اخبار استان ها

قدم به قدم تا ملجأی درماندگان/ دشواری‌های شیرین زیارت با ۲۴۰ کیلومتر پیاده‌روی

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از خراسان شمالی، از عمود یک که به سمت کربلا حرکت می‌کنیم، قدم به قدم برایمان سفره پذیرایی آماده است؛ خادمان سیدالشهدا لحظه به لحظه مراقبمان هستند تا خدایی نکرده سختی راه اندکی آزارمان ندهد؛ به هر موکب که می‌رسیم پذیرایی می‌شویم و باری دیگر با انرژی بیشتر جاده حدود ۷۰ کیلومتری را از سر می‌گیریم و طی می‌کنیم.

در مسیر نجف تا کربلا سختی راه آسان می‌شود، هرچند قدم می‌توانی یک هم صحبت با خود پیدا کنی و چند عمود را با او گپ بزنی، لحظه‌ای بعد در موکبی استراحت کنی و سپس مسیر را ادامه دهی و به فکر رسیدن به دیار عشق و عاشقی باشی و در نهایت پس از سه چهار روز به آرزوی خود می‌رسی، گنبدهای حرم حضرت را رو به روی خود می‌بینی و آن لحظه است که اشک شوق و غم بر گونه‌هایت جاری می‌شود.

مسیر پیاده‌روی دیگری را نیز سراغ داریم که جذابیت‌های نجف تا کربلا را ندارد؛ مسیر حداقل سه تا چهار برابر پیاده‌روی اربعین است؛ خبری از موکب‌های پشت سر هم نیست، یک جاده مشخص نیز برائت آماده نشده و اینجا است که سفر سخت و سخت‌تر می‌شود.

عاشقی این سفر اگر از سفر کربلا بیشتر نباشد، کمتر نیست؛ سفری پر رمز و راز که بارها و بارها به مسافرانش لطف و کرم نشان داده، سفری که دشواری‌هایش چند برابر اربعین است اما نه تنها زائران پشیمان و خسته نمی‌شوند بلکه اگر حتی یک بار آن را تجربه کنند، محال است به راحتی از سال‌های بعد از آن فاصله بگیرند.

اینجا سفر از روز اربعین آغاز می‌شود و مردمی عاشق که نتوانسته‌اند به زیارت کربلا بروند، بند کفش‌های خود را محکم می‌بندند و به سوی فرزند آن امام، آقا امام رضا (ع) راهی می‌شوند؛ مسیری که از شهر بجنورد تا مقصد حرم امن رضوی، ۲۴۰ کیلومتر است، اما این مسیر برای برخی مردم که از شهرهای دیگری همچون گرمه و جاجرم، مانه و سملقان به سمت مشهد راهی می‌شوند، بسیار بیشتر هم می‌شود.

قدم به قدم تا ملجأی درماندگان/ دشواری‌های شیرین زیارت با ۲۴۰ کیلومتر پیاده‌روی

مردم بجنورد برای رسیدن به حرم ضامن آهو از روز اربعین بار سفر می‌بندند؛ روزانه حداقل ۱۰ ساعت پیاده‌روی می‌کنند تا همزمان با روز چهل‌وهشتم میهمان حرم علی بن موسی‌الرضا شوند؛ سفری که ۱۰ روزی به طول می‌انجامد تا عاشقان به نقطه امن خود برسند.

ده‌ها کاروان اکنون در حال طی کردن این مسیر هستند، اما شاید خاص‌ترین کاروان را بتوان به نام چناران شهر بجنورد زد، کاروانی که از سال ۱۳۸۴ با ۴۰ زائر پیاده این رسم خود را آغاز کرد و اکنون در آستانه ۲۰ سالگی است؛ طی این مدت نه تنها از جمعیت کاسته نشده بلکه سال به سال بر جمعیت زائران پیاده افزوده شده است.

چناران شهری که تا سال ۱۳۹۳ روستا بود و بعد تبدیل به شهر شد، اکنون حدود یک هفتم جمعیت خود را راهی مشهد می‌کند؛ امسال از جمعیت حدود ۳۵۰۰ نفری، ۴۸۰ نفر به سفر عشق و دلدادگی راهی شدند.

