تلاش برای خودکفایی در تولید بذر گندم در سیستان و بلوچستان
به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از سیستان و بلوچستان و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، اردشیر شهرکی به مناسبت سیویکم فروردین، روز ملی گندم و نان اظهار کرد: بر اساس برنامهای که این معاونت تدوین کرده است، تا دو سال آینده با هدف ارتقای تولید و افزایش عملکرد در واحد سطح، در تولید بذر گندم به خودکفایی رسیده و برنامه داریم نفوذ بذر اصلاح شده و گواهی شده را در گندمزارهای استان به میزان قابل ملاحظهای ارتقا دهیم.
وی میزان نفوذ بذر اصلاح شده در مزارع را حدود ۵۰ درصد اعلام کرد و گفت: سالیانه بین ۶ تا ۷ هزار تن بذر در فصل کشت مورد نیاز کشاورزان سیستان و بلوچستان میباشد در حال حاضر علاوه بر بذر تولیدی استان، از سایر استانها نیز بذر گندم وارد میکنیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان صریح کرد: با همراهی مراکز تحقیقات، ارقام اصلاح شده که مقاوم به تنشهای محیطی است و عملکرد بالایی دارند برای کشت در منطقه به کشاورزان معرفی میشود.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای فصل برداشت گندم در سال زراعی جاری تاکنون کشاورزان ۶۱۰۰ تن گندم به مراکز خرید تحویل دادند بیان داشت امسال ۳۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی سیستان و بلوچستان به کشت گندم اختصاص یافته که با مشارکت کشاورزان، ۳۱ هزار و ۲۰۰ هکتار حدود ۹۰ درصد از گندمزارهای سیستان و بلوچستان زیر پوشش کشت قراردادی قرار گرفت.
شهرکی تصریح کرد: بیش از ۱۵۰ دستگاه کمباین بومی و مهاجر و ۶۰۰ دستگاه دروگر به منظور برداشت محصول گندم و ۱۶ مرکز خرید برای تحویل گندم کشاورزان در سطح استان پیشبینی و آماده خدمت رسانی هستند.
وی خاطرنشان کرد: در سال زراعی گذشته ۳۲ هزار هکتار در سیستان و بلوچستان گندم کشت و کشاورزان ۷۰ هزار تن گندم آردی و بذری به مراکز خرید تحویل دادند.
منبع خبر : ایمنا