قدرت الله نوروزی با بیان این مطلب افزود: اصفهان شهری میراثی، فرهنگی و دوستدار صلح و دوستی شناخته شده و در طول تاریخ ” صلح و دوستی” این شهر به جهان ثابت شده و از مهمان نوازی اصفهان در جریان جنگ دوم جهانی ، به عنوان یک موضوع مهم در لهستان یاد می شود.
وی با بیان اینکه اصفهان از اوصاف متعددی برخوردار بوده و در تمام جهان زبان زد خاص و عام است، افزود: خوشحالم شهردار شهری هستم که برای ایران و جهان افتخار آفرین بوده است.
شهردار اصفهان با بیان اینکه نخستین کنفرانس ملی شهر دوستدار کودک میتواند سنگ بنای خوبی برای حمایت از کودکان باشد، کودکانی که کمتر صدای آن ها شنیده شده و نمیتوانند از خود دفاع کنند، خاطرنشانکرد: کودکانی که بیش از دیگران قربانی آلودگی هوا، آلودگی صوتی و تمام نابسامانیهای اجتماعی هستند، میتوانند موضوع تحقیق آسیبهای اجتماعی باشند، بنابراین باید به این مهم توجه بیشتری شود.
نوروزی تأکید کرد: باید نگرشمان را تغییر داده و افکارمان را دچار تحول کنیم تا دیگر شاهد رنج کودکان نباشیم و برنامههای اجتماعی ما باعث محدودیت و محرومیت کودکان نشود.
وی با بیان اینکه ما نیاز به تحول اندیشهای داریم، تصریح کرد: اگر میخواهیم آینده کشورمان بهتر از آنچه که هست، باشد باید به آیندهسازان آن توجه کنیم ، کودکان سرمایههای بزرگی هستند که به دلیل بیدفاعی و عدم توجه ویژه نمیتوانیم آینده را درست بسازیم، مگر اینکه دچار تغییر نگرشی در تمام ابعاد اجتماعی، فرهنگی، شهرسازی، بهسازی و زیباسازی شویم و این مهم در کشور ما تنها با همت والای شهرداریها میسر نمیشود، بلکه نیاز به اراده ملی دارد.
شهردار اصفهان ادامه داد: باید تمام دستگاه ها مشارکت کنند، کودک در مهدکودک پرورش پیدا میکند، در مدرسه ساخته و در دانشگاه بالنده میشود، بنابراین باید تمام کسانی که در این فرایندها نقش دارند، در این همایش ها حضور یابند و با سخنان علمی ثابت شود که حق کودک و احترام به آنها، حق مسلم ایشان است تا کسی نتواند به این حق مسلم خدشهای وارد کند؛ اگر به دلیل درک نکردن صحیح از کودکان اقداماتی انجام شود، آینده سازان ما توانمند نخواهند بود.
نوروزی خاطرنشان کرد: خوشحالم اصفهان گام های ارزشمندی در این راستا برداشته و شهرداری برنامههایی اجرا میکند که در آینده کودکان نقش بسزایی دارد.
وی با بیان اینکه اصفهان از سال گذشته تاکنون جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان را به صورت دائمی مورد توجه قرار داد، افزود: امسال یکی از بهترین برنامهها با اجراهای متعدد در نقاط مختلف شهر به ویژه نقاط محروم اجرا شد و کودکان در آن نقش بسزایی داشتند.
شهردار اصفهان ادامه داد: در اصفهان مراکز تخصصی متعدد از جمله خانه جوان و کودک وجود دارد و دو پایانه این شهر ، دارای خانه مادر و کودک شده است که درصدد هستیم تمام مراکز عمومی شهر از این امکان برخوردار شود، البته اینها گام های اولیه است و باید اقدامات موثرتری انجام شود.
نوروزی تصریح کرد: هیچ کودکی در این شهر نباید مسیر طولانی طی کند تا به امکانات رفاهی دسترسی پیدا کند، بلکه رفاهیات باید با برنامهریزی دقیق توزیع شود تا تمام نقاط شهری از امکانات اولیه برخوردار شود.
وی خاطرنشان کرد: تأمین نیازهای اولیه برای آینده کودکان حق مسلم آنهااست و نه تنها نگاه فیزیکی به طرحها بلکه باید نگاه روانی و دقیق برای تربیت آنها وجود داشته باشد؛ معلم، استاد دانشگاه و راننده تاکسی در شهر دوستدار کودک باید به حقوق کودکان احترام بگذارند.
شهردار اصفهان با بیان اینکه همه باید برای رعایت این حق خود را مکلف بدانند تا اصفهان به عنوان شهر دوستدار کودک در دنیا به صورت الگوی موفق معرفی شود، افزود: ما به دیپلماسی شهری و تعامل شهرها اعتقاد داریم، ای کاش این اندیشه در تمام بخش ها ایجاد شود، زیرا تعامل با دنیا ، نیاز امروز جامعه و گرهگشای بسیاری از مشکلات است و اگر تحقق یابد میتوانیم با درک صحیح مشکلات را حل کنیم.
نوروزی گفت: اگر رعایت تمام مولفهها شدنی نیست، باید استانداردهای لازم برای کودکان را رعایت کنیم تا شهری آباد و بهتر از گذشته داشته باشیم.
وی اظهار کرد: خوشحالم که این شهر پایلوت شهر دوستدار کودک در ایران است و عهد میبندیم در تمام اقدامات به طور جدی حقوق کودکان را رعایت کنیم، چون این یک سرمایه گذاری و نگاه توسعهای به آینده است.
شهردار اصفهان با بیان اینکه توسعه پایدار با حفظ حقوق امروز به آینده نگاه میکند و سرمایهها را زیرساخت آینده قرار میدهد، تصریح کرد: اگر میخواهیم حقوق کودکان را رعایت کنیم، باید آلودگی و ترافیک را کاهش دهیم، اگر در زاینده رود آب جریان داشته باشد اصفهان همچون گذشته قلب ایران خواهد ماند و ما باید برای این شهر بزرگ تاریخی که قلب آن برای ایران می تپد تلاش کنیم، در این راستا تأکید میکنم که مسئولان باید به داد زاینده رود برسند.
***در شهر دوستدار کودک باید کودکان در تصمیم مدیران شهری سهیم باشند
مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده نیز در این مراسم گفت: همواره با این سؤال روبه رو میشویم که کودکان تأکید دارند «ما کودکان در تصمیم مدیران شهری سهیم هستیم»،بنابراین از متولیان برگزاری نخستین کنفرانس ملی شهر دوستدار کودک باید سؤال کنیم که چقدر مولفهها و شاخصهای اصلی شهر دوستدار کودک را عملیاتی کردهایم.
فریبا نظری پورکیایی افزود: کودکان باید در تصمیم گیریها و تصمیم سازیهای حقوق شهروندی مورد توجه قرار گیرند.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده بیان داشت: در شهر دوستدار کودک از بعد نرم افزاری و سختافزاری کودکان باید مورد توجه قرار بگیرند، اما به راستی چه میزان مورد توجه بوده اند؟، این مسئله باید بررسی شود؛ در مراسم امروز از ۳۱ استان کشور، نمایندگان شورای شهر و شهرداری، مدیران کل دفاتر امور بانوان از استان های گیلان، فارس، اصفهان، مشهد، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی حضور دارند.
وی تأکید کرد: بخشهای سخت افزاری و زیربنایی ساخت و ساز، طراحی و عملیاتی کردن پروژه های مربوط به شهر دوستدار کودک برعهده معاونت عمرانی وزارت کشور و شهرداریها است؛ البته دفاتر بانوان سراسر کشور مأموریت دارند به لحاظ فرهنگی و نرم افزاری مباحث مربوط به شهر دوستدار کودک را براساس نیازها و حقوق شهروند کودکان، خانواده و زنان بررسی کنند.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده تصریح کرد: از نمایندگان استانها درخواست میشود پیام کنفرانس شهر دوستدار کودک را به استان خود ببرند تا بدانند کودکان را میبینیم و میشنویم.
نظری پورکیایی با بیان اینکه خانواده دوستدار کودک پیش نیاز شهر دوستدار کودک است، اظهار کرد: اگر در خانواده دوستدار کودک باشیم میتوان امیدوار بود، که شهرمان نیز دوستدار کودک باشد؛ اگر در خانوادهها حقوق کودکان را به رسمیت بشناسیم، شهری خواهیم داشت که کودکان در آن پرنشاط و خوشحال خواهند بود و صبحها با استرس از خواب بیدار نمیشوند؛ باید ابتدا خانواده را دوستدار کودک کنیم تا سنگ بنایی برای شهر دوستدار کودک باشد.