اخبار استان ها

ساماندهی ۱۰ داور حرفه‌ای و ۳۸ میانجی‌گر در کرمانشاه

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از کرمانشاه، سعید قادری‌فصیح امروز _ شنبه نوزدهم آبان _ در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت سالگرد تأسیس شورای حل اختلاف برگزار شد، اظهار کرد: برابر اصل ۱۵۶ از قانون اساسی یکی از وظایف قوه قضائیه رفع‌اختلاف و حصول سازش بین شهروندان است به‌نحوی‌که در سند تحول قضائی به این موضوع تأکید شده است.

وی افزود: شورای حل اختلاف در سال ۱۳۸۱ در کشور شکل گرفت، در واقع شورای حل اختلاف باهدف ترویج صلح و سازش میان مردم، رسیدگی سریع‌تر به دعوای مردم در محاکم قضائی و رفع اختلافات محلی و حل‌وفصل اموری که موید قضائی آن از پیچیدگی کمتری برخوردار است تشکیل و تأسیس شده و از سال ۱۳۸۱ تاکنون با نظارت دادگستری در راستای صلاحیت‌های مشخص فعالیت حکمی و سازشی داشته و توانسته به رسالت خویش جامعه عمل بپوشاند.

معاون توسعه حل اختلاف دادگستری استان کرمانشاه تصریح کرد: هر شعبه حل اختلاف سابق ترکیبی بود از قاضی شورا، رئیس شورا و دو نفر به‌عنوان عضو و یک و یا دو نفر به‌عنوان دبیر که خدمات خوب و ارزنده‌ای را شهروندان ارائه می‌داد.

قادری‌فصیح اضافه کرد: شورای حل اختلاف سابق بر اساس ماده ۹ قانون شعبه حل اختلاف مصوبه ۱۳۹۴ صلاحیت رسیدگی به دعاوی ۲۲ سال گذشته به لحاظ صدور حکم، سازش، و فصل خصومت و رفع‌اختلاف ایفای نقش کرده است.

وی با اشاره به ظرفیت استان کرمانشاه از حیث وجود بزرگان و ریش‌سفیدان و مصلحان، ادامه داد: مردم استان کرمانشاه دارای روحیه گذشت و جوانمردی هستند پرونده‌های مهمی به‌خصوص پرونده‌های با موضوع قتل عمدی توسط همین بزرگان استان منتهی به سازش شده است.

معاون قضائی دادگستری استان کرمانشاه با بیان اینکه کرمانشاه به لحاظ عملکرد شورای حل اختلاف عملکرد مصلحان یکی از استان‌های پیشتاز در کشور است، عنوان کرد: مزیت صلح و سازش در بستر حل اختلاف، صلح یاری، داوری و میانجیگری خشکاندن ریشه نزاع، فصل خصومت واقعی و کاهش تشکیل پرونده در دادگستری است.

قادری فصیح اضافه کرد: در سال گذشته بیش از ۱۳۲ هزار فقره پرونده در شورای حل اختلاف استان تشکیل و ۱۳۱ هزار و ۸۸۸ هزار فقره مختومه شده و در ۶ ماه اول سال جاری ۵۴ هزار و ۲۵۴ فقره پرونده تشکیل و ۵۶ هزار و ۶۰۵ فقره مختومه شده که در مجموع عملکرد مثبتی است.

وی میزان ورودی پرونده به شورای حل اختلاف شهرستان کرمانشاه را برابر با ۱۳ شهرستان دیگر تابع استان عنوان کرد و ادامه داد: طی سال ۱۴۰۲، در شهرستان کرمانشاه ۶۰ هزار ۹۰۳ فقره پرونده در شوراهای حل اختلاف تشکیل شده که تعداد ۶۰ هزار و ۳۷۴ فقره از آن مختومه شده و طی ۶ ماهه سال جاری ۲۷ هزار و ۴۶۲ فقره پرونده تشکیل شده که تعداد ۲۸ هزار و ۴۲۰ فقره پرونده مختومه شده است.

