اخبار استان ها

رسیدگی به مشکلات مردم نباید معطل مسائل درون‌سازمانی شود

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از لرستان، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای، امروز_ پنجشنبه هجدهم بهمن _ در جمع قضات و کارکنان قضائی استان لرستان، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و ایام‌الله دهه مبارک فجر اظهار کرد: امام خمینی (ره) با سرمایه عظیم خود یعنی ایمان راسخ به وعده الهی، بزرگترین انقلاب را رقم زد، حال ما وظیفه داریم که دستاوردهای شگرف انقلاب اسلامی را تکمیل کنیم، از جمله این دستاوردهای مهم استقلال و آزادی است.

وی افزود: ماه شعبان که در آن قرار داریم، ماه احسان، مواسات، خیررسانی و کمک به مردم است، مبادا نعمت عظیم ماه شعبان را از دست بدهیم و بدان غفلت ورزیم.

رئیس قوه قضائیه گفت: تمام همت و تلاش خود را معطوف داشته‌ایم که مسائل و مشکلات معیشتی کارکنان دستگاه قضائی را برطرف کنیم، در همین راستا در این دوره بیشترین جلسات مشترک را با مجلس داشته‌ایم، البته موکداً تاکید داریم که قضات و کارکنان قضائی، به هیچ وجه خدمت‌رسانی به مردم را معطل رفع مشکلاتشان نکنند و مثل سابق بلکه با مجاهدت بیشتر، به امور و پرونده‌های قضائی مردم رسیدگی کنند.

رئیس عدلیه اضافه کرد: مردم به‌حق توقعاتی را از قوه قضائیه دارند، باید نهایت تلاش خود را کنیم تا از جایگاه حقوقی و قانونی که داریم در جهت گره‌گشایی از کار مردم استفاده کنیم، مردم توقعات زیادی از ما ندارند، مردم انتظار دارند وقتی به ما تظلم‌خواهی می‌کنند با روی باز و گشاده به تظلم‌خواهی آنها رسیدگی کنیم، مردم انتظار دارند در رسیدگی به پرونده‌های قضائی آنها سرعت عمل به خرج دهیم.

قاضی‌القضات بیان داشت: ما در قوه قضائیه تمام تلاش خود را مصروف می‌داریم که امور و پرونده‌های قضائی مردم را با سرعت و دقت رسیدگی کنیم، البته گاهی یک فرد تظلم‌خواه که به مرجع قضائی مراجعه می‌کند، ادله و اماره‌ای دال بر اثبات نظر خود ندارد و در طبیعت رأی منطبق با خواست او صادر نمی‌شود و موجبات نارضایتی او فراهم می‌آید، از سویی دیگر، گاهی افراد با هدف کسب سود، بدون گرفتن تضامین و وثایق لازم، پول و سرمایه خود را به دیگری می‌سپارند و او نیز مبادرت به سوءاستفاده و کلاهبرداری می‌کند و از این طریق پرونده‌هایی شکل می‌گیرد که رسیدگی به آنها به سبب حجم وسیع و شاکیان کثیر، زمان‌بر می‌شود.

محسنی‌اژه‌ای اظهار کرد: گاهی علت تأخیر در رسیدگی به برخی از پرونده‌های قضائی ناشی از مشکلاتی است که از ناحیه کارشناسی‌ها ایجاد می‌شود، بر همین اساس قضات ما دقت داشته باشند که کارشناسی در پرونده‌های قضائی طریقیت دارد نه موضوعیت، از این رو در پرونده‌ای ضرورت ارجاع به کارشناسی وجود ندارد، از این کار خودداری شود.

وی گفت: همکاران قضائی ما در زمان ارجاع پرونده‌ای به کارشناسی، به صورت واضح و شفاف، موضوع کارشناسی را از مرجع کارشناسی طلب کنند و به گونه‌ای نباشد که مرجع کارشناسی پاسخ‌های مبهم و دو پهلو ارائه دهد.

رئیس قوه قضائیه بیان داشت: مقام قضائی وقتی پرونده‌ای را به مرجع کارشناسی ارجاع می‌دهد، توجه داشته باشد که آن مرجع، در آن حوزه مجرب و متخصص باشد، همچنین به این مهم عنایت داشته باشد که آن مرجع کارشناسی همزمان مسئولیت کارشناسی چندین پرونده را بر عهده نداشته باشد، چرا که در این صورت در ارائه نظر با تأخیر و تعلل روبه‌رو می‌شویم، نکته مهم دیگر آن است که مقام قضائی هنگام ارجاع پرونده‌ای به مرجع کارشناسی، برای این مرجع، زمان مشخصی را جهت استرداد پرونده و ارائه نظر، تعیین کند.

رئیس دستگاه قضا گفت: گاهی علت تأخیر در رسیدگی به برخی از پرونده‌های قضائی، ناشی از اعتراضات بلاوجهی است که طرفین پرونده نسبت به نظریات کارشناسی دارند، بر همین اساس قضات ما دقت کنند که وقتی اعتراضات طرفین پرونده به نظریات کارشناسی، بلاوجه است، از ارجاع مجدد پرونده به مرجع ثانی کارشناسی، اجتناب کنند.

وی گفت: وقتی نظریات دو مرجع کارشناسی با یکدیگر اختلافات فاحش دارند، قضات ما از آن مراجع توضیحات مبسوط بخواهند. اینها مواردی است که در اتقان رسیدگی‌ها، رضایتمندی مردم و سرعت عمل و دقت در رسیدگی‌ها مؤثر است و قضات ما باید نسبت به این موارد اهتمام تام داشته باشند.

رئیس عدلیه بیان داشت: قضات ما در صدور قرارهای تأمین کیفری، نهایت دقت را داشته باشند، بارها تاکید کرده‌ایم در مواردی که ضروری نیست برای یک متهم، قرار بازداشت صادر نکنید و قرار وثیقه را به گونه‌ای تعیین نکنید که فرد ولو یک شب به زندان برود، اگر شخصی به خاطر هواهای نفسانی این کار را کند واویلاست، گاهی یک شب زندان رفتن نیز زندگی یک فرد را زیر و رو می‌کند.

اژه‌ای با اشاره به ضرورت حضور فرد بومی در رأس کار گفت: اگر فرد غیر بومی وارد استان شود تا با فرهنگ و مشکلات و جغرافیای اینجا آشنا شود، زمان می‌برد.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا