گوشت قرمز و مرغ ماه مبارک رمضان تامین است
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران و به نقل از ایرنا ،حسن رکنی افزود: به دلیل وجود زیرساخت های مناسب، تولید گوشت مرغ و گوشت قرمز از شرایط پایداری در کشور برخوردار است و تولیدکنندگان تلاش خوبی در این زمینه داشته اند.
وی اظهارداشت: براساس تجربه های گذشته، به طور معمول مصرف محصولات پروتئینی در ماه مبارک رمضان روند افزایشی به خود می گیرد بنابراین به نظر می رسد که تولید گوشت مرغ گرم به راحتی نیاز بازار را پوشش دهد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در صورت نیاز بازار، از ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام – که از تولیدات داخلی تامین می شود- استفاده عرضه خواهد شد و هیچ نگرانی برای تامین عرضه پروتئین ماه مبارک رمضان نداریم.
به گفته وی، هم اکنون بیش از ۶۰ هزار تن گوشت مرغ برای ماه مبارک رمضان توسط شرکت پشتیبانی امور دام ذخیره سازی شده که در صورت نیاز و کنترل قیمت ها به بازار عرضه خواهد شد.
رکنی درباره نوسان نرخ مرغ نیز گفت: طبق ارزیابی های کارشناسی وزارت جهاد کشاورزی، در دو سال اخیر نرخ هر کیلوگرم مرغ نزدیک به ۷۰ هزار ریال برآورد شده بود این در حالیست که در این مدت گوشت مرغ کمتر از قیمت تعیین شده به بازار عرضه شده است.
وی با بیان اینکه این نوسان قیمت در حجم تولید و عرضه محصول می تواند تنش ایجاد کند، تاکید کرد: برای استمرار تولید، شرایط باید برای منطقی شدن قیمت ها فراهم شود تا علاوه بر رفاه حال مردم، تولیدکنندگان نیز متضرر نشوند.
** عرضه گوشت قرمز گرم در ماه رمضان/ذخیره سازی ۱۰ هزار تن
رکنی درباره تامین گوشت قرمز مورد نیاز ماه رمضان نیز گفت: برای ماه مبارک رمضان امسال برنامه ریزی شده بتوانیم از توانایی های شرکت پشتیبانی امور دام برای عرضه گوشت قرمز گرم در زنجیره تولید تا مصرف استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: به نظر می رسد با توجه به واحدهای متعدد تولید گوشت قرمز که در سطح کشور فعالند و تولیدات قابل عرضه دارند، در عرضه گوشت قرمز به صورت گرم نیز مشکلی نداشته باشیم.
وی افزود: هم اکنون ۱۰ هزار تن گوشت قرمز سرد در کشور ذخیره سازی شده که به دلیل وضعیت خوب تولید به نظر نمی رسد برای ماه مبارک رمضان استفاده شود؛ در صورت نیاز بازار با هماهنگی شرکت پشتیبانی امور دام عرضه می شود.
به گزارش ایرنا، سال گذشته دو میلیون و ۱۰۰ هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید شد که سرانه تولید این محصول ۲۶ کیلوگرم و سرانه مصرف آن ۲۵ کیلوگرم است در حالی که سرانه مصرف جهانی حدود ۱۵ کیلوگرم برآورد شده است.
همچنین سالیانه حدود ۸۰۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می شود که سرانه تولید آن ۱۰٫۵ کیلوگرم و سرانه مصرف آن ۱۱٫۵ کیلوگرم است؛ در این زمینه نزدیک به ۱۰ درصد نیاز داخلی از طریق واردات تامین می شود.
سرانه مصرف گوشت قرمز در جهان منهای گوشت خوک حدود ۱۳ کیلوگرم است.