منظور از اقتصاد مردمی، همان تعاونی است
حمید حاج اسماعیلی, کارشناس بازار کار در گفتوگو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به شعار سال از سوی مقام معظم رهبری گفت:شرط رونق اقتصادی و تولید ثروت در کشور توجه به تولید است. طی سال های اخیر نیز این موضوع مورد بحث بوده است اما به دلیل شرایط خاص اقتصادی و وابستگی اقتصاد به نفت و فعالیت در حوزه خدمات, در بخش تولید موفق نبوده ایم. آمارها حاکی از این است که در تولید ناخالص داخلی و اشتغال در بخش خدمات پررنگ تر عمل کرده ایم. بنابراین برای اینکه بتوانیم تغییری در شرایط اقتصادی ایجاد کنیم, باید به توسعه بازار کار از طریق رونق تولید توجه کنیم.
وی ادامه داد:توجه دولت باید در راستای کاهش تورم باشد, که تلاش در راستای کاهش تورم هم به اقتصاد کمک می کند و هم به نفع امنیت است.با مشارکت مردم شرایط برای رونق راحت تر مهیا می شود. زیرا وقتی مردم در حوزههای اقتصاد مشارکت کنند این امر میتواند در بخشهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی هم جنبه های مثبت و پررنگتری داشته باشد.
حاج اسماعی با بیان اینکه منظور از رونق تولید این نیست که از ظرفیت های بخش خدمات غافل شویم گفت: برای دگرگونی اقتصاد کشور, راهی جز حمایت از تولید نداریم. متأسفانه طی سال های اخیر در واگذاری ها موفق نبوده ایم. شرط تحقق شعار سال این است که در واگذاری ها شفاف تر و واقعی تر عمل کنیم.در بازار کار باید مشوق هایی برای رونق تولید تعریف شود در این صورت با کاهش سختگیری ها شعارسال می تواند محقق شود.
وی با تأکید بر اینکه همواره تورم در کشور مانع رونق تولید بوده است اظهار داشت:مزیت های رونق تولید باید بازطراحی شود, در صورتی که تولید مزیت نداشته باشد,در کشور شکل نمی گیرد و راهگشا در این مسیر تعریف مزیت هایی در مسیر تولید است.
حاج اسماعی با بیان اینکه مشارکت خصوصی و تعاونی اقتصاد مردمی است گفت:علی رغم توسعه ها برای رونق تعاون, در حال حاضر سهم بخش تعاون و خصوص در اقتصاد کمتر از ۲۰درصد است.بنابراین حضور مردم می تواند مبنای گسترش در واگذاری ها باشد. درحال حاضر دولت مکلف است ثروتهای منجمد و املاک و داراییهایی که کارایی ندارد را به سمت کارهای مولد ببرد و واگذار کند از این رو باید بخش زیادی از کارها را به مردم واگذار واگذار کند. اگر این کار را انجام دهیم حتماً تغییری در اقتصاد شکل میگیرد، زیرا با حضور مردم است که رونق ایجاد می شود.
حاج اسماعیلی با بیان اینکه یکی از شرایطی که دولت باید ایجاد کند این است که تولید کنندگان بازار خارجی داشته باشند و صادرات رونق بگیرد افزود: رونق صادرات می تواند استمرار تولید و پایداری و رونق تولید کمک کند.بدون شک تحریک ها بیشترین آسیب را به تولید زده است.اما اگر بخواهیم نیمه دیگر لیوان را ببینیم, نقطه مثبتی که داشته این بوده است که از ظرفیتهای جدید برای توسعه کالاهایی که نیاز داشتیم و محروم بودیم، استفاده کنیم و یک فرصت برای اقتصاد کشور بوده است، ولی ما باید کار تولید را ارتقا بدهیم و بهینه کنیم. اگر کارهای تولیدی بازار خارجی و صادراتی نداشته باشند نمیتوانند استمرار پیدا کنند.
وی مشارکت مردمی برای اقتصاد را مثبت ارزیابی کرد و گفت: مردم با مشارکت خود در شرایط سخت می تواند با خلاقیت کارآفرینی و ثروت افزایی کنند.بنابر این زمانی که مردم از مشارکت خود در رونق تولید و اقتصاد رضایت داشته باشند, رویکردهای اجتماعی مثبتی هم برای کشور به دنبال خواهد داشت.
منبع خبر : ایران اکونا