افرادی که در ساختوسازهای غیرمجاز دخیل هستند شناسایی شوند
به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از البرز، محمد اسدیان عصر _شنبه سیزدهم بهمن_ در جلسه کمیسیون تلفیق در بررسی بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۴ شهرداری، اظهار کرد: بهعنوان نمونه، خیابان سوم غربی در سال ۱۳۹۲ دارای باغهای وسیع بود، اما اکنون بهطور گسترده دچار تغییر کاربری و ساختوساز شده البته بخشی از این تغییرات، مربوط به محدودههای حریمی و ماده ۲۰ جهاد کشاورزی است، اما در حوزه مدیریت شهری نیز سوالاتی جدی مطرح میشود.
وی افزود: چرا در این خیابان که بخشهایی از آن جزو حریم بوده، آسفالت شهری اجرا و اگر این محدوده خارج از محدوده شهری یا در معرض ساختوساز غیرمجاز بوده، چگونه مجوز اجرای زیرساختهایی مانند آسفالت صادر شده است؟.
رئیس مرکز پژوهش و مطالعات راهبردی شورای اسلامی شهر کرج، اذعان کرد: امروزه مفهوم شهر ۱۵ دقیقهای در برنامهریزی شهری بهعنوان یک الگوی نوین مطرح است؛ به این معنا که طراحی شهر باید بهگونهای باشد که هر فرد در کمتر از ۱۵ دقیقه به تمام نیازهای روزمره خود، از جمله مراکز خرید، خدمات درمانی، حملونقل عمومی و ایستگاههای آتشنشانی دسترسی داشته باشد.
به گفته اسدیان بهجای امکانسنجی صرف، باید بهدنبال اجراییکردن آن باشیم. فناوریهای نوین در شهرسازی میتوانند نقش کلیدی در تحقق این الگو ایفا کنند، اما سوال اصلی اینجاست که با چه الگوریتمی میتوان تعیین کرد که برای یک شهر چه تعداد بازار روز، ایستگاه آتشنشانی یا سایر خدمات عمومی نیاز است؟.
فناوریهای نوین وارد فرایندهای برنامهریزی شهری شوند
وی افزود: برای حرکت در این مسیر، باید الزامآور کنیم که فناوریهای نوین وارد فرآیندهای برنامهریزی شهری شوند. در سه سال آینده، پیشرفتهای تکنولوژیکی تحولات استراتژیکی را رقم خواهند زد، بنابراین باید زیرساختهای آن را فراهم کنیم.
عضو شورای شهر با اشاره به تصویب ردیف رصد و راهاندازی رصدخانه شهری به منظور جمعآوری دادههای حوزه شهری و تصمیمگیری طرح تفصیلی شهر بر اساس آنها عنوان کرد: مباحث جذابی برای تمامی فعالان این حوزه در فرهنگسرای شاهد ایجاد شده و امکان مشاهده طرح تفصیلی کرج از ابتدای تاکنون وجود دارد.
منبع خبر : ایمنا