۷ میلیون لیتر به حجم تولید بنزین اضافه شده است

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از تهران، محمدصادق عظیمیفر امروز _شنبه بیستم اردیبهشت_ در حاشیه نمایشگاه بینالمللی نفت گاز و پتروشیمی در خصوص اقدامات صورتگرفته برای بهینهسازی صنعت پالایش و مدیریت مصرف سوخت اظهار کرد: دولت از ابتدای استقرار، با چالش ناترازی عرضه و تقاضای بنزین مواجه بود. این مسئله، ناشی از عدم توسعه کافی صنعت پالایش در دو تا سه سال گذشته و کاهش سطح ذخایر سوخت به میزان ۴۳ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ بود. علاوه بر این، حجم قابل توجهی از مطالبات معوق پیمانکاران در صنعت پالایشگری، فشار مضاعفی بر این بخش وارد کرده بود.
وی افزود: نخستین اقدام وزارت نفت، تمرکز بر افزایش تولید بود. در نگاه اولیه، ظرفیت پالایش بنزین تغییر محسوسی نداشت، اما با برنامهریزی و تعاملات مؤثر، توانستیم کیفیت و حجم تولید را ارتقا دهیم. بهعنوان نمونه، تولید روزانه گاز کشور با افزایش حدود ۸ میلیون لیتر همراه شد. علاوه بر این، در حوزه تولید بنزین، اصلاحاتی در پالایشگاههای اصفهان، تهران و تبریز انجام شد که با بهرهگیری از ظرفیتهای جدید، سه تا هفت میلیون لیتر به حجم تولید اضافه شد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی ایران گفت: یکی از چالشهای اساسی در این حوزه، ضعف زیرساختهای انتقال سوخت، بهویژه در شمال کشور بود، ازاینرو پروژههای متعددی برای تقویت شبکه انتقال عملیاتی شد که از جمله مهمترین آنها، بهرهبرداری از خط انتقال جدید به طول ۴۶۰ کیلومتر بود. این اقدام، توان عملیاتی کشور در توزیع سوخت را به میزان قابل توجهی افزایش داد.
عظیمیفر به موضوع متنوعسازی و مدیریت مصرف سوخت اشاره کرد و گفت: دولت برنامههای جامعی در این زمینه اجرا کرده است که شامل استفاده از ابزارهای بهینهسازی مصرف و بهرهگیری از اوراق صرفهجویی در مصرف سوخت میشود. برای نمونه، یکی از اقدامات اولیه، جایگزینی ۲۰ هزار موتورسیکلت بنزینی در شهر تهران بود که نقش مؤثری در کاهش مصرف دارد. همچنین، اجرای سیاستهای بینبخشی و افزایش کیفیت سوخت از جمله اهداف تعیینشده برای کاهش مصرف و مقابله با قاچاق است.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر بهینهسازی مصرف و افزایش تولید، وزارت نفت برنامههای متعددی برای توسعه زیرساختهای زیستمحیطی و انرژیهای تجدیدپذیر دنبال میکند. از جمله این اقدامات، سرمایهگذاری در طرحهای انتقال آب، نیروگاههای خورشیدی و بهینهسازی مصرف انرژی در پالایشگاههای کشور است. در همین راستا، پروژه احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۱۵۰۰ مگاوات در دستور کار قرار دارد.
معاون وزیر نفت بر ضرورت تسهیل فعالیتهای بخش خصوصی در زنجیره تأمین سوخت تأکید و تصریح کرد: اصلاح حکمرانی صنعت و رفع موانع کسبوکار از اولویتهای دولت در سالهای اخیر بوده و تغییرات صورتگرفته در ساختار پالایشگاهها و تدوین سیاستهای حمایتی جدید، زمینه را برای افزایش سهم بخش خصوصی در این حوزه فراهم کرده است.
عظیمیفر گفت: مسئله افزایش مصرف سوخت در کشور مطرح است. مطابق اهداف قانون برنامه هفتم، لازم است اقدامات بیشتری برای کنترل مصرف انجام شود و در همین راستا سیاستهای جدیدی برای افزایش کیفیت سوخت و کاهش شکاف تولید و مصرف تدوین شده که در سالهای آینده عملیاتی خواهد شد.
منبع خبر : ایمنا