اخبار استان ها

نخل‌های شادگان سیراب شدند – سرمایه گستران

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از خوزستان، یعقوب مقدم _چهارشنبه بیست و پنجم تیرماه_ در حاشیه بازدید خبرنگاران از وضعیت آبرسانی به نخیلات شادگان اظهار کرد: همه امکانات موجود به‌صورت شبانه‌روزی بسیج شدند و آب تاکنون به بخش قابل‌توجهی از مناطق انتهایی حوضه و روستاهای پایین‌دست بخش خنافره رسیده است.

وی افزود: تلاش مسئولان همچنان ادامه دارد تا با اتخاذ تمهیدات لازم آب به سایر روستاهایی که همچنان دچار کم‌آبی هستند نیز برسد.

فرماندار شادگان با بیان اینکه هیچ‌گونه سهل‌انگاری در توزیع و نظارت بر جریان آب قابل پذیرش نیست تصریح کرد: تمامی دستگاه‌های متولی موظف هستند آب را طبق برنامه‌ریزی و با نظارت کامل در اختیار کشاورزان مناطق انتهایی حوضه شهرستان قرار دهند.

مقدم همچنین با اشاره به اهمیت بازگشایی مسیرهای اصلی و فرعی نهرهای بخش خنافره تاکید کرد: عملیات لایروبی و روان‌سازی جریان آب در مسیرهای اصلی و در نقاطی که با موانع طبیعی مواجه‌اند به‌صورت فوری و با استفاده از ماشین‌آلات سنگین در حال انجام است.

وی در پایان توضیح داد: با هرگونه برداشت غیرمجاز، تغییر مسیر یا دخالت در جریان طبیعی آب مطابق قانون برخورد خواهد شد.

به گزارش سرمایه گستران، خشکسالی بی سابقه در ۶۰ سال اخیر و شوری آب، نخلستان‌های شادگان را بیش از هر زمان دیگری تشنه کرده بود بر همین اساس در پی دستور استاندار خوزستان در پاسخ به بحران کم‌آبی و با هدف نجات نخیلات در معرض خشکیدگی در پایین‌دست حوضه از شامگاه سه‌شنبه ۱۷ تیر، میزان ۳۶ میلیون مترمکعب آب از سد مارون برای آبیاری نخیلات شادگان رهاسازی شد، در این راستا یک تور رسانه‌ای جهت بررسی وضعیت آبرسانی به نخیلات شادگان برگزار شد.

سید محمدرضا موالی‌زاده، استاندار خوزستان اما با شنیدن گلایه‌ها و دغدغه‌های معیشتی نخل داران با برگزاری چندین جلسه تنش آبی با حضور مدیران دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط دستور رهاسازی ۳۶ میلیون مترمکعب آب از سد مارون، امید به زندگی در پایین‌دست این رودخانه را در شهرستان شادگان و بخش‌ها و روستاهای تابعه زنده کرد.

بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگاران و گزارشگران در بازدید از بخش خنافره شهرستان شادگان؛ با جاری شدن آب در کانال‌های بخس خنافره، نخل داران شادگانی ضمن تقدیر از تحقق وعده استاندار خوزستان این اقدام را جاری شدن شریان حیاتی در بهبود معیشت خود ارزیابی کردند.

مشاهدات عینی خبرنگاران حکایت از آن دارد که برخی از نخل‌هایی که هنوز کاملاً خشک نشده بودند، پس از آبیاری، شروع به جوانه‌زنی کرده‌اند.

ناصری یکی از نخل داران شادگانی، می‌گوید: «فکر نمی‌کردم دیگر هیچ وقت سبزی را در این زمین‌ها ببینم. حالا دارم به بچه‌هام قول می‌دهم که سال بعد خرماهای خودمان را بخوریم.»

به دستور استاندار خوزستان رهاسازی آب با اولویت تأمین بخش کشاورزی و نخلستان‌های شادگان انجام شده است. شهرستان شادگان، قطب کشاورزی استان خوزستان محسوب می‌شود و در اصل اقتصاد شهرستان بر پایه کشاورزی استوار شده است.

به گفته مسئولان محلی شش گروه پایش در دارخوین و شادگان رها سازی آب را زیر نظر دارند تا آب بدون مشکل به مقصدهای مورد نظر برسد و در روستاهای بالادست شهرستان شادگان هیچ گونه تخلفی در خصوص کشت شلتوک گزارش نشده است.

نخل‌های شادگان سیراب شدند

شهرستان شادگان ۱۳ هزار و ۶۰۰ هکتار نخلستان با ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر نخل دارد که از این سطح ۱۰ هزار هکتار آن بارور و سه هزار و ۶۰۰ هکتار آن غیر بارور است.

شادگان یکی از مراکز عمده تولید انواع خرما با بیش از ۵۷ هزار هکتار اراضی قابل کشت است و استعمران، گنطار، بریم، برحی، اشگر از انواع خرمای تولیدی در شادگان محسوب می‌شود.

شهرستان شادگان در جنوب خوزستان در انتهای حوضه رودخانه مارون- جراحی قرار دارد.

این شهرستان یکی از مراکز کشاورزی قدیم و از تولیدکنندگان عمده محصولات به ویژه خرما در خوزستان است، گندم، انواع سبزیجات، بامیه و خرما عمده‌ترین محصولات کشاورزی شادگان به شمار می‌رود

بی‌شک چشم امید کشاورزان نخل دار خوزستانی بیش از گذشته به حمایت و رسیدگی دولت چهاردهم و عملی شدن وعده‌های داده شده است.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا