وی بیان داشت: در حوزه آب و خاک ۱۰۸ پروژه با اعتبار ۴۰۷ هزار و ۷۴۶ ، تولیدات گیاهی ۵۵پروژه با اعتبار ۴۷۰ هزار و ۳۲۱ میلیون ریال ، تولیدات دام و طیور و آبزیان ۲۵ پروژه با اعتبار ۲۵۴ هزار و ۷۵۰ میلیون ریال ، منابع طبیعی و آبخیزداری ۴۰ پروژه با اعتبار ۱۸۸ هزار و ۱۶۸ میلیون ریال، اداره امور عشایر ۲۶ پروژه با اعتبار ۲۹ هزار و ۶۹۲ میلیون ریال، تعاون روستایی چهار پروژه با اعتبار ۳۲۸ هزار میلیون ریال و ۱ پروژه صنایع کشاورزی اعتبار چهار هزار میلیون ریال به بهره برداری رسید.
مرادمند افزود: از مجموع اعتبارات طرح های کشاورزی ۳۲۸ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی، ۵۳۴ میلیارد ریال از اعتبارات ملی و استانی دولتی و ۸۴۰ میلیارد ریال از محل سرمایه بخش خصوصی تامین شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: ۲۶۰پروژه بخش کشاورزی برای یک هزار و ۱۰۶ نفر فرصت شغلی ایجاد کرده و برای ۲ هزار و ۶۶۳ نفر نیز تثبیت اشتغال داشته است.
**اجرای طرح های آبیاری نوین
وی در ارتباط با آبیاری های نوین در استان گفت: اصفهان جزو سه استان برتر در توسعه طرح های آبیاری نوین در کشوراست.
مرادمند خاطر نشان ساخت: در سال گذشته ۸۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی در اصفهان با آبیاری نوین انجام شد در حالیکه در سال جاری تاکنون ۳۵۰۰ هکتار از اراضی استان به زمین های تحت پوشش آبیاری نوین اضافه شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: یکی از سیاست های اصلی وزارت جهاد کشاورزی اصلاح الگوی کشت در کشور است که به همین منظور۳۰۰ هکتاربرای کشت گلخانهای دراستان در نظر گرفته شده است که تا کنون ۲۰۰ هکتار از آن به بهره برداری رسیده است.
وی بیان داشت: برای توسعه کشت گلخانهای تسهیلات در مناطق غیربرخوردار با سود هفت درصد وبرای مناطق برخوردار با سود ۹ درصد به کشاورزان پرداخت می شود.
**جایگاه برتر استانی در محصولات کشاورزی
مرادمند توضیح داد: استان اصفهان در حوزه پروتئین مثل شیر، تخم مرغ، گوشت سفید، بوقلمون و شترمرغ رتبه نخست در کشور را به خود اختصاص داده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: همچنین استان اصفهان در زمینه تولید گوشت مرغ رتبه دوم، ماهیان زینتی رتبه نخست، گوشت قرمز رتبه پنجم، گل رنگ رتبه دوم، سیب زمینی رتبه سوم، پیاز رتبه چهارم و گل شببو رتبه نخست را در کشور به خود اختصاص داده است.
وی گفت: یکی از مهمترین اولویت های سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اطمینان بخشی به مردم برای سالم بودن مواد غذایی مصرفی می باشد.
مرادمند بیان کرد: در زمینه تولید محصولات سالم با کمترین میزان استفاده از سموم و کودهای شیمیایی آگاهیهای لازم به کشاورزان ارائه شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: ۸ محصول گوجه، خیار، سیب زمینی، پیاز، سیب درختی، پرتقال، گوجه و خیار گلخانهای با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مجوز محصول سالمدریافت میکنند.
مرادمند با بیان اینکه میزان بارش های سال جاری زراعی نسبت به سال قبل افزایش چشمگیری را تجربه کرده و به همین جهت شاهد وضعیت بهتری در کشاورزی اصفهان بودیم ، گفت : سال زراعی معیار کشاورزان برای سنجش فعالیت خود در طی مراحل کاشت، داشت و برداشت است.
وی افزود: با توجه به ذخیره اندک سد زاینده رود در بهمن ماه امسال تمهیدات خوبی برای کشت دیرهنگام توسط کشاورزان اندیشیده شد و انجام برخی از فعالیت های کارشناسی در زمینه استفاده از بذر، از ضرر و زیان کشاورزان جلوگیری کرد. به رغم وجود یارانه دولتی برای اختصاص بذر به کشاورزان در بهمن ماه امسال، سازمان جهاد کشاورزی هم یارانه ۵۰۰ تومانی برای خرید بذر مناسب و اصلاح شده در اختیار کشاورزان اصفهانی قرار داد، زیرا در صورت استفاده کشاورزان از بذر های غیر مناسب، کاشت دیرهنگام نتیجه ای جز خسارت نداشت.
