مرحله دوم پروژه گذر کمرزرین اصفهان با هماهنگی اداره میراث فرهنگی انجام شد

به گزارش تابناک از اصفهان به نقل از اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، روحالله ابوطالبی با بیان اینکه مرحله دوم پروژه گذر کمر زرین برای اتصال این گذر به پارکینگ جلوخان و میدان امام علی (ع) با هماهنگیهای لازم با ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان انجام شد، گفت: کاوشهای باستانشناسی متعددی در این محدوده انجام شد که طی آن گمانه زنی هایی تا عمق حدود چهار تا پنج متری سطح زمین انجام گرفت و کارشناسان میراث اعلام کردند در این عمقها آثاری مشاهده نشده است و مجوز ادامه کار صادر شد.
وی افزود: پس از صدور مجوز، قرارداد لازم با پیمانکار مربوطه منعقد و عملیات عمرانی آغاز شد؛ البته در مجوز اداره کل میراث فرهنگی تصریح شده بود که عملیات اجرایی باید با استفاده از ابزارهای سبک و بهصورت دستی انجام شود.
مدیر منطقه ۳ شهرداری اصفهان ادامه داد: چهار باستان شناس از سوی اداره کل میراث فرهنگی اصفهان برای نظارت بر اجرای این پروژه معرفی و قرارداد همکاری با آنها به امضا رسید که به صورت مستمر و روزانه در محل پروژه حضور داشتند و در آغاز اجرای پروژه نیز ماشینآلات عمرانی سنگین با نظارت مستقیم باستان شناسان وارد پروژه شدند.
ابوطالبی گفت: در روزهای ابتدای اجرای پروژه، بخشی از عملیات با استفاده از ماشینآلات سنگین انجام شد اما پس از آن و بر اساس نظر باستانشناسان تصمیم گرفته شد ادامه کار به صورت دستی انجام شود ولی این تغییر در شیوه اجرا موجب بروز وقفه ای در روند اجرای پروژه شد.
وی افزود: پس از آغاز کار، بار دیگر از سوی میراث فرهنگی اعلام شد احتمال وجود آثار تاریخی در لایههای پایینتر وجود دارد که در پاسخ به این نگرانی اعلام کردیم باستانشناسان میراث بهصورت تماموقت در محل حاضر هستند و در صورت مشاهده هرگونه آثار تاریخی میتوانند بلافاصله دستور توقف عملیات را صادر کنند تا ادامه فعالیتها به صورت دستی و تحت نظارت کامل انجام گیرد.
مدیر منطقه ۳ شهرداری اصفهان گفت: ظاهراً باستانشناسان حاضر در محل، صورتجلسهای را با پیمانکار پروژه تنظیم کردهاند که بر اساس آن، مقرر شد کار بهصورت دستی ادامه یابد اما در عین حال تاکید شد که ادامه کار نیازمند دریافت مجوز جدید از وزارت میراث فرهنگی است و به همین دلیل پروژه متوقف شد.
ابوطالبی با بیان اینکه بررسیهای میدانی و دادههای موجود نشان می دهد که در عمق یک تا دو متری از سطح زمین هیچگونه آثار تاریخی قابل شناسایی و مستندی وجود ندارد، افزود: بر اساس مشاهدات میدانی، این منطقه حدود دو دهه قبل بهطور کامل دچار تغییر شده و ساختار اصلی آن از بین رفته است و بهنظر میرسد در گذشته خانههای قدیمی در این محدوده تخریب و زیر و رو شده و آثار ارزشمندی در لایههای زیرین باقی نمانده است.
وی با بیان اینکه سایت قبلی گذر کمر زرین نیز با مشکلات مشابهی روبهرو بود ولی با ورود دادستان و صدور دستورات لازم، روند اجرا سرعت گرفت و بخشی از پروژه با سرعت به سرانجام رسید، افزود: سایت قبلی بهعنوان یک سایت موزه تعریف شد و تمام هزینههای مربوط به اجرای آن، کاوشهای باستانشناسی و اقدامات فنی و اجرایی مرتبط با این پروژه بهطور کامل از سوی مدیریت شهری و شهرداری اصفهان تأمین و پرداخت شده است.
/ع
منبع خبر : تابناک