به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سرمایه گستران و به نقل از مرکز اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی استان اصفهان ، سرهنگ”حسن یاردوستی” فرمانده انتظامی شهرستان اصفهان در خصوص تیراندازی ماموران در روز سه شنبه ۲۶بهمن ماه در یکی از خیابان های شهر اصفهان اظهار داشت: ماموران این فرماندهی حین گشت زنی های خود در سطح حوزه به یک دستگاه خودروی پژو ۴۰۵ با آرم تاکسی تلفنی مشکوک می شوند که در بررسی های صورت گرفته مشخص می شود خودرو مسروقه است.
وی افزود: ماموران پس از اطلاع از سرقتی بودن خودرو بلافاصله به راننده دستور ایست می دهند اما راننده بدون توجه به اخطار ماموران متواری گردیده و در مسیر فرار با چندین خودرو نیز برخورد می کند که در این حین ماموران با رعایت قانون بکارگیری سلاح اقدام به تیراندازی به سمت خودرو کرده و سرانجام خودرو در خیابان شیخ صدوق اصفهان متوقف و سارق دستگیر می شود.
سرهنگ یاردوستی اظهار داشت: در بازرسی از داخل این خودرو یک قبضه اسلحه کلت کمری پلاستیکی ، یک عدد چاقوی بزرگ اره ای، تعدادی دستبند پلاستیکی و یک عدد چراغ گردان کشف شد.
این مقام انتظامی عنوان کرد: طی تحقیقات صورت گرفته مشخص شد سارق با پوشش تاکسی تلفنی اقدام به سوار کردن مسافر کرده و سپس با منحرف کردن خودرو از مسیر با تهدید سلاح قلابی وجوه نقد و طلاجات همراه آنان را سرقت می کرده است.
وی با بیان اینکه در این راستا تعدادی از مالباختگان شناسایی و در مواجهه حضوری متهم را مورد شناسایی قرار دادند گفت: متهم با تشکیل پرونده جهت سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شد.
**توقیف کالای قاچاق از یک دستگاه اتوبوس
سرهنگ “ستار خسروی” رئیس پلیس آگاهی استان اصفهان گفت: کارآگاهان اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی استان در اجرای طرح های ویژه خود روز گذشته در پی کسب خبری مبنی بر حمل کالای قاچاق توسط یک دستگاه اتوبوس مسافربری، رسیدگی به موضوع را در دستور کار خود قرار دادند.
وی افزود: کارآگاهان پس از انجام تحقیقات و کسب اطمینان از درستی موضوع با هماهنگی مقام قضایی، اتوبوس مورد نظر را حین ورود به شهر اصفهان متوقف و در بازرسی از آن محموله ای حاوی ۱۵۰۰ نوع از قطعات رایانه، و پنج کیسه لوازم یدکی استوک که به شکلی ماهرانه در داخل اتوبوس جاسازی شده بودند را کشف کردند.
این مقام مسئول با بیان اینکه ارزش محموله کشف شده یک میلیارد ریال برآورد شده است، اظهار داشتند: در این رابطه یک نفر دستگیر و به تعزیرات حکومتی معرفی شد.
**ایست پلیس به خودرویی با سرعت ۲۲۰ کیلومتر
یک دستگاه خودرو سواری کیا با سرعت غیر مجاز ۲۲۰ کیلومتربر ساعت توسط پلیس راه کاشان – اصفهان توقیف و روانه پارکینگ شد.
سرهنگ “حسین پور قیصری”رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان اصفهان گفت : تیم کنترل سرعت پلیس راه کاشان – اصفهان حین کنترل خودروهای عبوری متوجه تردد یک دستگاه خودروی سواری کیا با سرعت غیر مجاز ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت شده و بلافاصله دستور توقف به آن را دادند.
این مقام مسئول بیان داشت: پس از اعمال قانون، خودرو به مدت ۷۲ ساعت توقیف و روانه پارکینگ شد و راننده نیز جهت سیر مراحل قانونی و شرکت در کلاس های آموزشی به پلیس راه استان معرفی گردید.
سرهنگ پورقیصری عنوان داشت: بر اساس بند (د) ماده ۱۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی خودروهایی که در جاده ها مرتکب تخلفات حادثه ساز از جمله سرعت غیر مجاز شوند علاوه بر ۲۰۰ هزار تومان جریمه به مدت ۷۲ ساعت نیز توقیف می شوند.
**اجرای طرح کرامت در شهرستان فلاورجان
طرح کرامت با هدف مقابله با معضل خانمانسوز مواد مخدر و پاکسازی مناطق آلوده و جرم خیز با حضور واحدهای اجرایی و گشت های انتظامی در شهرستان فلاورجان به اجرا درآمد.
سرهنگ حسن نیکبخت، فرمانده انتظامی شهرستان فلاورجان اظهار داشت: طرح کرامت با هدف مبارزه با توزیع کنندگان و خرده فروشان مواد مخد و پاکسازی نقاط آلوده و جرم خیز روز گذشته طی عملیات مشترک نیروهای یگان امداد، پلیس های تخصصی و حضور فعال کلانتری ها در سطح شهرستان به اجرا درآمد .
وی با رضایت بخش عنوان کردن این طرح اظهار داشت: در این طرح دو محل توزیع و مصرف مواد مخدر شناسایی و پلمپ شد، تعدادی از خرده فروشان مواد مخدر ستگیر ، مبالغی وجوه نقد حاصل فروش مواد، به همراه یک دستگاه خودروی وانت ، یک دستگاه پیکان و دو دستگاه موتور سیکلت توقیف گردید.
سرهنگ نیکبخت با اشاره به عزم جدی پلیس در برخورد با سوداگران مرگ و اراذل و اوباش و سارقین بیان کرد: برخورد قانونی با برهم زنندگان امنیت و آسایش مردم از وظایف ذاتی پلیس خدمتگزار و از حقوق شهروندی است که به جد پیگیری می شود.
فرمانده انتظامی شهرستان اظهار داشت: شهرستان فلاورجان به عنوان یکی از شهرستان های نمونه در زمینه مبارزه با مواد مخدر شناخته شده و پلیس خدمتگزار در راستای تحقق مطالبات مردمی با همکاری تنگاتنگ معتمدین و هماهنگی دستگاه قضایی و سایر های نهادهای اجرایی اقدام به اجرای این گونه طرح ها می کند.
**دستگیری قاچاقچی کوله بر با ۷۰ کیلو حشیش
یک قاچاقچی مواد مخدر که اقدام به حمل مواد به وسیله کوله می کرد توسط ماموران یگان تکاوری فرماندهی انتظامی استان دستگیر و ۷۰ کیلو حشیش از کوله وی کشف شد.
سرهنگ” جهانگیر کریمی” معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان گفت: در عملیات مشترک ماموران یگان تکاوری فرماندهی انتظامی استان و ماموران مبارزه با مواد مخدر شهرستان شهرضا حین گشت زنی درجاده های خاکی وبیابان های اطراف ایست وبازرسی شهیدامامی شهرستان شهرضا به فردی که همراه با یک کوله در حال حرکت بود مشکوک و به وی دستور ایست دادند که این فرد با مشاهده ماموران پا به فرار گذاشت.
این مقام مسئول عنوان داشت: ماموران به تعقیب فرد مذکور پرداخته و توانستند وی را دستگیر و در بازرسی از کوله وی مقدار ۷۰ کیلوگرم از نوع حشیش را کشف کنند.
این مقام مسئول عنوان داشت: قاچاقچی مواد مخدر که فردی غیر بومی است به همراه مواد کشف شده و پرونده تشکیل شده جهت سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شد.
**پلمپ ۱۷ آرایشگاه های زنانه متخلف در اصفهان
رئیس پلیس امنیت عمومی فرماندهی انتظامی استان با اشاره به تشدید طرح بازدید و نظارت بر آرایشگاه های زنانه از پلمپ ۱۷ مورد از این واحدها در سطح شهرستان اصفهان خبر داد.
سرهنگ “اکبر عاصمی” گفت: در راستای ارتقاء امنیت اجتماعی ، طرح ضربتی کنترل و نظارت بر آرایشگاه های زنانه در شهر اصفهان توسط مامورین اداره نظارت بر اماکن عمومی به مدت یک هفته به اجرا گذاشته شد.
وی اظهار داشت : در همین راستا ماموران نظارت بر اماکن عمومی این پلیس از ۳۰۳ واحد صنفی بازدید به عمل آوردند که در نهایت ۱۷ واحد صنفی به دلیل عدم رعایت برخی موارد قانونی و تخلفات صورت گرفته پلمپ شدند.
وی از صدور اخطار پلمپ برای ۳۱ آرایشگاه زنانه دیگر خبر داد و گفت: در این زمینه از متصدیان این واحدها تعهد گرفته شده است که در صورت عدم رعایت تذکرات با برخورد قانونی مواجه خواهند شد.
