اخبار استان ها

ضرورت تشکیل اتحادیه کارخانجات چای

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از گیلان هادی حق‌شناس امروز_شنبه بیست‌وهفتم اردیبهشت_در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی گیلان که با محوریت بررسی طرح پیشنهادی جمعی از کارخانه‌داران چای در خصوص خرید برگ سبز برگزار شد، اظهار کرد: اگر بخشنامه وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص به‌طور کامل اجرایی شود، مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت.

وی با تأکید بر لزوم همکاری و هم‌افزایی میان فعالان صنعت چای افزود: از ۱۶۰ کارخانه‌دار فعال در این بخش درخواست می‌شود که نشست‌های هم‌اندیشی برگزار کرده و با تشکیل تعاونی یا اتحادیه، واردات چای را از مسیری مشخص و سامان‌یافته انجام دهند. دولت نیز در این مسیر آمادگی دارد با پرداخت تسهیلات همکاری کند.

استاندار گیلان با بیان اینکه ۹۵ درصد چای کشور در این استان تولید می‌شود، خاطرنشان کرد: تا زمانی که بازار چای گیلان تنظیم نشود، امکان تنظیم بازار چای در سطح کشور فراهم نخواهد شد. اجرای کامل شش بند بخشنامه اخیر ضروری است و انتظار می‌رود کارخانه‌داران برای تحقق این هدف، اهتمام جدی داشته باشند.

مدل جدید پرداخت هزینه برگ سبز چای

حق‌شناس درباره مدل پرداخت هزینه برگ سبز چای توضیح داد: به ازای هر چهار کیلوگرم برگ سبز، دولت هزینه یک کیلوگرم را پرداخت می‌کند و هزینه یک کیلوگرم دیگر نیز از محل واردات چای تأمین می‌شود؛ بنابراین تولیدکننده تنها ۵۰ درصد از هزینه را می‌پردازد. برای دستیابی به راه‌حلی جامع در این زمینه، تعامل و گفت‌وگو ضروری است.

وی ادامه داد: در همین راستا، بند سوم مصوبه شورای قیمت‌گذاری درباره قیمت تضمینی برگ سبز چای با بند متناظر آن در مصوبه سال ۱۴۰۳ تلفیق خواهد شد.

بر اساس این بند، به منظور حمایت از تولید داخلی، اولویت واردات چای خشک به افرادی اختصاص می‌یابد که در خرید تضمینی برگ سبز چای داخلی مشارکت داشته باشند. دستورالعمل اجرایی این بند پس از تأیید دبیرخانه شورای قیمت‌گذاری و امضای رئیس شورا و وزیر جهاد کشاورزی، ابلاغ خواهد شد.

لزوم تشکیل اتحادیه چای برای مدیریت واردات

حق‌شناس با تأکید بر اهمیت تشکیل اتحادیه چای افزود: در صورت شکل‌گیری این اتحادیه، امکان اخذ انحصار واردات چای برای استان گیلان وجود دارد؛ در این صورت، منافع حاصل مستقیماً به ۵۲ هزار چای‌کار گیلانی خواهد رسید؛ مشروط بر اینکه اتاق تعاون، اداره کل تعاون، اتاق بازرگانی و سندیکای چای استان به توافقی مشترک دست یابند.

استفاده از ظرفیت منطقه آزاد انزلی

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت‌های منطقه آزاد انزلی اشاره کرد و گفت: تولیدکنندگان می‌توانند برای واردات مواد اولیه و کالاهای مورد نیاز از این منطقه بهره ببرند. شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان گیلان خواستار لغو مصوبه سال ۱۳۹۷ است تا امکان واردات کالاهای مجاز بدون الزام به انتقال ارز فراهم شود.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا