به گزارش سرمایه گستران و به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای استان اصفهان، مهندس سید مهدی میرباقری به مصوبه طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب اشاره کرد و گفت: این پروژه پس از هشت سال با چالش های پی در پی در نهایت در پانزدهمین جلسه شورای عالی آب کشور در سال ۱۳۹۲ به تصویب رسید و در سالهای نخستین با تخصیص اعتبارهای مناسب پیش رفت تا اینکه امروزه برای تامین اعتبارات با دشواری هایی مواجه شده ایم.
مدیر بهره برداری و حفاظت از منابع آب شرکت آب منطقه ای با بیان اینکه از ۳۵ محدوده مطالعاتی «دشت» در استان اصفهان وجود دارد که از این تعداد، ۸ محدوده آزاد و ۱۷ محدوده ممنوعه و ۱۰ محدوده ممنوعه بحرانی است اظهار داشت: ۴۲ هزار و ۵۰۱ حلقه چاه مجاز با تخلیه ۳۵ میلیون و ۴۱۶ متر مکعب در استان اصفهان وجود دارد.
وی افزود: ۲۱ هزار و ۱۲۳ حلقه چاه غیرمجاز با تخلیه ۳۹۰ میلیون و ۱۳ مترمکعب در استان اصفهان وجود دارد که ۱۳ هزار و۷۲۹ حلقه آن فعال است.
میرباقری به پرکردن چاه های غیرمجاز اشاره ای کرد و گفت: از سال ۱۳۸۶ تاکنون، پنج هزار و ۹۰۳ چاه غیرمجاز در استان اصفهان پر و مسلوب المنفعه شده است. حجم صرفه جویی از محل پرکردن چاه های غیرمجاز از سال ۸۶ تاکنون ۱۹۰ میلیون مترمکعب است.
مدیر بهره برداری و حفاظت از منابع آب شرکت آب منطقه ای اظهار کرد: از سال ۱۳۹۵ تاکنون دوازده هزار و ۱۱۶ پروانه بهره برداری کشاورزی اصلاح و تعدیل شده که این اقدام منجر به کاهش حجم ۶۸۲ میلیون مترمکعب در پروانه های بهره برداری شده است.
میرباقری با بیان اینکه از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۵، سه هزار و ۸۹۶ کنتور هوشمند آب و برق ” فهام” در چاه ها نصب شده است، افزود: از سال ۱۳۹۶ تاکنون ۹۸۱ کنتور حجمی الکترومغناطیس در چاه ها نصب شده که از دقت بالاتری برخوردار و کارایی بهتری داشته است .
وی با بیان اینکه دو هزار و ۵۴۹ دستگاه و ادوات غیرمجاز حفاری از سال ۹۲ تاکنون توقیف شد افزود: در نه ماهه امسال ۳۴۵ دستگاه و ادوات غیرمجاز حفاری توقیف شده است.
میرباقری با اشاره به استقرار ۶۲ گروه گشت و بازرسی در راستای طرح احیا و تعادل بخشی منابع گفت: قرار است امسال ۶۳۶ حلقه چاه غیرمجاز از هدف ۶۰۰حلقه چاه برای تمام سال ۹۸ پرشود که صرفه جویی ۶ میلیون و ۱۳۳ مترمکعب از محل پرکردن چاههای غیرمجاز نسبت به هدف دو هزار و ۳۷ میلیون مترمکعب فراهم می شود.
وی با اشاره به اعتبار بودجه امسال ۱۵.۶ میلیارد تومان برای طرح احیا وتعادل بخشی اظهار کرد: تاکنون چهار میلیارد تومان از این بودجه تخصیص شده است و مابقی نیز در صورت پرداخت با اسناد اوراق سال ۱۴۰۰ تامین خواهد شد که پیشرفت پروژه های تعادل بخشی با تعامل سازنده صنف کشاورزی در استان اصفهان به نتیجه مطلوب خواهد رسید.