رئیس پلیس امنیت عمومی استان با اعلام تداوم و تشدید این گونه برنامه ها و اقدامات کنترلی و نظارتی پلیس، گفت: پلیس با دقت بر عملکرد واحدهای صنفی نظارت دارد و از فعالیت واحدهایی که خارج از چارچوب قانون ، شئونات و هنجارهای جامعه عمل می کنند جلوگیری خواهد کرد.
این مقام مسئول از شهروندان خواست، در صورت مشاهده هرگونه تخلف، موضوع را به مرکز فوریت های پلیسی ۱۱۰ اطلاع دهند.
**کمربندایمنی، حافظ جان راننده و سرنشینان خودرو
تحقیقات پلیس نشان داده که اگر کمربند ایمنی توسط رانندگان و سرنشینان به درستی مورد استفاده قرار گرفته شوند خطر مرگ در تصادف را تا حدود ۶۰ درصد کاهش می دهند.
تصادفات رانندگی به عنوان اصلیترین عامل تهدید کننده سلامتی جامعه محسوب شده و به لحاظ اجتماعی هزینههای سنگینی را به افراد می سازد. بنابراین ایجاد و نهادینه کردن رفتارهای اجتماعی، سبب بهبود رانندگی ایمن گردیده و آگاهی از عوامل مؤثر بر رفتار اجتماعی رانندگان میتواند تاثیر بسزایی در کاهش سوانح و تصادفات رانندگی داشته باشد که در اینجا به یکی از رفتارهای رانندگی که استفاده از کمربند ایمنی است اشاره می شود:.
استفاده از کمربندایمنی با قرار گرفتن در کنار سایر عوامل که در انجام یک سفر توام با آرامش موثر است می تواند از حوادث ناگوار تصادفات و رانندگی های پرخطر جلوگیری بعمل آورد. همه ما می دانیم ایجاد و نهادینه کردن رفتارهای اجتماعی رانندگان، چگونگی آمد و شد، رانندگی درست و مبتنی بر مقررات موجب افزایش ایمنی میگردد. با توجه به مطالب بالا توجه شما را به نکاتی چند که در خصوص ضرورت استفاده از کمربند ایمنی و معار کننده کودک است جلب می نمائیم:
-استفاده از کمربند ایمنی به طور قابل توجهی در تصادفات منجر به مرگ کمتر از حوادث معمول است .رانندگان مرد جوان در مقایسه با سایر گروه ها کمتر از کمربند ایمنی استفاده می کنند.
-اثر بخشی کمربند ایمنی به نوع و شدت تصادف و وضعیت نشستن سرنشین بستگی دارد.
-کمربند های ایمنی در تصادفات واژگون شدن خودرو و برخورد از قسمت جلوی اتومبیل و تصادفات و سرعت های کمتر بیشترین میزان ایمنی را فراهم می کند.
-کمربندهای ایمنی که به درستی مورد استفاده قرار گرفته باشند خطر مرگ در تصادف را تا حدود ۶۰ درصد کاهش می دهند.
استفاده از مهار کننده های کودک:
استفاده از مهار کننده کودک می تواند تا ۷۱ درصد از مرگ اطفال زیر ۲ سال و ۵۴ درصد از مرگ کودکان ۲ سال به بالا در تصادفات کاهش دهند.
مهار کننده های کودک هم عملکردی مشابه کمربند ایمنی بزرگسالان دارند.
استفاده صحیح از مهارکننده های کودک بستگی به سن و وزن کودک داشته و صندلی های دارای حفاظ و گیره در بخش جلویی برای نوزادان و کودکان زیر ۲ سال موثر بوده و مهار کننده های رو به جلو برای کودکان بالاتر از ۲ سال و صندلی های مهار کننده همراه با کمربند ایمنی برای کودکان با سن بیشتر موثر است.
**۷ نکته مهم برای حفظ امنیت در فضای مجازی
شاید شنیده باشید که رایج ترین پسورد ها عباراتی مانند “password” و اعدادی مانند ۱۲۳۴ است،اگر شما اکانتی با این رمز دارید بهتر است قبل از خواندن ادامه مطلب سریعاً نسبت به تعویض آن اقدام کنید!
همانطور که میدانید در عصر امروز بسیاری از کارهای مهم و ضروری از طریق اینترنت انجام میشود؛ خریدهای اینترنتی، انتقال وجه، رد و بدل کردن اطلاعات و تصاویر خصوصی و … از این رو هک شدن اکانتهای اینترنتی شما میتواند زیانهای بزرگ و غیرقابل جبرانی را برایتان در پی داشته باشد پس بهتر است جهت حفظ امنیت خود در فضای مجازی به نکات زیر توجه کنید
۱- پسورد های خود را مطمئن و ایمن کنید
شاید شنیده باشید که رایج ترین پسورد ها عباراتی مانند “password” و اعدادی مانند ۱۲۳۴ است. اگر شما اکانتی با این رمز دارید بهتر است قبل از خواندن ادامه مطلب سریعاً نسبت به تعویض آن اقدام کنید! پسورد هایی مانند شماره تلفن، کدپستی، شماره شناسنامه، کدملی، نام خودتان و رمزهایی از این قبیل نیز به هیچ عنوان امن و مطمئن محسوب نمی شوند.
پسورد هایی را که انتخاب می کنید بهتر است شامل هر سه گروه حروف کوچک، حروف بزرگ و اعداد باشند. در کلمه مورد نظرتان به صورت تصادفی از حروف بزرگ استفاده کنید و در صورت امکان اعداد و علائم را جایگزین حروف کنید. به طور مثال می توانید به جای کلمه baran از ۳@RaN استفاده کنید. همچنین می توانید به صورت عمدی املای کلمات را اشتباه بنویسید، مثلاً به جای good friend از gudfrend استفاده کنید. استفاده تصادفی از فاصله ” ” نیز می تواند مؤثر باشد.
یک روش دیگر هم وجود دارد که برای کاربران ایرانی بسیار مفید است. کیبرد را روی زبان انگلیسی تنظیم کنید اما فکر کنید که در حال فارسی تایپ کردن هستید و مثلاً بنویسید thVKJ fiJvdK hsj که به صورت تصادفی از حروف بزرگ نیز استفاده شده و اگر با کیبرد فارسی تایپ می شد جمله “فارنت بهترین است” حاصل می شد. این روش علیرغم امنیت بالا یک مشکل دارد که ممکن است در کیبرد های مختلف جای حروف فارسی متفاوت باشد و یا بخواهید در گوشی یا تبلت پسورد خود را وارد کنید و در وارد کردن پسورد دچار مشکل شوید. البته اگر عبارت کوتاهی باشد احتمالاً پس از مدت کوتاهی آن را حفظ می شود.
یک نکته مهم دیگر این است که به هیچ عنوان از یک پسورد برای چند اکانت استفاده نکنید؛ چرا که اگر یکی از آنها هک شد تمامی اطلاعات و اموال خود را به باد خواهید داد!
۲- سؤال های امنیتی را عمداً اشتباه پاسخ دهید
حتماً می دانید که در سایت هایی مثل ایمیل ها پس از انتخاب پسورد باید یک سوال امنیتی انتخاب کرده و به آن پاسخ دهید تا در صورتی که پسوردتان را فراموش کردید بتوانید با دانستن پاسخ آن سوال پسوردتان را تغییر دهید. اما اگر از آن دسته افراد اجتماعی هستید که در فیس بوک نیز فعالیت زیاد دارید پیدا کردن پاسخ این که اولین معلمتان چه کسی بوده و یا نام عموی مورد علاقه تان چیست اصلاً برای یک هکر یا حتی کاربر عادی دشوار نیست. اما چاره چیست؟ به گفته یکی از متخصصان کسپرسکی به هیچ عنوان به این سوالات پاسخ مستقیم ندهید. به طور مثال برای پاسخ سوال عموی مورد علاقه تان می توانید هدیه ای را که عمویتان به شما داده است را وارد کنید. به این ترتیب هم شما پاسخ را به یاد خواهید داشت و هم هکر ها به هیچ عنوان به این پاسخ دست پیدا نخواهند کرد.
۳- استفاده مداوم از HTTPS
همانطور که می دانید پروتکل HTTPS یک پروتکل امن است که در بیشتر سایت های معتبری مانند گوگل، فیس بوک، توییتر و … به کار می رود. این پورتکل یک فایده امنیتی مهم دارد و آن این است که تمامی ارتباطات شما را با سرور رمزگذاری می کند و به این ترتیب اگر هکری به شبکه وایفای خانگی شما نفوذ کرد به هیچ عنوان نمی تواند اطلاعات رد و بدل شده شما را بخواند. (بله، اگر از پروتکل های رمزگذاری شده استفاده نکنید هکر ها می توانند به راحتی کلمات تایپ شده شما را نیز بخوانند.) استفاده از این پروتکل در کافی نت ها و وایفای های عمومی مانند دانشگاهها بسیار حیاتی است.
