ارسال ۱۰۰۰ عنوان کتاب از سراسر جهان به دبیرخانه جایزه قلم هژار

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از کردستان، علیاکبر مظفری، امروز _دوشنبه یکم اردیبهشت_ در نشست خبری با خبرنگاران و اهالی رسانه استان کردستان اظهار کرد: دانشگاه کردستان اگرچه یک دانشگاه جوان و نوپا است، اما طی سنوات اخیر رشد خوبی داشته است و اکنون جزو دانشگاههای مطرح در جهان محسوب میشود.
وی افزود: دانشگاه کردستان بر اساس تعریف وزارت علوم، جزو دانشگاههای نسل سوم محسوب شده که یکی از رسالتهای این نوع دانشگاهها ارتباط با جامعه است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه کردستان خاطرنشان کرد: این دانشگاه دارای ۹ مرکز پژوهشی و سه پژوهشکده است که پژوهشکده بیوانفورماتیک و هوش مصنوعی آن در حال راه اندازی است.
مظفری ادامه داد: یکی از پژوهشکدههای مطرح و فعال دانشگاه کردستان، پژوهشکده کردستان شناسی است که در زمینه ادبی و هنری فعالیتهایی را انجام میدهد.
چاپ ۳۵ عنوان کتاب کُردی زیر نظر پژوهشکده کردستان شناسی
وی ادامه داد: طی دو سال گذشته ۳۵ عنوان کتاب به زبان کُردی زیر نظر پژوهشکده کردستان شناسی به چاپ رسیده و چندین کتاب دیگر نیز در دست چاپ است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه کردستان اضافه کرد: ایجاد فرهنگستان زبان و ادبیات کُردی و برگزاری جایزه مستوره اردلان نیز از دیگر فعالیتهایی است که توسط دانشگاه کردستان در حال پیگیری و انجام است.
مظفری از دیگر اقدامات در دستور کار برگزاری را جایزه قلم هژار (نوبل کُردی) عنوان کرد و گفت: این رویداد نیز زیر نظر پژوهشکده کردستان شناسی در خرداد سال جاری برگزار خواهد شد.
وی افزود: حدود یک هزار اثر کتاب از داخل ایران و کشورهای خارجی به دبیرخانه جایزه قلم هژار ارسال شده که آثار در مرحله داوری قرار دارند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه کردستان اضافه کرد: سه جایزه ویژه، ۹ جایزه عادی و یک جایزه بین الملل با مبالغ قابل توجه به برترین آثار انتخاب شده توسط داوران اهدا خواهد شد.
مظفری تصریح کرد: داوران خارجی از کردستان ترکیه، سوریه و عراق و در داخل کشور نیز از استانهای کردستان، ایلام، کرمانشاه، ایلام، خراسان شمالی، تهران و دیگر استانها، کار داوری این جشنواره را برعهده گرفتهاند و سعی شده که به صورت منصفانه کار داوری انجام شود.
توسعه تعاملات و ارتباطات فرهنگی از اهداف جایزه قلم هژار است
یادگار کریمی، رئیس پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: برگزاری جایزه قلم هژار بیش از یک گرامیداشت فرهنگی است و بیشتر هدف ما احترام به جایگاه و فعالیت نویسندگان و قلم به دستان کُرد در سراسر دنیا است.
وی افزود: نخبگان بسیاری را در میان کُردها داریم که هدف از برگزاری این رویداد، قدرشناسی از فعالیتهای فرهنگی این اشخاص و توسعه و تعامل ارتباطات فرهنگی است.
رئیس پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان گفت: این رویداد برای اولین بار در استان کردستان برگزار میشود که آئین تجلیل از برترینهای آن در هفته اول خرداد سال جاری برگزار خواهد شد.
کریمی خاطرنشان کرد: جایزه قلم هژار هر سال برگزار خواهد شد که سعی میکنیم نقاط ضعف این رویداد را امسال شناسایی و در سالهای آینده رفع کنیم.
بیشترین آثار ارسالی در حوزه ترجمه بوده است
نجمالدین جباری، دبیر علمی جایزه قلم هژار نیز در این جلسه اظهار کرد: بیش از ۹۰ داور، کار داوری این رویداد را برعهده دارند و نتایج آن به صورت محرمانه تاکنون دریافت شده است.
وی افزود: این جشنواره در سه بخش شعر، ادبیات کودکان و ترجمه برگزار خواهد شد که بیشترین آثار ارسالی نیز در حوزه ترجمه بوده است.
دبیر علمی جایزه قلم هژار تصریح کرد: بیشترین آثار ارسالی به زبان کُردی، سپس فارسی و تعداد محدودی نیز به زبان روسی و انگلیسی بوده است.
عدنان برزنجی و مسعود بیننده، از اعضای شورای سیاستگذاری جایزه قلم هژار نیز از دیگر افرادی که بودند که در این جلسه به ایراد سخن پرداختند.
منبع خبر : ایمنا