زندگی نامه و سوابق علمی و اجرایی خانم نیره اخوان بیطرف کاندیدای نمایندگی مجلس از حوزه اصفهان
نیره اخوان بیطرف در سال ۱۳۳۵ خورشیدی در شهرستان دورود به دنیا آمد . وی تحصیلات متوسطه را در سال ۱۳۵۳ در بروجرد در دبیرستان ولایت فقیه فعلی به اتمام رساند ، سپس به دانشگاه شیراز راه یافت و در رشته روانشناسی به تحصیل پرداخت . او در حین تحصیل علاوه بر شرکت در کلاس تفسیر قرآن آیت الله علی اصغر دستغیب ، در محافل مذهبی و سیاسی نیز علیه رژیم شاه فعالیت می کرد . بعد از پیروزی انقلاب ایشان علاوه بر تحصیل به تدریس درس دینی در دبیرستان دانشگاه شیراز نیز مشغول شد . سپس با شروع انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاه ها ، به تهران آمد و در مناطق ۶ ، ۸ و ۱۴ تهران به تدریس پرداخت . وی در سال ۱۳۶۲ بعد از اخذ لیسانس به استخدام آموزش و پرورش تهران درآمد و تا سال ۱۳۷۵ سمت هایی چون مدیریت دبیرستان های شبانه انقلاب اسلامی ، ۱۲ فروردین و نرجس شاهد را عهده دار بود . او همچنین نماینده مدیران منطقه ۸ آموزش و پرورش تهران بوده است .
نیره اخوان بیطرف در بهمن ماه ۱۳۷۵ در انتخابات میان دوره ای دوره پنجم مجلس شورای اسلامی به عنوان اصولگرای مستقل شرکت کرد و موفق شد با کسب ۲۰۰۹۴۲ رأی از مجموع ۳۳۹۲۵۵ رأی از سوی مردم اصفهان به نمایندگی مجلس شورای اسلامی انتخاب گردد . وی پس از ورود به مجلس به عضویت کمیسیون اموزش و پرورش درآمد و مسئولیت کمیته بازنشستگان این کمیسیون را نیز عهده دار شد . اواز طریق سوال ، تحقیق و تفحص و استیضاح در امر نظارت بر دولت های گذشته و حال ، از فعالین بوده و است
بعد از پایان دوره پنجم ، ایشان به دلیل عدم راهیابی به مجلس ششم ، در تیرماه ۱۳۷۹ با حکم رئیس سازمان صداوسیما به عنوان مشاور معاونت حقوقی و امورمجلس و مسئول امور بانوان مراکز سی گانه صداوسیما منصوب شد و تا ابتدای خرداد ۱۳۸۳ در این سمت باقی ماند . وی همچنین پس از اخذ دانشنامه فوق لیسانس فقه و حقوق ، از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۶ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری به تدریس نیز اشتغال داشته است .ایشان در سال ۱۳۸۲ در انتخابات دوره هفتم قانونگذاری مجدداً از سوی مردم اصفهان به وکالت انتخاب گردید و این مسئولیت را در دوره های هشتم و نهم مجلس عهده دار شد . او در سه دوره اخیر ، در کمیسیون قضایی و حقوقی عضویت داشته و عضو هیأت رئیسه این کمیسیون بوده و می باشد .
از دیگر سمت های او در مجلس شورای اسلامی عبارت از :
عضو هیأت رئیسه و بازرس شورای مرکزی فراکسیون مدیریت شهری و روستایی ؛ عضو و نایب رئیس فراکسیون زنان ؛ رئیس فراکسیون عفاف و حجاب ؛ عضو فراکسیون معلولین ؛ عضو هیأت تحقیق و تفحص از قوه قضاییه ؛ عضو ناظر قوه مقننه در شورای حل اختلاف استان اصفهان عضو گروه های دوستی ایران و فرانسه ، تونس ، کنیا، اتریش ، اسپانیا و پرتغال ؛ عضو اتحادیه بین المجالس در اجلاسیه های مصر ( دوره ۵ ) ، فلیپین ( دوره ۷) و ژنو سوییس (دوره ۹) .
نیره اخوان از جمله نمایندگانی هست که در ایام تصویب بودجه سالانه ، پیشنهاد های زیادی برای تصویب ارائه کرده اند . از قبیل :
- ۱- طرح الحاق ماده ای به لایحه حمایت از خانواده با موضوع عدم حبس زوج به علت عدم پرداخت مهریه بالاتر از ۱۱۰ سکه
- ۲- قانون برقراری و مستمری زنان سرپرست خانوار پس از ازدواج مجدد
- ۳- لایحه حمایت از خانواده
- ۴- طرح خدمت نیمه وقت مادران دارای فرزند معلول
- ۵- مخالفت با حقوق مادام العمر مقامات سیاسی
- ۶- تصویب مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت جهت سنددار شدن خانه های قولنامه ای
- ۷- طرح تدوین قانون حجاب
- ۸- پرداخت وام مسکن به رزمندگان با حداقل شش ماه سابقه حضور در جبهه ها
- ۹- عدم قطع مستمری پدر و مادر شهیدی که دارای فرزند معلول ، صعب العلاج ، مهجور و مطلقه تحت تکفل دارند پس از فوت آنها
- ۱۰- اجرای کانال های آبیاری کشاورزان که ۸۵ درصد هزینه آن توسط دولت و ۱۵ درصد توسط کشاورز پرداخت شود .
- ۱۱- حقوق و مزایای مدیران عامل وهیأت مدیره های شرکت های دولتی و غیر دولتی نباید از ده برابر حقوق مصوب شورای عالی کار بیشتر باشد
- ۱۲- آب ، برق و گاز مساجد ، حسینیه ها و حوزه های علمیه طبق الگوی مصرف رایگان می باشد .
ایشان در سال ۱۳۸۶ در دوره دکترای رشته فقه و حقوق در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد پذیرفته شد ؛ او به زبان های انگلیسی و عربی آشنایی دارد . کتاب «صید و زباحه در ادیان الهی » تألیف اوست .
بانو اخوان بیطرف در سال ۱۳۵۹ با برادر حسن کامران ازدواج کرد . این دو تنها زوجی هستند در تاریخ پارلمان ایران و شاید در جهان ،که چندین دوره از حوزه انتخابیه اصفهان انتخاب می شوند .