برگزاری سومین کارگاه آشنایی با مبانی نقد در سینما و هنرهای تصویری حوزه هنری استان اصفهان با همکاری دفترتخصصی سینما سومین جلسه کارگاه های “آشنایی با مبانی نقد در سینما و هنرهای تصویری” را با حضور محمدحسین میربابا در ساعت ۱۷ روز پنج شنبه ۱۳ دیماه در سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی شهرداری برگزار می کند. ۱۳۹۷/۱۰/۱۱ ۱۸:۳۶ ساعت تعداد بازدید: ۶ به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان اصفهان ، در این نشست محمدحسین میربابا فارغ التحصیل سینما (کارگردانی و زیباییشناسی) از مدرسه عالی فیلم تهران به بیان ارتباط فلسفه و سینما خواهد پرداخت. این کارگردان تئاتر و سینما با اشاره به برگزاری کارگاه های دوره ای آشنایی با مبانی نقد در سینما و هنرهای تصویری به بیان سرفصل های نشست خود پرداخت و گفت در این نشست مباحث زیر مطرح می شود. آیا میان سینما و فلسفه ارتباطی وجود دارد؟ آیا خوانش سینما به واسطهی فلسفه امکانپذیر است؟ فلسفه در دوران معاصر چقدر تحت تأثیر سینما بهعنوان هنرـ رسانهای فراگیر بوده است؟ فلسفهی فیلم بهعنوان شاخهای از فلسفه در دوران معاصر چیست و چه کارکردهایی دارد و چه افقهایی را به روی دانش فلسفی از یک طرف و گسترش زبان سینما از سمت دیگر گشوده است؟ چگونه فکرکردن به سینما برای فلسفه امکانپذیر میشود؟ چگونه میتوان به پرسشی درونی از سینما رسید؟ چگونه میتوان به پرسشی درونی از این رابطه تناقضآمیز رسید؟ به عبات دیگر چگونه سینما میتواند به رویکردهایی که گنجایش وجود یک هنر کلان را تعبیه میکنند فکر کند؟ تمام این پرسشها و پرسشهایی دیگر از زمانیکه تئوری فیلم در همان دهههای ابتدایی تاریخ سینما شکل گرفت ذهن منتقدین و متفکرین سینما را به خود مشغول کرده و میکند. وی افزود: یکی از چالشبرانگیزترین رویکردهای تحلیل فیلم را رویکرد فلسفی بهشمار میرود. چراکه تفاوت چشمگیر و نقضکنندهای میان صاحبنظران در ارتباط با امکان و عدم امکان ارتباط میان فلسفه و سینما وجود دارد. با اینوجود سینما بهعنوان هنرـ رسانهای جامع مدیوم مناسبی برای مواجهات فلسفی قلمداد میشود. بهگونهای که حتی برخی اعتقاد دارند سینما در عصر حاضر جایگزین فلسفه شده است. البته ادعایی که پذیرفتنی نیست! آنچه در نشست پیشرو مدنظر است مواجهه با سینما بهمثابهی یک جهان است. یعنی فیلمها چگونه دستاندکار خلق جهانی سینمایی میشوند؟ و همین نگاه به خوانشهای فلسفی از سینما امکان بروز و ظهور میدهد. پژوهشگر حوزهی فیلم و فلسفه خاطرنشان کرد: در این میان از مهمترین تئوریهای فیلم و رویکردهای فلسفی در نقد و تحلیل فیلم و همچنین فیلسوفان مهمی که سینما را دستمایهی خلق مفاهیم فلسفی خود قرار دادهاند سخن خواهیم گفت. همچنین با ارجاع مستقیم به خود سینما بهعنوان هنری مستقل و کلان دیالکتیک فرم و محتوا را بهعنوان روششناسی فلسفی در تحلیل فیلم بهکار خواهیم گرفت. گفتنی است، جلسه کارگاه های “آشنایی با مبانی نقد در سینما و هنرهای تصویری” با همکاری حوزه هنری استان اصفهان و دفترتخصصی سینما در کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان برگزار می شود و هزینه ثبت نام کل دوره (۷ جلسه) ۱۷۰ هزار تومان و تک جلسه ۳۰ هزار تومان است و برای کارگاه این هفته نیز علاقه مندان تا ۱۲ دیماه برای ثبت نام مهلت دارند.
به گزارش سرمایه گستران و به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان اصفهان ، در این نشست محمدحسین میربابا فارغ التحصیل سینما (کارگردانی و زیباییشناسی) از مدرسه عالی فیلم تهران به بیان ارتباط فلسفه و سینما خواهد پرداخت.
این کارگردان تئاتر و سینما با اشاره به برگزاری کارگاه های دوره ای آشنایی با مبانی نقد در سینما و هنرهای تصویری به بیان سرفصل های نشست خود پرداخت و گفت در این نشست مباحث زیر مطرح می شود.
آیا میان سینما و فلسفه ارتباطی وجود دارد؟ آیا خوانش سینما به واسطهی فلسفه امکانپذیر است؟ فلسفه در دوران معاصر چقدر تحت تأثیر سینما بهعنوان هنرـ رسانهای فراگیر بوده است؟ فلسفهی فیلم بهعنوان شاخهای از فلسفه در دوران معاصر چیست و چه کارکردهایی دارد و چه افقهایی را به روی دانش فلسفی از یک طرف و گسترش زبان سینما از سمت دیگر گشوده است؟ چگونه فکرکردن به سینما برای فلسفه امکانپذیر میشود؟ چگونه میتوان به پرسشی درونی از سینما رسید؟ چگونه میتوان به پرسشی درونی از این رابطه تناقضآمیز رسید؟ به عبات دیگر چگونه سینما میتواند به رویکردهایی که گنجایش وجود یک هنر کلان را تعبیه میکنند فکر کند؟ تمام این پرسشها و پرسشهایی دیگر از زمانیکه تئوری فیلم در همان دهههای ابتدایی تاریخ سینما شکل گرفت ذهن منتقدین و متفکرین سینما را به خود مشغول کرده و میکند.
وی افزود: یکی از چالشبرانگیزترین رویکردهای تحلیل فیلم را رویکرد فلسفی بهشمار میرود. چراکه تفاوت چشمگیر و نقضکنندهای میان صاحبنظران در ارتباط با امکان و عدم امکان ارتباط میان فلسفه و سینما وجود دارد. با اینوجود سینما بهعنوان هنرـ رسانهای جامع مدیوم مناسبی برای مواجهات فلسفی قلمداد میشود. بهگونهای که حتی برخی اعتقاد دارند سینما در عصر حاضر جایگزین فلسفه شده است. البته ادعایی که پذیرفتنی نیست! آنچه در نشست پیشرو مدنظر است مواجهه با سینما بهمثابهی یک جهان است. یعنی فیلمها چگونه دستاندکار خلق جهانی سینمایی میشوند؟ و همین نگاه به خوانشهای فلسفی از سینما امکان بروز و ظهور میدهد.
پژوهشگر حوزهی فیلم و فلسفه خاطرنشان کرد: در این میان از مهمترین تئوریهای فیلم و رویکردهای فلسفی در نقد و تحلیل فیلم و همچنین فیلسوفان مهمی که سینما را دستمایهی خلق مفاهیم فلسفی خود قرار دادهاند سخن خواهیم گفت. همچنین با ارجاع مستقیم به خود سینما بهعنوان هنری مستقل و کلان دیالکتیک فرم و محتوا را بهعنوان روششناسی فلسفی در تحلیل فیلم بهکار خواهیم گرفت.
گفتنی است، جلسه کارگاه های “آشنایی با مبانی نقد در سینما و هنرهای تصویری” با همکاری حوزه هنری استان اصفهان و دفترتخصصی سینما در کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان برگزار می شود و هزینه ثبت نام کل دوره (۷ جلسه) ۱۷۰ هزار تومان و تک جلسه ۳۰ هزار تومان است و برای کارگاه این هفته نیز علاقه مندان تا ۱۲ دیماه برای ثبت نام مهلت دارند.