معاون قضائی دادگستری کرمانشاه با اشاره به وجود دو شعبه ویژه سازش در پرونده‌های قتل از شعب حل اختلاف مرکز استان کرمانشاه، افزود: طی سال گذشته ۳۶ فقره و در هفت ماه سپری شده از سال جاری ۱۸ فقره پرونده قتل منجر به سازش شده که از این نظر به عنوان یکی از استان‌های پیشتاز در حوزه صلح و سازش در پرونده قتل در سطح کشور مطرح هستیم.

قادری فصیح خاطرنشان کرد: در استان کرمانشاه یک‌هزار و ۷۰۷ نفر به عنوان صلح‌یار با ابلاغ صلح‌یاری فعالیت دارند و با عملکرد بسیار خوبی در زمینه صلح و سازش کمک کار مرجع قضائی و شورای حل اختلاف بوده به طوری که طی سال گذشته تعداد ۲۷ هزار و ۹۳۸ فقره از پرونده‌هایی که به شورای حل اختلاف ارجاع داده شده است منجر به وصول رضایت و سازش شده و همین آمار در ۶ ماهه سال جاری ۱۳ هزار و ۷۰۶ فقره پرونده منجر به صلح و سازش و رضایت شده است.

وی گفت: با اینکه در قانون جدید شورای حل اختلاف حکمی نداریم، ادامه داد: در این قانون بسترهای متعددی برای جایگزین روش‌های قضائی از جمله شورای حل اختلاف داوری، میانجیگری و صلح یاری پیش‌بینی شده است.

معاون قضائی دادگستری کرمانشاه با اشاره به‌اهمیت داوران حرفه‌ای در سند تحول قضائی، خاطرنشان کرد: تاکنون برای ۱۰ نفر برای افراد واجد شرایط بعد از انجام تشریفات قانونی پروانه داوری حرفه‌ای و برای ۳۸ نفر هم در سطح استان پروانه میانجیگری در سطح استان صادر شده است.

قادری فصیح از تأسیس کانون داوری در مرکز استان کرمانشاه تا قبل از پایان سال جاری خبر داد و گفت: با تشکیل این کانون رجوع شهروندان و حل‌وفصل اختلافات از حیث پرداخت هزینه دادرسی کمتر و تسریع در حصول نتیجه بهتر، از تشکیل پرونده در مراجع قضائی خواهد بود.

وی با اشاره به فعالیت محاکم صلح در ۱۹ حوزه قضائی در استان کرمانشاه، تصریح کرد: از ابتدای شهریور ماه سال جاری اجرای قانون جدید شورای حل اختلاف مصوبه ۲۲ شهریور ماه سال ۱۴۰۲ در هفت حوزه قضائی بخش و از تاریخ ۱۵ شهریورماه تا ۲۴ مهرماه ۱۴۰۳ در تمامی شهرستان‌های تابع استان کرمانشاه محاکم صلح تشکیل و راه‌اندازی شده و از ابتدای آبان‌ماه جاری محاکم صلح به تعداد ۱۵ شعبه در مرکز استان کرمانشاه تشکیل شده است.

معاون دادگستری استان کرمانشاه گفت: در معیت هر شعبه دادگاه صلح حداقل یک شعبه از حل اختلاف مستقر شده تا در امر سازش کمک کار محاکم صلح باشد.

قادری فصیح با اشاره به اقدامات مهم در دست اجرا تا پایان سال جاری، عنوان کرد: تشکیل کانون داوری حرفه‌ای در استان برگزاری همایش داوری به منظور تبیین جایگاه داوری، برگزار همایش ملی صبر در استان، تشکیل هیئت‌های صلح‌یاری در مدرسه به عنوان همیار صلح، تشکیل شعب ویژه تخصصی و هیئت صلح‌یاری (در اماکن نظامی، پایگاه‌های بسیج، هیئت‌ها و اماکن مذهبی) و برگزاری اردوهای تفریحی برای کارکنان شورا به منظور تجدید روحیه و ایجاد انگیزه خدمتی در دست اقدام است.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا