رونق پروژههای بازآفرینی شهری در قم / دروازه ری و میدان مطهری ۲ نمونه موفق بازآفرینی

مجید متینفر در گفتگویی در قم با اشاره به تاریخچه اراضی ۴۸ هکتاری پردیسان که سال ۸۴ به مدیریت شهری واگذار شد، اظهار کرد: پس از سالها پیگیری، سال ۹۴ این اراضی به قم اختصاص پیدا کرد و در دولت سیزدهم با تفویض اختیارات به استان، امکان استفاده از منابع آن برای پروژههای عمرانی فراهم شد.
وی افزود: پروژههای مهمی همچون چهل اختران، دروازه ری، فاز ۵ عمار یاسر، بازآفرینی بافت تاریخی اطراف حرم و ساماندهی قبرستان نو در دستور کار قرار گرفتند که بعضی از آنها با استفاده از منابع این اراضی پیشرفت قابل توجهی داشتهاند.
دروازه ری؛ الگویی موفق در بازآفرینی شهری
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم با اشاره به تکمیل پروژه دروازه ری پس از چند دهه تأخیر، گفت: این پروژه شامل تعریض معابر، ایجاد فضای سبز، پارکینگ و کاربریهای فرهنگی است که رضایت شهروندان را به دنبال داشته است.
متینفر با اشاره به پروژههای کلیدی دیگری همچون تمدید محله قم نو (آبشار) عنوان کرد: با تملک ۱۳۲ مغازه در جاده اراک و خیابان امیرکبیر، طرحهایی برای اتصال این محله به قبرستان نو و رفع بنبست آن در حال انجام است.
وی اضافه کرد: علاوه بر این، ساماندهی بازارچه حجتیه پس از نیم قرن بلاتکلیفی، با تصمیمگیری مناسب به نتیجه رسیده است.
سرپرست شهرداری قم با اشاره به اراضی ۴۸ هکتاری و نقش آن در رونق گرفتن پروژههای بازآفرینی شهری تصریح کرد: یک هیئت اجرایی برای هزینهکرد این اراضی تشکیل شده که در سال ۱۴۰۳ عملکرد آن مقداری کاهش پیدا کرده است، اما این ظرفیت برای توسعه شهر قم و رفع معضلات هسته مرکزی شهر بسیار حیاتی است و باید غنیمت شمرده شود.
متینفر گفت: با وجود هماهنگیهای انجامشده، همراهی نکردن بعضی دستگاههای استانی موجب کندی کار شده است و امیدواریم با حمایت استاندار و راهوشهرسازی، منابع لازم برای تکمیل پروژهها تخصیص پیدا کند.
وی تأکید کرد: بازآفرینی شهری در قم نهتنها به بهبود کالبد شهر، بلکه به ارتقای شرایط اجتماعی و اقتصادی محلات منجر شده است.
منبع خبر : ایمنا