مقابله با کرونا، آزمایشی که از آن سربلند بیرون می آئیم
تقریباً ۳ هفته از اولین نشانه های ویروس کرونا در ایران می گذرد. هرچند مسئولان کشور پیش بینی می کردند که این ویروس قطعاً به کشور ما هم می رسد اما هیچ کس فکر نمی کرد گستردگی سرایت آن به حدی باشد که باعث تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و مکان های اجتماع عمومی شود.
نکته ای که این روزها باید مورد توجه قرار گیرد، تجربه ای است که در بستر مقابله با ویروس کرونا برای کشور ما به دست آمده و می تواند دستاوردهای بسیار خوبی به همراه داشته باشد.
البته کشور ما یک کشور بلاخیز است و هر از چند گاهی با بلایای طبیعی همچون سیل، زلزله، طوفان و… مواجه می شویم و می توان اذعان کرد که مردم، مسئولان و نیروهای مسلح از تجربه بسیار کافی نسبت به بسیاری از دیگر کشورها برای مدیریت شرایط بحرانی برخوردارند. بد نیست بدانید که کارشناسان سازمان بهداشت جهانی نیز هنگام بازدید از کشورمان به این موضوع اعتراف کردند که ایران امکانات و توانمندی های بسیار خوبی برای مقابله با کرونا در اختیار دارد و پیشرفت های خوبی هم در درمان مبتلایان به این بیماری داشته است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز سیزدهم اسفند ماه امسال پس از غرس ۲ اصله نهال که به مناسبت روز درخت کاری انجام دادند در سخنانی به موضوع کرونا اشاره کرده و فرموند: « این مسئله مدتی نه چندان طولانی برای کشور وجود خواهد داشت و سپس رخت برمیبندد اما تجربیات حاصل از آن و فعالیت مردم و دستگاه ها که به مثابه یک رزمایش عمومی است، میتواند به عنوان یک دستاورد باقی بماند.»
ایشان با اشاره به اقدامات پسندیده و نوعدوستانه برخی هموطنان مانند کمک های مالی و توزیع اقلام بهداشتی، افزودند: « این کارها بسیار خوب است و با حفظ این دستاوردها، بلا به نعمت و تهدید به فرصت تبدیل میشود.»
لازم به یاد آوری است، درهمین مدت کم حضور پرقدرت پزشکان در صحنه و تلاش مجاهدانه آنان برای درمان مبتلایان به بیماری کرونا، ابتکار عمل های صورت گرفته در راستای ساخت کیت های تشخیص بیماری کرونا و اقدامات تحسین برانگیز دانشمندان ایرانی برای تولید دارو و واکسن این بیماری بسیار حائز اهمیت است که می تواند دستاورد بسیار خوبی برای کشور ما باشد و یک بار دیگر نام و آوازه ایران و ایرانی را در جهان بر زبان ها بیندازد و به دنیا نشان دهد که ما علی رغم تحریم ها و دشمنی ها روی پای خود ایستاده ایم و از هیچ بلا و آفتی هراسی نداریم.
از طرفی دیگر ارائه خدمات الکترونیک به مردم و کاهش مراجعات مردمی به بانک ها ، ادارات و ارگان ها، راه اندازی کارگاه های شبانه روزی و جهادگونه تولید ماسک و دستکش و اقلام بهداشتی، مبارزه سریع با محتکران اقلام بهداشتی و مجازات سریع آن ها، مدیریت فضای مجازی و شایعات با اطلاع رسانی شفاف ، دقیق و به موقع در خصوص بیماری کرونا، حذف تبادل اسکناس توسط مردم و انجام خرید های آنلاین،همراهی همه جانبه کشور با جامعه پزشکی و مسئولان بهداشت و درمان،ایجاد وحدت و همدلی بین مردم و… را نیز می توان از جمله دستاوردهای رزمایش مقابله با کرونا دانست که برای سال های متمادی و در بحران های احتمالی آینده هم می تواند تجربه های بسیار خوبی در اختیار مردم و مسئولان کشور ما قرار دهد.
بی تردید بسیج همگانی که این روزها برای مقابله با ویروس کرونا راه افتاده یاد آور صحنه های بسیار زیبایی از رشادت ها ، از خودگذشتگی ها و ایثار مردم در دوران دفاع مقدس است. در آن دوران یک ملت پشتیبان رزمندگانی بودند که در جبهه ها جانانه از مرزهای کشور دفاع می کردند. هر کس با هرچیزی که در اختیار داشت به کمک رزمندگان می شتافت، یکی با خیاطی برای رزمندگان لباس می دوخت، یکی نان می پخت،یکی شعر می سرود و به رزمندگان روحیه می داد و پزشکان هم به پشت جبهه ها می رفتند و به رزمندگان امدادرسانی می کردند.
صحنه های بسیار زیبا را البته رزمندگانی ایجاد کردند که وقتی در معرض حمله شیمیایی و میکروبی دشمن قرار می گرفتند با ایثار و از خودگذشتگی ماسک های خود را در اختیار مردم عادی قرار می دادند.
مردم ایران همین صحنه ها را در مواقع وقوع زلزله، سیل و بلایای طبیعی، جشن نیکوکاری و حتی در پذیرایی از شرکت کنندگان در پیاده روی اربعین حسینی (ع) نیز خلق کردند و نمونه هایی از اوج همدلی و نوع دوستی را به ثبت رسانده اند.
امروز هم همین صحنه ها را در بحث مقابله با کرونا به عینه مشاهده می کنیم از پیرزنی که شبانه عابربانک ها را با مواد ضد عفونی کننده شستشو می داد، یا تولید ماسک های بهداشتی توسط خانم های خیاط در یک مسجد، حضور مجاهدانه پزشکان در مراکز درمانی، سه شیفته شدن کارخانه های تولید مواد ضد عفونی کننده تا تهیه سرود و کلیپ برای روحیه دادن به مردم در این ایام توسط برخی جوانان در فضای مجازی و…. تا برپایی دعا و نیایش های شبانه برای رفع بلا از کشور که نشان می دهد مردم همدیگر را دوست دارند، کشور و انقلابشان را دوست دارند و برای حفظ این نظام و دستاوردهای آن از هیچ تلاشی دریغ نمی کنند و ان شاء الله همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند این گونه اقدامات بلا را به نعمت و تهدید را به فرصت تبدیل خواهد کرد و مطمئناً از این آزمون الهی سربلند بیرون می آئیم و خداوند متعال نظر لطف و رحمتش را به سوی بندگانش که این گونه به داد هم می رسند معطوف خواهد ساخت.
در این میان نیروی انتظامی نیز که سوگند یاد کرده حافظ جان، مال، ناموس و آبروی مردم باشد همیشه و در همه شرایط در صحنه حاضر بوده و تمام توان و ظرفیت خود را برای کمک به مردم بکار گرفته است. از نوروز امسال که علی رغم حضور در ماموریت بزرگ طرح نورزی به کمک مردم سیل زده در استان های گلستان، مازندران، لرستان و خوزستان شتافت تا مقابله با فتنه ۲۵ آبان ماه که بسیاری از آنان در درگیری با فتنه گران مصدوم و مجروح شدند تا کمک به مردم سیل زده سیستان و بلوچستان ، و زلزله زدگان استان اردبیل در اوایل زمستان و کمک به مردم گرفتار در برف بهمن ماه و اما این بار هم با بسیج همه امکانات خود وارد صحنه شده و برای ضد عفونی کردن شهرها و معابر به یاری مردم شتافتند.
آری امروز و در این ایام مدافعان امنیت در کنار مدافعان سلامت مردم مقتدرانه در صحنه حضور دارند و هر کمکی که از دست شان برآید دریغ نمی کنند ضمن اینکه با اقتدار تمام در مقابل محتکران اقلام بهداشتی و شایعه پراکنان در فضای مجازی که این روزها امنیت و سلامت روانی مردم را به خطر می اندازند می ایستند و با اشرافیت اطلاعاتی خود این افراد را دستگیر و به دست قانون می سپارند.
در پایان،ضمن قدردانی از تلاش جامعه پزشکان، پرستاران و دست اندرکاران شبکه بهداشت و درمان کشور که این روزها مجاهدانه برای حفظ سلامت مردم در برابر مقابله ویروس کرونا و درمان مبتلایان به این ویروس تلاش می کنند از خداوند متعال برای درگذشتگان این بیماری رحمت و مغفرت و برای مبتلایان شفای کامل مسئلت نموده و امیدواریم این بیماری هرچه زودتر از کشور ما رخت بربندد و فرهنگ رعایت اصول بهداشتی که امروز در جامعه ما ایجاد شده در مواردی همچون پیشگیری از سرقت ها و تصادفات و جرایم نیز به یک الگو تبدیل شود و مردم همانطور که اصول بهداشتی را رعایت می کنند، اصول ایمنی و خود مراقبتی در پیشگیری از آسیب ها و جرایم را نیز رعایت نمایند.#
تهیه و تنظیم: سردار مهدی معصوم بیگی – فرمانده انتظامی استان اصفهان