توسعه مشاغل خرد و خانگی، راهکار موثر برای کاهش بیکاری در مازندران

کامران اصغری در گفتگویی در مازندران اظهار کرد: یکی از مهمترین موضوعات مطرح در حوزه کارگران، تأمین مسکن برای آنان است، در این راستا، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی طرحی را تهیه و به مجلس شورای اسلامی ارائه کردهاند که بر اساس آن، ۳۰۰ هزار واحد مسکونی از طریق دو روش «تعاونی مسکن کارگری» و «صندوق مسکن کارگری» به کارگران اختصاص پیدا خواهد کرد، پس از تصویب این طرح در مجلس، اقدامات لازم در سطح استان برای خانهدار کردن کارگران انجام خواهد شد.
وی، موضوع مهارتآموزی را یکی دیگر از دغدغههای مهم استان دانست و افزود: هماکنون بسیاری از واحدهای تولیدی در مازندران با کمبود نیروی انسانی روبهرو هستند که این مسئله به یکی از نگرانیهای جدی مسئولان تبدیل شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به کمبود شدید نیروی کار در شهرک صنعتی آمل گفت: علاقهمندی جوانان به اشتغال کاهش پیدا کرده است، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شعار هفته کار و کارگر سالجاری را «ایران، هنگام کار است» انتخاب کرده که نشان از ضرورت ترویج فرهنگ کار و توجه ویژه به مهارتآموزی دارد.
وی تصریح کرد: در سالجاری، تمرکز وزارتخانه بر ارتقای آموزشهای فنی و حرفهای است، تجهیز کارگاهها، هنرستانها و مراکز آموزش فنی از جمله اولویتهای ما در این حوزه به شمار میرود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با تأکید بر اهمیت توجه به نیروی انسانی بیان کرد: آموزش صحیح جوانان بر اساس نیاز بازار کار یکی از مطالبات جدی کارفرمایان است. بنابراین باید مراکز آموزشی فنی حرفهای را با امکانات روز توسعه بدهیم و در کنار آن واحدهای تولیدی راهاندازی کنیم.
اصغری در ادامه، توسعه مشاغل خرد و خانگی را از اولویتهای استان دانست و گفت: مشاغل خانگی با منابع اندک و در زمان کوتاه به بهرهبرداری میرسند و موجب اشتغالزایی سریع میشوند، البته در بخش فروش محصولات، مشکلاتی وجود داشت که با همکاری شهرداریها در حال پیگیری آن هستیم، قرار است در بیستودوم اردیبهشت، همایش مشاغل خانگی در مازندران برگزار شود.
وی افزود: تلاش داریم در همه شهرستانها بازارهایی برای عرضه محصولات مشاغل خانگی ایجاد کنیم، همچنین ایجاد بازارچههای دیجیتال در دستور کار قرار دارد تا تولیدکنندگان بتوانند محصولات خود را به صورت مجازی و دائمی به فروش برسانند.
اصغری همچنین از راهاندازی تعاونیهای مسکن و توسعه عمرانی شهرستانها بهعنوان دیگر برنامههای وزارت تعاون یاد کرد و گفت: ایجاد تعاونیهای توسعه روستایی با رویکرد «هر روستا، یک تعاونی» از برنامههای محوری ماست، این اقدام با سرمایهگذاریهای اندک و مشارکت مردم میتواند به اشتغالزایی و استفاده بهینه از زیرساختهای موجود در روستاها منجر شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سال گذشته سهم استان مازندران از تسهیلات مشاغل خانگی ۱۴۳ میلیارد تومان بود که از این میزان، ۹۰ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرد، در سالجاری وزیر تعاون اعلام کردند که نهتنها کل مبلغ اختصاص داده میشود، بلکه ۴۰ درصد نیز به آن افزوده خواهد شد که نویدبخش افزایش چشمگیر حمایت از مشاغل خانگی در سالجاری است.
منبع خبر : ایمنا