گامهای استوار ورزش فارس در جاده پیشرفت
به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از فارس، از همان دوران آغازین انقلاب اسلامی، توجه به ورزش به عنوان یکی از ابزارهای تقویت روحیه ملی، ترویج اخلاق اسلامی و ایجاد انسجام اجتماعی مطرح بوده است و حضرت امام (ره) همواره بر اهمیت تربیت بدنی و سلامت جسمی تأکید داشتند و همین رویکرد موجب شد تا برنامههای گستردهای در سطح کشور، از جمله استان فارس، اجرایی شود، این استان با بهرهگیری از زیرساختهای تاریخی و فرهنگی به خوبی توانسته است ارزشهای ورزشی را با سنتهای بومی تلفیق کند و زمینهای مساعد برای رشد ورزشهای مدرن فراهم آورد.
احداث و نوسازی ورزشگاهها و مراکز ورزشی، توسعه امکانات ورزشی در سطح شهرستانی، حمایت از ورزش بانوان، برگزاری مسابقات و رویدادهای ورزشی مهم در استان فارس تنها بخشی از این دستاوردهاست، از این رو با برخی از پیشکسوتان ورزش استان به گفتوگو نشستیم تا از زبان آنها به روایت گامهای استوار ورزش فارس در مسیر پیشرفت بپردازیم.
رشد قابل توجه ورزشکاران مدالآور
غلامحسین پیروانی، پیشکسوت نامدار فوتبال فارس با بیان اینکه وضعیت زیرساختهای ورزش در استان فارس همچون سایر نقاط کشور از نظر کمی پیشرفت قابل توجهی داشته است به خبرنگار سرمایه گستران میگوید: در زمینه پرورش ورزشکار و افتخارات بینالمللی، وضعیت پس از انقلاب به مراتب بهتر شده است، پیش از انقلاب تنها نامهایی همچون عبدالله موحد، امامعلی حبیبی، غلامرضا تختی و محمد نصیری را در عرصه المپیک شاهد بودیم، اما حالا نه تنها ورزشکاران مدالآور بیشتری داریم، بلکه از نظر پول و پاداش و جوایز نیز وضعیت بهتر شده است.
سرمربی پیشین تیمهای برق شیراز و فجر شهید سپاسی ادامه میدهد: همانطور که گفتم، وضعیت رسیدگی به ورزشکاران امروزی بسیار خوب است، اما مسئولان باید کمک کنند تا به وضعیت معیشتی برخی ورزشکاران قدیمی نیز رسیدگی شود.
میتوان به ورزش فارس نمره قبولی داد
سیفالله زارع، پیشکسوت کشتی استان فارس نیز در خصوص تفاوتهای ورزش این استان قبل و بعد از انقلاب به خبرنگار سرمایه گستران میگوید: من پیش از انقلاب در ایران نبودم، اما حالا که وضعیت را مشاهده میکنم، فکر میکنم اقدامات بسیار خوبی انجام شده است.
وی میافزاید: بدونشک کاستیهایی وجود دارد، اما آنچه به چشم دیدهام، تلاشهای بسیاری است که برای بهبود وضعیت انجام شده است، گاهی در سطوح مدیریتی ایراداتی دیده میشود که ناشی از برخی انتخابات اشتباه است، اما در مجموع، میتوان به ورزش فارس نمره قبولی داد.
مسئول انجمن پیشکسوتان کشتی شیراز با بیان اینکه از نظر استعدادیابی، در رشتهای همچون کشتی وضعیت بسیار خوب است و کلاسهای مطلوبی برگزار میشود که نتایج آن را نیز در عرصههای ملی و بینالمللی شاهد هستیم، ادامه میدهد: بدونتردید همیشه جا برای پیشرفت وجود دارد، اما در حال حاضر وضعیت ورزش و به خصوص کشتی رضایتبخش است.
رشد چشمگیر زیرساختها و امکانات پس از انقلاب
محمدکریم رزم آهنگ، پیشکسوت رشته جودو نیز با اشاره به رشد چشمگیر زیرساختها و امکانات پس از انقلاب اسلامی به خبرنگار سرمایه گستران میگوید: باید به تفاوت وضعیت جامعه امروز و دیروز نیز توجه کرد، در گذشته خانوادهها به شدت مخالف ورود فرندانشان به اماکن ورزشی بودند، اما امروز پدر و مادرها شخصاً بچهها را به محل تمرین میرسانند و با وجود فشار مالی مضاعف، امکانات لازم را نیز برای آنها تهیه میکنند.
