اخبار استان ها

۳۲۰ هزار مترمربع به فضای آموزشی سیستان و بلوچستان اضافه می‌شود

میثم لک‌زایی در گفتگویی در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: از سال ۱۴۰۰ تا کنون، پنج هزار و ۲۰۰ کلاس درس در سطح استان به بهره‌برداری رسیده است.

وی با اشاره به رشد جمعیت دانش‌آموزی در استان افزود: دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای توسعه فضای آموزشی در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ اختصاص پیدا کرده است و این اعتبار، تکمیل پروژه‌های در حال اجرا و ساخت ۵۰۰ کلاس جدید را شامل می‌شود.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سیستان و بلوچستان با اشاره به سفر رئیس‌جمهور و وزیر آموزش و پرورش به استان گفت: این سفرها فرصت ارزشمندی برای بازدید میدانی و بررسی وضعیت زیرساخت‌های آموزشی استان فراهم کرد و علاوه بر کلنگ‌زنی پروژه‌های جدید از جمله مجتمع شبانه‌روزی هیرمند و مدرسه شش کلاسه کنارک، مسائل مربوط به رشد جمعیت و نیازهای آموزشی نیز مورد بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: از سال ۱۴۰۰ تا کنون، بیش از پنج هزار و ۲۰۰ کلاس درس به بهره‌برداری رسیده و سرانه فضای آموزشی استان از ۳.۳ مترمربع به ۳.۸۷ مترمربع به ازای هر دانش‌آموز افزایش پیدا کرده و این در حالی است که میانگین کشوری در حال حاضر به ۵.۴ مترمربع رسیده و همچنان فاصله محسوسی بین استان و میانگین کشوری وجود دارد.

لک‌زایی با تأکید بر رشد جمعیت در استان گفت: رشد ۲.۱ درصدی جمعیت در سیستان و بلوچستان که سه برابر میانگین کشوری است و تأثیر مستقیمی بر نیاز به زیرساخت‌های آموزشی دارد، موجب شده تا شاخص‌های توسعه فضای آموزشی با سرعت لازم ارتقا پیدا نکند اما تلاش‌های گسترده‌ای در سال‌های اخیر برای جبران این فاصله انجام شده است.

وی از تخصیص دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای توسعه فضای آموزشی استان در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ خبر داد و افزود: این اعتبار به تکمیل پروژه‌های در دست اجرا و اضافه شدن ۵۰۰ کلاس جدید کمک می‌کند با این حساب ۳۲۰ هزار مترمربع به سرانه فضای آموزشی استان افزوده خواهد شد که گامی مهم در بهبود شرایط آموزشی استان است.

مدیرکل نوسازی مدارس استان سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به عقب‌ماندگی‌های آموزشی استان، پروژه‌های ساخت و بازسازی مدارس در اولویت قرار گرفته است به ویژه در منطقه سیادک زاهدان که با همکاری سپاه پاسداران و خیران زمین‌های مناسب برای ساخت مدارس جدید اختصاص پیدا کرده و پیشرفت خوبی در این زمینه حاصل شده است.

وی اضافه کرد: امیدواریم تا مهر ۱۴۰۴ دو مدرسه جدید در منطقه سیادک با همکاری خیران در اختیار دانش‌آموزان قرار گیرد که این مدارس شامل یک مدرسه هشت کلاسه و یک مدرسه ۱۲ کلاسه خواهند بود و با ساخت و تحویل این دو پروژه آموزشی ۲۰ کلاس درس جدید به فضاهای آموزشی آن منطقه اضافه می‌شود.

لک‌زایی از آغاز ساخت و بازسازی ۱۰ مجتمع شبانه‌روزی در شهرستان‌های مختلف استان خبر داد و گفت: در شهرستان هیرمند عملیات احداث یک مجتمع شبانه‌روزی با زیربنای دو هزار و ۸۰۰ مترمربع و بازسازی خوابگاه‌های تخریب‌شده از محل مصوبات سفر ریاست‌جمهوری آغاز شد که در شهرستان‌های دلگان، کنارک، ایرانشهر و قصرقند نیز در حال اجرا هستند.

وی با اشاره به قدمت ۱۰۰ ساله آموزش و پرورش در حوزه سیستان اظهار کرد: تعداد مدارس فرسوده و تخریبی در این منطقه بیشتر از سایر نقاط استان است.

مدیرکل نوسازی مدارس استان سیستان و بلوچستان تأکید کرد: با مشارکت خیران و مردم بیش از ۵۰ درصد مدارس استان ساخته یا در حال احداث است، برای مثال پروژه‌ای در روستای لچوی شهرستان زهک با همین رویکرد آغاز شده و مشارکت مردمی در این استان به الگویی برای سایر مناطق تبدیل شده است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲ بیش از هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از سوی خیران و هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات دولتی برای توسعه فضای آموزشی استان تأمین شد که تأثیر زیادی بر پیشرفت پروژه‌های در دست اجرا گذاشت، همچنین جشنواره نیک‌اندیشان مدرسه‌ساز با عنوان (سرزمین نخل و آفتاب بیست و هشتم بهمن در تهران) برگزار می‌شود و منابع حاصل از آن به احداث و تکمیل فضاهای آموزشی استان سیستان و بلوچستان اختصاص پیدا خواهد کرد.

۱۵۰۰ کلاس درس در سیستان و بلوچستان همچنان نیازمند سیستم سرمایش و گرمایش استاندارد

مدیرکل نوسازی مدارس استان سیستان و بلوچستان از تجهیز ۶۱ درصد کلاس‌های درس استان به سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی استاندارد طی سه سال اخیر خبر داد و گفت: از سال ۱۴۰۰ تا کنون اقدامات بزرگی در این حوزه انجام شده است و بقیه کلاس‌های فاقد سیستم استاندارد نیز در برنامه تجهیز قرار دارند که در حال حاضر ۱۵۰۰ کلاس درس نیازمند سیستم سرمایش و گرمایش هستند و تأمین اعتبار شده و در حال انجام است.

وی یادآور شد: ۵۰ سالن ورزشی دانش‌آموزی استان از محل اعتبارات سال ۱۴۰۳ به سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی استاندارد مجهز خواهند شد که این اقدامات نشان‌دهنده تلاش برای بهبود شرایط تحصیلی و رفاهی دانش‌آموزان در مناطق مختلف استان است.

لک‌زایی تأکید کرد: مدارس استان به تجهیزات آموزشی و کمک‌آموزشی نیز بر اساس مقاطع تحصیلی با هدف توسعه زیرساخت‌های آموزشی، مجهز می‌شوند که برای هنرستان‌ها تجهیزات فنی و حرفه‌ای و برای مدارس متوسطه اول و دوم ابزارهای مورد نیاز اختصاص داده شده است.

وی در رابطه با وضعیت آموزشی در شهر زاهدان بیان کرد: به دلیل رشد بالای جمعیت دانش‌آموزی به ویژه در حاشیه شهر در سه سال اخیر توانستیم بیش از ۱۰ مدرسه استاندارد در این مناطق بسازیم که این مدارس شامل ساختمان‌های اسکلت بتن و استاندارد بوده و در اختیار دانش‌آموزان قرار گرفته است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: برای سامان‌دهی فضاهای آموزشی، شهر زاهدان به ۱۲ محله تقسیم شد و اولویت‌ها براساس سرانه پایین فضای آموزشی و تراکم دانش‌آموزی در هر محله تعیین شد از جمله پروژه‌ها مدارس ۱۸ کلاسه در مناطق مختلف همچون شهرک جهاد، سعادت‌آباد و مسکن مهر اجرا شده است.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا