اخبار استان ها

رصدخانه فیزیکی شهر قم به محض مکان‌یابی مناسب احداث می‌شود

علی مؤمن حجازی در گفتگویی در قم اظهار کرد: ساخت رصدخانه فیزیکی شهر قم به دلیل پیدا نشدن یک موقعیت فیزیکی مناسب هنوز آغاز نشد و این طرح به سال ۱۴۰۴ موکول شده است.

وی افزود: بودجه این کار در حال پیش بینی شدن است و با مکان‌یابی مناسب که باید نزدیک به شهرداری مرکز باشد می‌توان کار را آغاز کرد، با توجه به امکانات شهرداری می‌توان حتی بخشی از آن را در معرض استفاده عمومی قرار داد اما حداقل ۶۰ تا ۷۰ درصد این رصدخانه داده و تحلیل‌های این داده‌ها است.

مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم با بیان اینکه این میزان داده‌ها و تحلیل‌ها انجام شده و مسیر رسیدن به رصدخانه فیزیکی دیگر سازه و احداث است، خاطرنشان کرد: درواقع کارهای نرم افزاری و اطلاعاتی آن به طور کامل مبتنی بر کلان داده و داشبورد سازی متعدد دائماً در حال انجام و به‌روزرسانی است تا شالوده اصلی این رصدخانه مهیا شده باشد.

مؤمن حجازی ادامه داد: این رصدخانه هم کارکرد شهرداری و هم کارکرد شهروندی دارد. شعار رصدخانه «موزه زنده با جریان داده» است و از جمله اهداف این رصدخانه توسعه جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها است که هم اکنون در حال انجام است. همچنین مکانیسم دائمی برای نظارت بر اهداف شاخص‌های توسعه پایدار شهری و ترویج استفاده از داده‌های شریانی در این زمینه مد نظر است.

وی تاکید کرد: این رصدخانه دیدی وسیع می‌دهد که در حوزه فضای سبز چقدر تاکنون کار شده و بر اساس آن فرآیندها شناسایی می‌شود تا بهبود صورت گیرد؛ ذینفع‌های این موضوع نه فقط شهرداری که بسیاری از سازمان‌های ملی و محلی نیز هستند.

مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم ادامه داد: بخشی از این رصدخانه انسانی است و متخصصانی در حوزه شهری در این مکان حضور دارند که کارشان مقایسه شهر قم با شهرهای بین‌المللی و سایر کلان‌شهرها و رصد اطلاعات و فناوری جدید است.

مؤمن حجازی ادامه داد: روزی که این رصدخانه احداث شود، شهردار و معاونان می‌توانند جلسه شورای معاونان را در این رصدخانه برگزار کنند، چراکه داده‌های به روز در زمینه هر موضوعی در معرض نمایش قرار گیرد و برای تصمیم‌سازی شهری استفاده شود.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا