برنامه پاسداشت سعدی با محوریت انتقال نگاه این شاعر پارسی گوی به دیگر کشورها اجرا خواهد شد
به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از فارس، حمیدرضا قانعی امروز_ سه شنبه بیست و هشتم فروردین_ در نشست خبری اعلام برنامههای هفته بزرگداشت روز سعدی اظهار کرد: هفته فرهنگی سعدی بزرگترین رویداد فرهنگی فارس محسوب میشود. چرا که برای شخصیتی همچون سعدی که با گذر زمان هنوز هم ما به زبان شیرین سعدی سخن میگوئیم اندیشهها، پند و حکمت او که در قالب شعر و نثر به ما رسیده است مایه مباهات و افتخار نسل گذشته و امروز و آیندگان خواهد بود.
وی افزود: با توجه به برگزاری چند رویداد ملی استان با مشارکت انجمن آثار و مفاخر ملی، تلاش شد تا گستره فعالیتهای فرهنگی هنری از استان خارج شود و این ظرفیت را به بخشهای بین المللی، رایزنهای فرهنگی و سفارت خانه اهتمام یابد تا حوزه تأثیر اندیشهها بیش از پیش شود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با اشاره به اینکه بخش علمی برنامههای هفته بزرگداشت سعدی با حضور اساتید برجسته و سعدی پژوهان برگزار میشود، تصریح کرد: عمده برنامههای اجرایی هفته بزرگداشت سعدی با محوریت مؤسسات فرهنگی و هنری استان برگزار شود.
قانعی ادامه داد: برنامههای یاد روز سعدی با محوریت بین المللی برگزار خواهد شد و طی گفت و گوی صورت گرفته با رایزنهای فرهنگی دیگر کشورها علاوه بر شیراز و استان فارس، برنامههای پاسداشت سعدی با محوریت انتقال نگاه این شاعر پارسی گوی به دیگر کشورها اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه برنامههای علمی یاد روز سعدی با مشارکت مرکز سعدی شناسی برگزار خواهد شد، افزود: ویژه برنامههای علمی یاد روز سعدی در روز یکم اردیبهشت ماه پس از گلباران آرامگاه سعدی، اجرا خواهد شد و آغاز برنامههای فرهنگی و هنری از روز پنج شنبه سی ام فروردین با برگزاری محفل انس خوشنویسی با حضور اساتید برجسته و نامی این حوزه خواهد بود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس اظهار کرد: برنامه یاد روز سعدی در جمعه سی و یکم فروردین از ساعت ۱۹ عصر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سفیر سابق کشور ترکیه در ایران به عنوان سخنران علمی برنامه، نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز و استاندار فارس برگزار میشود.
قانعی در ادامه به تشریح برنامههای اجرایی یاد روز سعدی در بخش بین المللی پرداخت و تصریح کرد: روز سوم اردیبهشت برنامه سعدی در اقلیم چین در دانشگاه علامه طباطبایی، روز چهارم اردیبهشت برنامه سعدی و نسخههای سعدی در کشور هندوستان، روز پنجم اردیبهشت برنامه سعدیه و نظامیه بغداد در سفارت عراق در تهران برگزار میشود. همچنین روز ششم اردیبهشت مراسم اختتامیه هفته سعدی در محل انجمن آثار و مفاخر ایران به همراه تجلیل از سعدی پژوهان دورههای گذشته ایران برگزار خواهد شد.
وی همچنین از برگزاری سه جشنواره ویژه خبر داد و خاطر نشان کرد: سه جشنواره بزرگ با مشارکت شهرداری شیراز و مراکز فرهنگی و هنری در سال آینده با موضوعاتی همچون تهیه کالاهای فرهنگی با موضوع سعدی، جشنواره عروسکی درباره داستانهای گلستان و بوستان سعدی و جشنواره نقاشی کودک و نوجوان با موضوع ارتباط با سعدی و آثار سعدی در این هفته اعلام فراخوان خواهد شد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس اضافه کرد: پس از اجرای برنامه رسمی یاد روز سعدی در محل آرامگاه این شاعر پارسی گوی، اجرای زنده سالار عقیلی را خواهیم داشت و قطعاتی با موضوع و اشعار سعدی اجرا خواهند داشت و در تلاشیم تا در روز یکم و دوم اردیبهشت ماه در تالار حافظ اجرای زنده این خواننده صورت گیرد.
قانعی تاکید کرد: یکی از ویژگیهای هفته بزرگداشت سعدی تلفیق بخشهای علمی، فرهنگی، هنری و کودکان و نوجوانان است تا همه مردم بیش از پیش در رویدادهای فرهنگی شرکت کنند.
وی اظهار امیدواری کرد: اجرای رویدادهایی که در حوزه فرهنگی رقم میخورد با هدف شناسایی بیشتر این شاعر پارسی گوی شیرازی به مردم در سطح بین المللی، ملی و استانی باشد.
به گزارش سرمایه گستران، اجرای چند پویش با موضوع سعدی به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اجرای گروه نمایش عروسکی در آرامگاه سعدی با موضوع بازگویی حکایتهای سعدی، آذین بندی خیابان سعدی، تقدیر و گفت و گو با سعدی پژوهان در قالب برنامه صحبت یار، از دیگر برنامه اجرایی در این ایام است.
منبع خبر : ایمنا