**پیش بینی ها خسارت سیل در استان را کاهش داد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به وقوع حادثه سیل در اوایل سال جدید در کشور، تصریح کرد: پیش بینی کارشناسان جهاد کشاورزی استان اصفهان و اقدامات کارشناسی شده موجب کاهش خسارت سیل در استان شد.
مرادمند اضافه کرد: برای اولین بار در ۱۰ سال گذشته شاهد جاری شدن رودخانه زاینده رود در فصل تابستان بودیم و برخورداری مجدد استان اصفهان از این نعمت خدادادی با پیگیری کشاورزان و استاندار اصفهان محقق شد. جاری شدن زاینده رود در تابستان سال جاری بسیاری از باغات حوزه این رودخانه را نجات داد و موجب احیای مجدد آن شد.
وی ادامه داد: کشت ذرت علوفه ای در مزارع حوزه رودخانه زاینده رود به میزان قابل توجهی انجام شده و امسال می توانیم با تامین حجم زیادی از خوراک دام های استان اصفهان، هزینه خریداری و حمل و نقل نهاده های دامی برای دامداران را کاهش دهیم و همین موضوع موجب افزایش رغبت کشاورزان به کاشت نهاده های دامی خواهد شد.
**توسعه گردشگری با احیای برندهای سنتی محصولات کشاورزی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: با همکاری با دانشگاه علوم پزشکی اصفهان محصولات سیب زمینی و پیاز دردر مرا کشت به صورت کامل سالم سازی و به برخی از مراکز خرید از جمله فروشگاه های کوثر ارسال شد، قصد داریم تا با برگزاری جشنواره های مختلف در حوزه محصولات کشاورزی، به احیای برند های سنتی محصولات کشاورزی استان بپردازیم و از این طریق به توسعه گردشگری نیز توجه کنیم.
مرادمند افزود: ۱۰۸ پروژه در حوزه آب و خاک و مهندسی، با اعتبار ۴۰۷ هزار و ۷۴۶ میلیون ریال و اشتغالزایی ۲۲۶ نفر ، ۵۵پروژه در حوزه تولیدات گیاهی با اعتبار ۴۷۰ هزار و ۳۲۱ میلیون ریال با برای اشتغالزایی ۵۳۸ نفر، ۲۵ پروژه در حوزه تولیدات دام و طیور و آبزیان با اعتبار ۲۵۴ هزار و ۷۵۰ میلیون ریال و اشتغالزایی ۸۹ نفر، ۴۰ پروژه در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری با اعتبار ۱۸۸ هزار و ۱۶۸ میلیون ریال و اشتغالزایی برای ۱۳۷ نفر، ۲۶ پروژه در حوزه امور عشایر با اعتبار ۲۹ هزار و ۶۹۲ میلیون ریال و با اشتغالزایی برای ۸ نفر، چهار پروژه در حوزه تعاون روستایی با اعتبار ۳۲۸ هزار میلیون ریال و با اشتغالزایی برای ۸۸ نفر، یک پروژه در حوزه صنایع کشاورزی با اعتبار ۲۲ هزار میلیون ریال و با اشتغالزایی برای ۱۰ نفر و یک پروژه در حوزه ساختمان اداری با اعتبار چهار هزار میلیون ریال و با اشتغالزایی ۱۰ نفر در هفته دولت به بهره برداری رسیده است.
وی افزود: یکی دیگر از اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، تسهیل دریافت مجوز تغییر کاربری اراضی در بسیاری از محور ها بوده و تعداد زیادی مجوز در این زمینه صادر شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به بخش هایی از برنامه ششم توسعه، تصریح کرد: هویت دار کردن دام های سنگین و سبک استان اصفهان نیز یکی دیگر از برنامه های در دست اقدام سازمان جهاد کشاورزی استان است و دولت پیش بینی کرده که همه دام ها با پلاک کوبی دقیق و شماره گذاری هویت دار شده و اطلاعات آنها ثبت شود.
وی ادامه داد: بر اساس آمار، ۱۸۰ هزار نفر از بهره برداران بخش کشاورزی استان اصفهان در روستاها مشغول بکار هستند و با توجه به آمار خانواده هایی که اقتصاد آنها در روستا با بخش کشاورزی گره خورده است، میزان افرادی که در روستاها با بخش کشاورزی سر و کار دارند بیش از ۱۸۰ هزار نفر است.
مرادمند به ظرفیت استان در بخش های مختلف کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت :یکی از برنامه های این سازمان حفظ شرکت های بخش کشاورزی استان در بازار سرمایه و تشویق سایر شرکت های توانمند استان برای ورود به بازار فرابورس است .