وی در خصوص تفاوت رویکرد مسئولان ورزش استان، پیش و پس از انقلاب اسلامی میافزاید: به نظر میرسد مسئولان فعلی، دلسوزتر و مطلعتر هستند، در آن زمان برخی مسئولان ورزشی اصلاً نمیدانستند جودو چیست یا از بسیاری رشتههای دیگر اطلاعی نداشتند، اما امروز بسیاری مدیران ما، دکترای تربیت بدنی دارند و کاملاً تخصصی به قضایا نگاه میکنند.
رزم آهنگ با بیان اینکه حتی در خصوص تخصیص بودجه نیز وضعیت امروز بسیار بهتر از پیش از انقلاب است، ادامه میدهد: هرچند تورم نیز مسئلهساز شده و هزینهها را بالا برده است، اما درباره وضعیت زیرساختها و امکانات امروزه وضعیت بهتری داریم، سالنها و امکانات به مراتب بهتر، به طوری که در همه روستاهای کوچک نیز امکانات ورزشی فراهم است که پیش از انقلاب، هرگز اینطور نبود.
دستاوردهای انقلاب، منجر به افتخارآفرینی شد
رحیم خداجو، مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس که خود از پیشکسوتان ورزش استان به شمار میرود، به خبرنگار سرمایه گستران میگوید: ورزش بعد از انقلاب در ابعاد مختلف پیشرفت چشمگیری داشته است، در بحث زیرساختهای ورزش، بیش از ۴۵۰ سالن ورزشی در استان فارس و بیش از ۳۰۰ زمین چمن مصنوعی ساخته شده است که همه اینها دستاوردهای انقلاب است که نظام اسلامی ما به جوانان فارس تقدیم کرده است و همینطور در کل کشور، پیشرفت پروژههای ورزشی را شاهد بودهایم.
وی میافزاید: دو پروژه بزرگ ورزشی استان فارس که امروز منتقدان زیادی دارند، یعنی ورزشگاه پارس و سالن شش هزارنفری، در همین دوران انقلاب کلید خوردهاند، خودمان نیز منتقد وضعیت هستیم که چرا در بهرهبرداری از آنها تأخیر زیادی افتاده است اما امیدواریم در آینده نه چندان دور بتوانیم نواقص را برطرف کنیم و میزبانی رویدادهای بزرگی را به عهده بگیریم، چون این دو پروژه قابلیت میزبانی از بزرگترین رقابتهای بینالمللی را دارا هستند.
فوتبالیست دهه هفتاد استان فارس در ادامه به سراغ پیشرفتهای چشمگیر در حوزه ورزش بانوان میرود و میگوید: بانوان ما در مسابقات آسیایی، پا را آسیایی، جهانی المپیک درخشش زیادی داشتهاند، زیرا پس از انقلاب فضا، امکانات و تجهیزات برای دختران شایسته ایرانی و فارسی مهیا شده است تا بتوانند به راحتی در مسابقات بینالمللی حضور پیدا کرده و افتخارآفرینی کنند.
خداجو ادامه میدهد: یکی از دستاوردهای دیگر ورزش پس از انقلاب، افزایش چشمگیر دانشآموختگان حوزه ورزش است، قبل از انقلاب چند دانشآموخته ورزش داشتیم؟ بسیار کم! اما امروز در دانشگاههای دولتی، آزاد و پیام نور و غیرانتقاعی، دانشآموختههای زیادی داریم که پس از دوران تحصیل در جامعه حضور پیدا میکنند تا بتوانند علم ورزش را توسعه دهند.
متولی ورزش فارس در پایان اضافه میکند: اینها همه دستاوردهای انقلاب است تا مردم بتوانند از فرآیندهای مختلف و ابعاد مختلف ورزش بیشترین استفاده را بدانند و از این روی باید قدردان انقلاب اسلامی باشیم.
به گزارش سرمایه گستران، دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه ورزش و زیرساختهای ورزشی در استان فارس نمونهای بارز از تلاشهای مستمر برای ارتقای سطح فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه است، این استان با ایجاد امکانات مدرن، پرورش استعدادهای جوان، برگزاری مسابقات ملی و بینالمللی و تقویت ورزشهای بانوان توانسته است جایگاه ویژهای در عرصه ورزشی کشور به دست آورد، ادامه این روند و رفع چالشهای موجود، ضمن ارتقای سطح زندگی مردمی، زمینههای بیشتری برای شکوفایی ورزشی و فرهنگی در استان فراهم خواهد کرد.
منبع خبر : ایمنا