پایگاه خبری سرمایه گستران -دستور آشپزی و طرز پخت قلیه ماهی جنوبی خوشمزه و تند
مواد لازم قلیه ماهی
ماهی :•: ۲ کیلوگرم سیر :•: ۱ بوته روغن :•: ۲۰۰ گرم پیاز متوسط :•: ۴ عدد گشنیز :•: ۱ کیلوگرم شنبلیله :•: ۲۵۰ گرم تمبر هندی :•: ۲۰۰ گرم زردچوبه :•: ۲ قاشق مرباخوری فلفل قرمز کوبیده شده :•: به مقدار کافی ماهی قلیه ماهی بوشهری بهتر است از نوع ماهی های شیر، سنگسر، هامور یا شوریده باشد ، در صورتی که دسترسی نداشتید می توانید از ماهی قزل آلا هم استفاده کنید. توجه داشته باشید می توانید به جای ماهی تازه از تن ماهی هم در قلیه ماهی استفاده نمایید. طرز تهیه قلیه ماهی برای تهیه قلیه ماهی ابتدا گشنیز و شنبلیله را تمیز پاک کنید و بشورید در آبکش قرار دهید تا آبش کاملا برود و در خرد کن بریزید تا خرد بشود یا با چاقو خودتان خردش کنید. پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید، روغن را داخل تابه ای بریزید و زیر شعله را روشن کنید پیاز را داخل آن بریزید و کمی تفت بدهید تا برنگ طلایی در بیاید، سیر را با گوشکوب بکوبید و به پیاز بیفزایید. گشنیز و شنبلیله خرد کرده به پیاز داغ اضافه کنید تا آبش تبخیر بشود و مقداری سرخ بشود. ماهی ها را ۲ تیکه کنید و در قابلمه ای قرار دهید و ۱ استکان آب درون آن بریزید و کمی نمک نیز می افزایید و میگذاریم با شعله ملایم اجاق پخته شود. بعد از پخت پوست ماهی ها را بگیرید و به قطعات درشت خرد کنید و به سبزی های قلیه ماهی اضافه کنید. تمبر هندی را در نصف لیوان آب جوش خیس کنید و در پارچه ای بریزید و شیره آن را بگیرید و به سبزی اضافه کنید فلفل قرمز کوبیده شده و کمی نمک و زردچوبه بریزید و در تابه مواد را با هم تفت دهید تا کمی سرخ شوند سپس ۲ تا ۳ لیوان آب به تابه اضافه کنید و اجاق را روی شعله ملایم قرار دهید تا قلیه ماهی بمرور و حسابی جا بیفتد و نوش جانتان کنید. و در انتهای پخت ترشی و تندی آن را هرجور که موافق با طبعتان است تنظیم کنید. قلیه ماهی مثل خورشت قورمه سبزی و خورشت قیمه هر چه صبورانه تر پخته شود طعم بهتر و جا افتاده تری خواهد داشت. این غذای خوشمزه و مفید از مشهور ترین غذاهای استان ها جنوبکشور است ، البته در حال حاضر قلیه ماهی در کل کشور طرفداران خاص خودش را دارد.