در این کاروان ۵۰۰ نفره که چرخی بزنی، زائر از هر سنی به چشمت می‌آید؛ امسال کوچک‌ترین زائر دو ساله بوده و مسن‌ترین زائر حدود هشت دهه زندگی کرده است؛ آن‌ها همزمان با روز اربعین با استقبال هم شهری‌های خود راهی شدند و بنا است تا روز شهادت امام هشتم در مشهد مقدس بمانند.

قدم به قدم تا ملجأی درماندگان/ دشواری‌های شیرین زیارت با ۲۴۰ کیلومتر پیاده‌روی

در این مسیر هرکس سر به پایین از کنار جاده در حال حرکت است و با خود زمزمه‌هایی می‌کند، نمی‌دانیم چه می‌گوید، آیا با صاحب مقصد سر صحبت را باز کرده است یا با خدای خود راز و نیاز می‌کند؛ هرچه که هست پاهای تاول زده در گرمای ۴۵ درجه‌ای جاده سوزان بجنورد به مشهد، نمی‌تواند جلویش را بگیرد، چراکه هر قدم نشان از عشق و عاشقی‌ای دارد که باید در بندش باشی تا درکش کنی.

بعید است زائری را پیدا کنی که از امام رحمت پس از طی کردن این مسیر حاجت نگرفته باشد؛ برای همین است که سال به سال بر تعداد زائران افزوده می‌شود؛ مردمی که برای رسیدن به حاجت خود نذر و هر سال این مسیر را طی می‌کنند، مگر می‌شود امام رضا (ع) حاجت دل‌های شکسته را ندهد؟

قدم به قدم تا ملجأی درماندگان/ دشواری‌های شیرین زیارت با ۲۴۰ کیلومتر پیاده‌روی

اهالی این شهر کوچک نظر آقا را به عینه دیده‌اند؛ از شفای بیماری کودکشان گرفته تا زوجی که تنها با دست دراز کردن به سوی امام هشتم توانستند صاحب فرزند شوند. اینجا معجزه را می‌توان با چشم سر دید و با چشم دل لمسش کرد.

خدمت با شوق در مقابل قول دعا از زائران

اما این سکه روی دیگری هم دارد، خادمانی نیز هستند که در طول این مسیر به زائران خدمت‌رسانی می‌کنند؛ مساجد و موکب‌هایی که آماده پذیرایی از زائران هستند و تلاش می‌کنند سختی راه را در زمان اسکان کاهش دهند، از بچه‌های مسجدی گرفته تا داوطلبان هلال‌احمر که هرکدام خدماتی را به زائران ارائه می‌دهند.

خادمان مسجدی وقتی زائری را از دور می‌بینند خود را آماده می‌کنند؛ ابتدا چایی را دم می‌کنند تا عطش افرادی که قدم به قدم به سمتشان می‌آیند را رفع کنند، سپس برای استراحت آن‌ها تدارک می‌بینند، شاید وسعت پذیرایی همچون مسیر نجف تا کربلا نباشد، اما عشقی که در دل خادمان است، دست کمی از شوق رسیدن به کربلا ندارد.

حجت‌الاسلام محمد خانی، مسئول امور رسیدگی به مساجد خراسان شمالی تاکید می‌کند: مساجد بین راهی از ابتدای ورودی خراسان شمالی تا خروجی استان آماده و مهیای پذیرایی از زائران امام هشتم است.

وی با تاکید بر اینکه بیش از ۵۰ مسجد در این راستا تجهیز و آماده شدند، ادامه می‌دهد: این مساجد در دهه آخر ماه صفر به زائران خدمات‌دهی مختلفی خواهند داشت.

