اخبار استان ها

رشد تولید زیتون در لرستان مطلوب است

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از لرستان، آئین شکرگذاری و جشنواره زیتون در روستای چک سبزعلی معمولان امروز با حضور جمعی از مسئولان استان برگزار شد.

سیدعماد شاهرخی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در این آئین اظهار کرد: رشد تولید محصول زیتون در لرستان مطلوب است و باید باغداران و کشاورزان را به سمت تولید محصول سالم و صادرات محور سوق دهیم.

وی با بیان اینکه دغدغه و مشکلات کشاورزان باید شناسایی و چالش‌هایشان حل شود، افزود: در تولید زیتون رشد خوبی داشتیم، چراکه لرستان دارای خاک و زمین حاصلخیز است بنابراین باید اراضی شیبدار را به باغات زیتون تبدیل کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه اکنون برداشت زیتون در لرستان، شش تن در هکتار است که میانگین کشوری آن سه تن در هکتار است، بیان کرد: در شهرستان‌های پلدختر و معمولان بیش از کشور برداشت می‌کنیم.

وی گفت: حدود ۵۰۰ هکتار سطح باغات زیتون در لرستان وجود دارد و ۵۰۰ هکتار دیگر هم افزایش می‌یابد، باید به سمت تولید محصول سالم و صادرات محور پیش برویم و اکنون از ایران زیتون به ۱۰۰ کشور دنیا صادر می‌شود که حدود پنج همت گردش مالی زیتون در کشور است.

ظرفیت اصلی لرستان، کشاورزی است

سیروس ابراهیمی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان نیز در این آئین با اشاره به اینکه ظرفیت اصلی لرستان کشاورزی است و برای توسعه و سودآوری بیشتر باید با علم و آگاهی پیش برویم، افزود: ۴۰ درصد منابع تسهیلاتی برای توسعه و اقتصاد پایدار به بخش کشاورزی لرستان تعلق می‌گیرد.

وی گفت: با تنوع بخشی در تولیدات اقتصاد کشاورزی تولید شود و تا زمانی که محصولات را خام فروشی می‌کنیم اقتصاد ما معیشت محور خواهد بود.

معاون استاندار افزود: در تمام تولیدات باید زنجیره‌های ارزش تعریف کنیم و بنابراین محصول تولیدی متناسب با بازارهای جهانی باشد.

وی بیان کرد: اقدامات لازم در بخش کشاورزی با برنامه بلند مدت به توسعه پایدار تبدیل می‌شود.

ابراهیمی اظهار کرد: در سال‌جاری ۵۳۰ هزار تن گندم برداشت شد، همچنین تمام محصولات کشاورزی و زیرمجموعه‌های آن افزایش چشمگیری داشته است که تلاش کشاورزان را نشان می‌دهد.

وی بیان کرد: تأمین امنیت غذایی از مهم‌ترین اقدامات است و تنها نباید به فکر برداشت محصول در هر فصل باشیم بلکه با نگاه به آینده ضامن اقتصاد لرستان شویم.

محمد ناظری، فرماندار معمولان نیز در این آئین اظهار کرد: این شهرستان به دلیل دارا بودن ظرفیت‌های باغبانی قطب زیتون لرستان می‌شود و باغات این محصول تا ۳۰ هکتار افزایش می‌یابد.

بیش از ۲۱ هزار هکتار زمین زراعی در معمولان وجود دارد

وی افزود: ۲۱ هزار و ۷۰۰ هکتار زمین زراعی در معمولان وجود دارد که تنها چهار هزار و ۲۰۰ هکتار آبی و بقیه دیم است.

فرماندار معمولان با اشاره به وجود دو هزار هکتار باغ انجیر در شهرستان یادآور شد: امسال بیش ۴۶ هزار تن محصول انجیر برداشت شد، اما متأسفانه خام فروشی می‌شود و اگر صنایع تبدیلی و بحث برندینگ را انجام دهیم، سوددهی بیشتری خواهد داشت.

ناظری بیان کرد: این شهرستان پس از ترکیه رتبه دوم تولید انجیر سیاه در منطقه را دارد، همچنین در کشور رتبه نخست را دارا هستیم.

وی تاکید کرد: ۹۶ هزار هکتار منابع طبیعی در معمولان وجود دارد که به دلیل حریق در فصل تابستان بحث بحران هم مطرح است.

فرماندار معمولان به ظرفیت منطقه برای توسعه کشت زیتون پرداخت و گفت: برنامه‌ریزی برای توسعه سطح زیر کشت این محصول به ۳۰ هکتار انجام شده است، هم اکنون میزان برداشت زیتون در شهرستان شش تن است و با توجه به ارزش افزوده بالا می‌تواند به توسعه منطقه کمک شایان توجهی کند.

ناظری افزود: معمولان در آینده نه چندان دور به عنوان خاستگاه توسعه زیتون در سطح استان خواهد بود و به عنوان پایلوت در حوزه باغبانی آماده همکاری هستیم، چراکه دارای ظرفیت‌های بی‌نظیری در شهرستان وجود دارد.

گفتنی است، در حاشیه این آئین اجرای طرح کارگاه فرآوری زیتون با حمایت بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام خمینی ره به میزان سرمایه‌گذاری ۲۰ میلیارد ریال با زیربنای ۱۰۰ متر و ۲۰ نفر اشتغالزایی به بهره‌برداری رسید.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا