،تاکنون با واگذاری بیش از ۱٫۱۰۰٫۰۰۰فقره انشعاب آب، جمعیتی بالغ بر ۴،۰۰۰،۰۰۰ نفر را در ۹۲ شهر استان تحت پوشش خدمات آبرسانی قرار داده است اظهارداشت: با توجه به کاهش منابع آبی ،سازگاری با کم آبی تنها راه دسترسی پایدار به آب شرب می باشد.پس می طلبد مردم مصرف بهینه آب را در دستور کار قرار دهند