علاوه بر مساجد، موکب‌هایی نیز در سراسر مسیر فعال است تا پیاده‌روی بیش از ۲۰۰ کیلومتری را اندکی آسان‌تر کند؛ حجت الاسلام ناصر هدایتی، معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی در این خصوص تصریح می‌کند: ۶۰ موکب در مسیر پیاده‌روی از دوراهی دشت تا خروجی شهرستان فاروج برپا شد تا به زائران پیاده حرم امام رضا (ع) خدمات ارائه دهد.

قدم به قدم تا ملجأی درماندگان/ دشواری‌های شیرین زیارت با ۲۴۰ کیلومتر پیاده‌روی

به گفته وی در این مسیر حضور خیران برای ایجاد مکانی به منظور استراحت زائران و پذیرای آن‌ها پررنگ است، به نحوی که در شهر شیروان یکی از خیران پذیرایی از زائران را برعهده گرفته است.

در یکی از جذاب‌ترین پذیرایی‌ها، مدیر یک استخر، فضایش را در اختیار زائران قرار داده است تا پس از چندین روز پیاده‌روی و خستگی، آبی بر تن بزنند و آماده طی کردن ادامه مسیر شوند؛ سیدرضا لطف الهی، مدیر استخر شنای آزادی شیروان اظهار می‌کند: نذر کرده بودم که پس از برآورده شدن حاجتم زائران عبوری از این مسیر، علاوه بر آبتنی در این مکان، پذیرایی شام هم شوند؛ مکانی برای استراحت آن‌ها در نظر گرفته شد تا پس از آن به مسیر خود ادامه دهند.

وی اضافه می‌کند: نیت این بود زائرانی که از این مسیر عبور می‌کنند سختی راه را متحمل شوند و با وجود اینکه پادرد و بدن درد دارند، اما در مسیر عشق راضی هستند و این محیط را مهیا کردیم تا برای رفع خستگی آن‌ها تدارکات لازم دیده شد.

این خیر شیروانی ادامه می‌دهد: سال آینده برنامه‌ریزی بهتر انجام خواهیم داد تا مکان استراحت برای خانم و آقا با پذیرایی صبحانه و شام انجام شود، زائران پس از شنا حس بسیار قشنگی داشتند و بسیار خوشحال بودند، سال‌های آینده این کار خیرخواهانه را وسعت خواهیم داد تا خدمات بیشتری در اختیار آن‌ها قرار گیرد.

۱۳ هزار زائر خراسان شمالی در مشهد مقدس

حجت‌الاسلام حمید رفیعی، مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی می‌گوید: ۱۱۰ کاروان پیاده زیارت علی بن موسی‌الرضا (ع) به سمت مشهد مقدس اعزام شدند.

وی با تاکید بر اینکه با توجه به مسافت‌های مختلف بعضی از این کاروان‌ها پیش از اربعین حرکت خود را آغاز کرده بودند، می‌افزاید: کاروان‌ها در قالب گروه‌های مختلف ۵۰ نفره تا ۵۰۰ نفره به سمت حرم رضوی در حال حرکت هستند.

قدم به قدم تا ملجأی درماندگان/ دشواری‌های شیرین زیارت با ۲۴۰ کیلومتر پیاده‌روی

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی عنوان می‌کند: مجموع زائرانی که در این کاروان‌ها حضور دارند بیش از ۱۳ هزار نفر است، البته تعدادی از زائران نیز به صورت خانوادگی یا گروه‌های دونفره تا سه‌نفره به صورت پیاده یا با خودروی به سوی حرم به حرکت در می‌آیند.

رفیعی اضافه می‌کند: در شهر مشهد دو هیئت هماهنگ شده است تا روز شهادت امام رضا (ع) و رسیدن کاروان‌ها به مشهد پذیری زائران پیاده این استان باشند.

به هر نقطه از این مسیر که نگاه کنی، جز زیبایی و عشق اهل بیت (ع) نمی‌بینی، جایی که زن و مرد، پیر و جوان با هزاران حاجت و خواسته اما با دلی سرشار از امید به سمت حرم کسی در حال حرکت هستند که می‌دانند فردی را بدون پاداش از در منزلش پس نمی‌زند.

منبع خبر : ایمنا

Show More

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button