به گزارش سرمایه گستران ، دبیر هنری نخستین جشنوارۀ نمایشنامهنویسی و تئاتر روحالله، در جمع خبرنگاران و در پایان روز نخست جشنواره روحالله، اظهار داشت: خوشبختانه مراسم افتتاحیۀ جشنواره با استقبال خوبی از سوی هنرمندان و اصحاب رسانه روبرو شد و همۀ این عزیزان با حضور خود، جشنواره را مزین به قدوم خود کردند.
محمدرضا رفیعی در خصوص استقبال تماشاگران از این جشنواره گفت: نحوۀ فروش بلیت نیز به نحو احسن انجام شد، و این امر سبب شد که ظرفیت همۀ سالنها بهطور کامل پر شود.
وی پوشش خبری جشنواره را قابل قبول دانست و اظهار داشت: اصحاب رسانه با جدیت و پشتکار گزارشهای تصویری و خبری خود را از رویدادهای جشنواره نشر دادند و همدلی و همراهی هنرمندان گروههای اجرایی با یکدیگر باعث دلگرمی همۀ دستاندرکاران این جشنواره شده است.
دبیری هنری نخستین جشنوارۀ نمایشنامهنویسی و تئاتر روحالله در ادامه گفت: با آنکه این جشنواره برای نخستین بار در اصفهان در حال برگزاری است، اما همدلی شرکت کنندگان با گروه اجرایی و رقابت سالم و همافزایی گروههای شرکت کننده سبب شد تا اجرا این برنامه بهخوبی انجام شود.
وی تصریح کرد: جشنوارههای ارزشی به مدد استقبال مردمی معنا پیدا میکنند و این امر در روز نخست جشنواره روحالله به ظهور رسید، امید است که تأثیر اندیشههای امام (س) با یاری هنر والای نمایش بیشتر از پیش در جامعه جاری شود.
مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س):
جامعه هنری و مردم ما پیام جشنواره نمایشنامهنویسی و تئاتر روحالله را به خوبی درک کردهاند
مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) گفت: نمایشهای اجرا شده در نخستین روز جشنواره نمایشنامهنویسی و تئاتر نشان می دهد جامعه هنری ما پیام این فراخوان را به خوبی دریافته است و از سویی مخاطبان نیز از موضوع گفتمان امام استقبال خوبی داشتند.
حجتالاسلام والمسلمین عباس کمساری در گفتگو با ستاد خبری نخستین جشنواره نمایشنامه نویسی و تئاتر روحالله، با اشاره به اهداف مهم جشنواره تئاتر اظهار داشت: هدف از برگزاری این جشنواره آشنایی با گفتمان و اندیشههای امام خمینی (س) است چراکه امروز بسیاری در جامعه با تصاویر و عناوین امام (س) آشنایی دارند اما با اندیشههای ایشان آشنایی کاملی ندارند.
وی با اشاره به این موضوع که برخی مراکز به شکل گزینشی بخشی از اندیشههای امام(س)را منتشر کردهاند، افزود: باید توجه کنیم که گفتمان امام خمینی (س) همانند پازلی به هم پیوسته است، هدف ما این است دبیر هنری جشنواره نمایشنامهنویسیکه متن جامعه و به ویژه نسل سوم و چهارم انقلاب با این گفتمان بیشتر آشنا شوند.
مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) اظهار داشت: تئاتر به دلیل ارتباط چهره به چهره با مخاطبان از تاثیرگذارترین هنرها در راستای فرهنگسازی جامع در عرصههای مختلف است، نویسنده تئاتر برای نگارش مطلبی پیرامون امام خمینی (س) باید پژوهش داشته و آثار ایشان و گفتمان و اندیشه امام (س) را مورد مطالعه قرار دهد و این آشنایی در دیگر فعالیتهای وی نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه شهر اصفهان دارای مکتب نمایشی و دارای سابقه در این عرصه است، بیان کرد: بر این اساس بسیاری از مردم اصفهان شاید خود هنرمند صحنه تئاتر نباشند اما با هنر تئاتر قرابت و علاقه داشته و از این نوع هنر نمایشی استقبال میکنند.
حجت الاسلام کمساری در ادامه گفت: با درنظر داشتن این اهداف، ما به ایده برگزاری این جشنواره رسیدیم اما برای کارشناسان و هنرمندان به نوعی تعحب برانگیز بود که مگر میتوان درباره اندیشه امام (س) نمایشنامهای نگارش و یا تئاتری اجرا کرد.
وی با بیان اینکه چندین جلسه آموزشی توجیهی در این ارتباط برگزار شد، اظهار داشت: زمانی که هنرمندان درباره اهداف جشنواره توجیه شدند مبنی بر اینکه ما به دنبال توصیف امام (س) نیستیم بلکه بر ترویج اندیشهای ایشان تاکید داریم آنها نیز اقبال خوبی از برگزاری جشنواره نشان دادند.
مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) تاکید کرد: روز گذشته تمامی آثار جشنواره را مشاهده کردم و نمایشهای خیابانی جذابی در طول روز اجرا شد که پس از آن بسیاری از مخاطبان به ویژه جوانان به من مراجعه و سوالاتی داشتند که نشان ارتباط گرفتن این نمایشها با مردم است.
وی اضافه کرد: همچنین در بخش نمایشنامهخوانی اجراهای خوبی و تاثیرگذاری شاهد بودیم و پیامهای زیبایی نیز از نمایشهای صحنهای به مردم منتقل شد.
کمساری گفت: در واقع نکاتی از زندگی امام خمینی (س) به شکل مستقیم در نمایشهای خیابانی به مردم منتقل شد از جمله اینکه ایشان نسبت به حقوق شهروندی حتی در فرانسه احترام قائل است و عملکرد خلاف قانون را حرام می داند.
وی اظهار داشت: ارادات مردم به امام خمینی (س) و تاثیر ایشان بر جامعه ایرانی وغیر ایرانی در نمایش هنرمندان تئاتر از کشور افغانستان مشخص بود و نشان از تاثیر امام (س) در آن برهه زمانی و جغرافیا است.
مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) تاکید کرد: در یکی از نمایش های خیابانی به ای نکته زیبا اشاره شده بود که ما وارث انقلابی هستیم که برای آن زحمایت کشیده است و هر عملی از سوی افراد یا مسئولان که مردم را نسبت به انقلاب نا امید و یا آزرده خاطر کند عملا مخالفت با ا اندیشه و یادگار امام یعنی انقلاب است.
وی با بیان اینکه اندیشه امام پیوسته از سوی دو گروه تهدید می شده است که یکی تحجر و دیگری جریان سکولار مخالف با دین است، اظهار داشت: در بخش تئاترهای صحنهای، نمایشی در سالن فرشچیان داشتیم که به تفاوت تفکر امام با دیگران اشاره دارد، خوشحالیم جامعه هنری به این دیدگاه ها دست یافته و درباره آن تحقیق و نگارش داشته است.
حجت الاسلام کمساری تصریح کرد: نمایشهای اجرایی در نخستین جشنواره نمایشنامهنویسی و تئاتر نشان می دهد جامعه هنری ما پیام این فراخوان را به خوبی دریافته است و از سویی مخاطبان نیز از موضوع گفتمان امام (س) استقبال خوبی داشتند به نوعی که روز گذشته برای برخی نمایشها نتوانستیم فضای لازم را فراهم کنیم که از مخاطبین همین جا عذرخواهی میکنم و این امر نویدبخش آینده ای خوب برای این جشنواره است.