اخبار استان ها

گام های بلند ذوب آهن اصفهان در بخش فولاد سازی/ خودکفایی در تولید ریل

به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران، از اصفهان، تلاشگران ذوب آهن اصفهان در بخش فولاد سازی این مجتمع عظیم صنعتی اقدامات مختلفی برای افزایش بهره وری انجام داده اند که از جمله آنها  بومی سازی تکنولوژی پاشش سرباره در فولاد سازی ذوب آهن اصفهان است.

مهدی کوهی مدیرعامل ذوب آهن اصفهان در این خصوص اظهار کرد: برای نخستین بار تکنولوژی پاشش سرباره (slag splashing)  در ذوب آهن اصفهان با رویکرد دانش بنیان و زیست محیطی اجرا شد.

وی با بیان اینکه تلاشگران ذوب آهن اصفهان موفق شدند این تکنولوژی را در بخش فولادسازی این مجتمع عظیم صنعتی بومی سازی و اجرا کنند، افزود : مزایای این پروژه شامل کاهش آلاینده های زیست محیطی ، افزایش عمر آجرهای نسوز ، جلوگیری از خروج ارز از کشور و کاهش هزینه ها می باشد .

خسرو شمس مدیر بخش فولادسازی ذوب‌آهن اصفهان نیز گفت: یکی از روش‌های مورد استفاده در دنیا برای افزایش عمر آجرهای نسوز، تکنولوژی پاشش سرباره (slag splashing) است که پس از تخلیه فولاد مذاب، سرباره باقیمانده در کنورتور با دمش دبی مشخصی از گاز نیروژن به دیواره‌های اطراف پاشیده می‌شود و این کار با استفاده از همان لانس دمش اکسیژن و با نصب یک سری تجهیزات انجام می‌گیرد. سرباره پاشیده شده روی آجرهای دیواره کنورتور لایه‌ای ایجاد می‌کند که باعث افزایش چندین برابری عمر نسوز می‌شود و صرفه‌جویی قابل توجهی در مصرف آجر نسوز در پی خواهد داشت؛ از طرفی به دلیل کاهش توقف کنورتور جهت آجرچینی، افزایش تولید را نیز موجب می‌شود.

شمس تصریح کرد: این پروژه‌ی بومی‌سازی شده برای نخستین بار در کشور با همکاری واحدهای مختلف مجتمع بزرگ ذوب‌آهن اصفهان از جمله مدیریت نسوز، امور فنی و برنامه ریزی تولید، مدیریت اتوماسیون، مدیریت انرژی، آگلومراسیون، آزمایشگاه مرکزی و با پشتیبانی معاونت بهره‌برداری روی کنورتور شماره ۲ انجام شد و برنامه اجرای آن روی دو کنورتور دیگر در دستور کار است و به امید خدا نتایج اثر بخش راه‌اندازی این پروژه را در آینده نزدیک خواهیم دید.

علی بریمانی مدیر بخش نسوز نیز در خصوص نصب و راه‌اندازی این تجهیزات گفت: در دهه ۸۰ اقداماتی برای اجرای چنین پروژه‌ای انجام شد که نتایج رضایت بخشی به همراه نداشت. از آنجایی که طراحی خارجی این طرح هزینه‌ی زیادی در پی دارد، تصمیم بر آن شد که این پروژه توسط کارشناسان و متخصصان ذوب‌آهنی اجرایی شود و از سال گذشته خرید تجهیزات مورد نیاز و نصب آن‌ها شروع شد و هم‌اکنون به بهره‌برداری رسید.

بریمانی مزایای راه‌اندازی این پروژه را اینگونه برشمرد: در حال حاضر میانگین عمر آجرهای نسوز کنورتور، دو هزار ذوب می‌باشد که انتظار داریم با اجرای این طرح این عدد به حداقل ۴ هزار ذوب برسد اما هدف، رسیدن به ۶ هزار ذوب با هر بار آجرچینی می‌باشد.

مدیر نسوز از دیگر مزایای این طرح را نیاز آن به مواد اولیه داخلی و جلوگیری از خروج ارز از کشور، گاز ازت و دلومیت کلسینه تولیدی در کارگاه‌های خود ذوب‌آهن برشمرد همچنین کاهش هزینه‌های نیروی انسانی در تعمیرات و تعویض نسوز کنورتور دانست.

بریمانی در پایان موفقیت این طرح را حاصل کار گروهی در بخش‌های مختلف کارخانه بزرگ ذوب‌آهن دانست که خارج از شرح وظایف شغلی خود در به سرانجام رساندن این طرح همکاری کردند و روز ۲۷ آبان را به عنوان شروع بهره‌برداری از این پروژه در تاریخ ثبت نمودند.

عباس خطیبی معاون وزیر راه و شهرسازی نیز در ادامه بیان کرد: عملیات ریل‌گذاری اَبر پروژه راه‌آهن چابهار- زاهدان حدفاصل خاش تا چابهار با هدف تکمیل کریدور شمال- جنوب و شرق کشور و بهره‌ مندی از مزایای ترانزیت ریلی در دستور کار قرار گرفت و در این راستا برای تامین تمام ریل مورد نیاز با ذوب آهن اصفهان مذاکرات بسیار خوبی انجام گرفت و امروز عملیات ریل‌گذاری با استفاده از ریل ملی آغاز شد.

خودکفایی در تولید ریل

وی افزود: هم اکنون در تولید ریل و تجهیزات متعلق به آن به خودکفایی رسیده ایم به طوری که خط راه آهن زاهدان- خاش که سال گذشته افتتاح شد یکی از خطوطی بود که به طور کامل داخلی سازی شد.

 خطیبی، راه‌آهن چابهار- زاهدان را یکی از اولویت های مهم کشور معرفی نمود و بیان کرد: توسعه مناطق کم برخوردار شرق کشور، سواحل مکران و بالفعل شدن پتانسیل‌های معدنی شرق کشور از مزایای این مسیر ریلی در سطح ملی و اتصال ترانزیتی کشورهای آسیای میانه و شرق روسیه به آب ‌های آزاد و کشور هندوستان به بندر چابهار از دیگر مزایای آن در سطح بین‌المللی است.

منبع خبر : خبر آنلاین

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا