پیشخوانشهر و جامعهعناوین اخبار
خبرهای سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان
از سوی فرهنگسرای پایداری/
** چهارمین دوره پرورش راویان جوان دفاع مقدس آغاز شد
دوره چهارم آموزش راویان دفاع مقدس و نخستین دوره آموزش راویان طلاب شهر اصفهان از دی ماه جاری در فرهنگسرای پایداری در حال برگزاری است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سرمایه گستران و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان، روایتگری میتواند در کنار دیگر برنامههای آموزشی، راه شهدا را برای جوانان ما تبیین کند لذا دورههایی که این روزها از سوی فرهنگسرای پایداری سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان در حال برگزاری است می تواند مسیری برای معرفی دفاع مقدس به جوانان باشد.
سرپرست فرهنگسرای پایداری درباره برگزاری چهارمین دوره آموزش راویان شهدا در این شهر اظهار داشت: دوره چهارم پرورش راویان جوان فرهنگسرای پایداری به منظور ادامه و امتداد راه روایتگری و پرورش راویان جوان از ۲۳ دی ماه آغاز شده است.
سعید صرامی با بیان اینکه در این دوره ۸۶ نفر شرکتکننده حضور دارند، افزود: دوره نخست ۲۷ نفر، دوره دوم ۴۲ و دوره سوم ۵۰ شرکت کننده در دوره راویان جوان حضور داشتند که این افزایش شرکتکنندگان، نشاندهنده افزایش علاقه جوانان به موضوع روایتگری است.
وی با اشاره به اعطای گواهی پایان دوره به راویان تصریح کرد: حدود ۵۰ سرفصل محتوایی ویژه این دورهها از سوی فرهنگسرای پایداری سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارائه شده است.
وی بیان کرد: سعی ما بر این است تا راویان در روایتهای خود بیشتر از سیره زندگی شهدا با مردم سخن بگویند که در این راستا برای نخستین بار همزمان با برگزاری دوره چهارم “روایت عشق”، دوره روایتگری طلاب و مبلغین دینی نیز با همکاری دفتر تبلیغات حوزه با حضور ۳۰ نفر از طلاب و مبلغان دینی در حال برگزاری است.
سرپرست فرهنگسرای پایداری سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان ادامه داد: سیره شهدا در دوره طلاب و مبلغان دینی طرح درس میشود تا در سخنرانیهای خود وصیت شهدا را بازگو کنند.
صرامی تصریح کرد: برگزاری برنامه “کولهپشتی” روزهای پنجشنبه هر دو هفته یکبار، پرواز فانوسها” در قطعات مختلف گلستان شهدا با فضاسازی و معرفی شهدای شاخص هر قطعه به مردم، نمایشگاه “جهاد خاموش” از جمله برنامه های فرهنگسرای پایداری سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان است.
وی خاطرنشان کرد: دوره چهارم آموزش راویان و نخستین دوره آموزش راویان طلاب شهر اصفهان از دی ماه در فرهنگسرای پایداری آغاز شده تا فرصتی برای روایت سبک زندگی شهدا فراهم شود.
** موزه هنرهای معاصر میزبان شاعرانه تابلوهای نقاشی “گوشه های اصفهان“
موزه هنرهای معاصر اصفهان میزبان نمایشگاه “گوشه های اصفهان” آثار نقاشی جهانگیر شهدادی در قالبی متفاوت و شاعرانه است.
نمایشگاه “گوشه های اصفهان” از ۲۰دی افتتاح شده و به مدت یک ماه در محل موزه هنرهای معاصر سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان میزبان هنردوستان خواهد بود.
جهانگیر شهدادی نقاش، و نویسنده مقالههای متعدد و کتابهایی درباره هنر ایران و غرب، بیشتر از چهل سال به تجربه عملی و نظری در رشتههای گوناگون هنرهای دیداری پرداختهاست.
جهانگیر شهدادی در ۱۳۲۲ در نایین به دنیا آمد و در سال ۱۳۴۳ به دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران راه پیدا کرد و پس از دو سال تحصیل در رشته نقاشی به تحصیل در رشته مهندسیِ معماری پرداخت. او در سال ۱۳۵۲ با مدرک فوق لیسانس و تقدیر نامه از این رشته فارغالتحصیل شد.
شهدادی در خصوص رشته تحصیلی اش معتقد است که خوشحالم معماری خواندم چون چیزهایی را که آرزو داشتم درباره نقاشی بدانم، خیلی راحتتر فهمیدم، برای همین معماری هم جزو تخصصهای نقاشیام شد و زمانی که احساس کردم بس است، معماری را کنار گذاشتم که از آن زمان، حدود سی سال میگذرد.
شهدادی در پاییز ۱۳۷۶، برای معرفی آثار مدرن ایران و هنرمندان آن به هنردوستان و هنرمندان اصفهانی، نمایشگاهی از آثار نقـــاشان و مجــــسمه سازان مشـــهور معاصر ایرانـــی در دو گالری کلاســـیک و کوثر اصفهــان برپا کرد و وی این حرکت فرهنگی را “پل اصفهان” نامید.
“گوشههای اصفهان” نمایشگاهی متفاوت و خاص بوده که موزه هنرهای معاصر اصفهان را میزبان شاعرانه تابلوهای نقاشی جهانگیر شهدادی کرده و در واقع شعر یکی از روایتهای این نقاش است که تلاش میکند آن را در قاب تابلوهایش به تصویر بکشد.
جهانگیر شهدادی علت نامگذاری این نمایشگاه به نام “گوشههای اصفهان” را یکی از مجموعههای شناخته شده کیوان قدرخواه همکار و دوست شفیق شاعر اصفهانی عنوان کرده است.
این نقاش در بخشی از صحبتهای خود میگوید: من در شهر اصفهان به دنیا نیامدهام اما با بزرگ شدن در این شهر خودم را اصفهانی میدانم. لذا میخواهم به کسانی در شهر اصفهان دست به تولید هنری میزنند یادآوری کنم که تفاوت شما با دیگران این است که در شهر اصفهان زندگی میکنید.
وی میافزاید: به آنها میگویم از لحظهای که احساس کردید بدون تولید هنری نمیتوانید زندگی کنید، تاثیر اصفهان با همه تاریخ و بناها، رودخانه و دیگر چیزها را در درون خود احساس خواهید کرد. پلها، کاشی کاریها، مادیها، میدانها، آدمها و بازار، همه و همه در درونتان از شکل کلی خارج میشوند و حضوری خاص خواهند یافت.
این نقاش هنرمند اضافه میکند: اصفهان در درون خود نوعی تاریخ زنده را دارد و کافی است هنرمند اصفهانی در آن کمی مکث کند تا درخشش آن را ببیند.
نمایشگاه نقاشی “گوشههای اصفهان” با ۳۶ اثر از جهانگیر شهدادی در موزه هنرهای معاصر اصفهان میزبان هنردوستان به نقاشی و شعرفارسی است.
در تالار هنر اصفهان/
** نمایش متفاوت “قطعه گمشده” تا پایان دی ماه تمدید شد
اجرای نمایش “قطعه گمشده” به کارگردانی حمید پورآذری و نویسندگی نگار داستان پور تا پایان دی ماه در طبقه فوقانی تالار هنر تمدید شد.
“قطعه گمشده” روایت اشخاصی است که کودکانگی روح خود را در میان دغدغه های بسیار روزمره خود گم کرده اند و سعی دارد فضایی ایجاد کند که مخاطب لحظه ای به زندگی خود بیاندیشد و با کنکاش آن بخش های از یاد رفته خود را پیدا کند.
این نمایش در واقع بازگشتی به دنیای گمشده آدم هاست، آن قسمتی که سرکوب شده و باید گفت که این نمایش در عین روایت کردن، روایتی ندارد.
شکل اجرایی این نمایش متفاوت از عادات تماشاگر است و در آن کشف مکان غیر متعارف برای اجرای نمایش صورت گرفته است.
عادل یوسفی، لیلا قربانی، هاجر عتیقی، وحید عمرانی، متین برخوردار، روح اله جمشیدی، علی جلالپور، الهه جلالپور، زینب گیوی، محسن کرمی، تهمینه اکسیر، دلاور خسرو نیا، نعیمه مهدویان، رسول رمضانی، زهرا شفیع، رایا امیری، مهگل مجاز، شیلا رستمی، علی آزادمهر، مسیح حیدری، مجید مختاری، محمد مختاری، کیوان احمدیان، فاطمه خداوردی، هانیه موسوی زاهد و الینا ستاری در آن به ایفای نقش می پردازند.
گفتنی است؛ علاقمندان برای دیدن نمایش متفاوت”قطعه گمشده” که با ظرفیتی محدود اجرا می شود، می توانند با تهیه بلیط از سایت tiwall.com تا ۳۰ دی ماه، هر روز رأس ساعت ۱۵ به تالار هنر سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان واقع در میدان لاله مراجعه و یا با شماره تلفن ۳۵۶۶۰۸۸۱ تماس حاصل کنند.