افزونه هایی هستند که می توانند به صورت خودکار سایت های پشتیبانی کننده از این پروتکل را شناسایی کرده و به صورت خودکار پس از تایپ سایت مورد نظر شما را به نسخه HTTPS آن منتقل کنند. کافیست HTTPS را در جستجوی افزونه های مرورگر خود وارد کنید تا لیستی از آنها را پیدا کنید. به طور مثال برای فایرفاکس HTTPS Finder این کار را برایتان انجام خواهد داد.
۴- لاگین ها را دو مرحله ای کنید
سایت هایی مانند فیس بوک و گوگل این قابلیت را دارند که برای ورود به اکانت علاوه بر رمز عبور، کدی را به گوشی شما پیامک کنند تا پس از وارد کردن آن در سایت بتوانید به اکانتتان دسترسی پیدا کنید. به این ترتیب هربار باید به جز پسورد کد پیامک شده را نیز وارد کنید که البته کاری خسته کننده است اما امنیت شما را به مراتب افزایش می دهد.
۵- هشدارهای ورود را فعال کنید
سایت هایی مانند فیس بوک و گوگل اگر متوجه شوند که از آی پی های مختلفی تلاش برای ورود به اکانت انجام می شود به صورت خودکار یک پیامک برایتان ارسال می کنند و بضعی مواقع از ورود کاربران با آی پی های مشکوک جلوگیری می کنند. این قابلیت را می توانید حساس تر کنید و در فیس بوک تنظیم کنید که در صورت ورود از آی پی مشکوک بلافاصله به شما اطلاع داده شود.
۶- از آدرس ایمیل محرمانه استفاده کنید
همیشه سغی کنید یک آدرس ایمیل خاص داشته باشید که آدرس آن را تنها در اختیار دوستان و آشنایان قابل اطمینانتان قرار دهید و برای حساب های بانکی حساس خود نیز از آن استفاده کنید. به این ترتیب اگر پسورد ایمیلتان با ایمیل های دیگر مشترک است (که نباید اینطور باشد!) کمی ایمن تر خواهید بود. همچنین سعی کنید تمامی ایمیل هایی را که حاوی پسورد های مختلف سایت های متفاوت برایتان ارسال شده است را هر چه سریع تر حذف کنید.
۷- پسورد های خود را مدیریت کنید
یک برنامه مدیریت پسورد مانند ۱Password می تواند علاوه بر آنکه پسورد های پیچیده تان را برایتان به صورت خودکار وارد کند بلکه به صورت خودکار برای تعویض پسورد به شما هشدار می دهد.
این برنامه با سیستم عامل های ویندوز، مک، iOS و اندروید سازگار است و می توانید همواره و هر کجایی به آن دسترسی داشته باشید. برنامه های مشابهی نیز وجود دارند که از جمله آنها می توان به KeePass، LastPass و Clipperz اشاره کرد.
چند نکته کوتاه دیگر باقیست که خوب است به آنها اشاره کنیم:
-برخی فروشگاه های اینترنتی می توانند اطلاعات حساب های شما را در صورت تمایل ذخیره کنند تا برای پرداخت های بعی راحت باشید. پیشنهاد ما این است که این کار را به هیچ وجه انجام ندهید، چرا که حتی سایت های بزرگی مانند آمازون نیز گاهی اوقات هک می شوند.
– بر روی گوشی ها و کامپیوترتان رمز بگذارید: اگر گوشیتان را گم کنید و یا کسی آن را بدزدد تمامی پسورد های وارد شده در سایت های مختلفی که با آن گوشی مرور کرده اید در معرض خطر قرار می گیرد. پس بهتر است گجت هایتان را رمز گذاری کنید تا حداقل دزد یا هکر مجبور شود گوشیتان را ریست کند.
– نسخه پشتیبان آفلاین از اطلاعات مهمتان داشته باشید. اگر اطلاعات مهم و حیاتی در اکانت ایمیلتان دارید خوب است یک نسخه از آن را در سیستمتان نیز داشته باشید که اگر کنترل اکانتتان را از دست دادید لازم نباشد از صفر شروع کنید.
– اکانت هایتان را لینک نکنید. بله، لینک کردن فیس بوک، توییتر، جیمیل و … در ایمیل جدید Outlook می تواند شما را از چک کردن سایت های مختلف خلاص کند اما همچنین در صورت هک شدن ایمیل جدیدتان تمامی اطلاعات ارزشمندتان را به صورت آماده و یکجا در صورت هکر قرار داده اید.