جوابیه دانشگاه خواجه نصیر و پاسخ استاد اخراجی
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران وبه نقل از خبرآنلاین، در پاسخ دانشگاه خواجه نصیر به گزارش «ماجرای استادی که به دلیل صدای زنانه از تدریس محروم شده و حالا دست به تحصن زده است» آمده است؛
در پی انتشار خبر خاتمه قرارداد یکی از اعضای هیات علمی پیمانی سابق دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی، روابط عمومی دانشگاه ضمن ابراز تاسف از انعکاس نادرست و یک سویه این موضوع، لازم میداند توضیحاتی را به شرح زیر اعلام نماید:
۱- با متقاضیان عضویت هیات علمی دانشگاه، پس از طی مراحل قانونی و تائید هیات اجرایی جذب دانشگاه، قرارداد پیمانی یکساله منعقد میگردد. درطول مدت قرارداد، عملکرد آموزشی، پژوهشی و پایبندی به اصول اخلاق حرفهای آنها مطابق آئیننامه هیات اجرایی جذب مورد ارزیابی قرار میگیرد. چنانچه متقاضی در هر کدام از موارد فوق الذکر عملکرد مناسبی نداشته باشد، دانشگاه مطابق آئیننامه و عرف تمامی مجامع علمی دنیا میتواند نسبت به عدم تمدید قرارداد متقاضی اقدام نماید. شایان ذکر است که متقاضی نیز میتواند پس از پایان قرارداد یکساله نسبت به قطع همکاری با دانشگاه اقدام نماید.
۲- معیارهای اصلی ارزیابی اعضای هیات علمی، عملکرد آموزشی، پژوهشی و رعایت شئونات دانشگاهی است. لذا بدیهی است که مشخصات ظاهری، تُن صدا و … نمیتواند معیاری برای پذیرش یا عدم پذیرش متقاضیان استخدام در دانشگاه باشد. در مورد فرد مورد نظر نیز هیات جذب دانشگاه، ضمن آگاهی از تُن صدای ایشان، با عقد قرارداد یک ساله پیمانی اولیه موافقت نموده است.
۳- هیات اجرائی جذب و دانشکده فیزیک دانشگاه با تمدید قرارداد فرد موردنظر به علت عدم رعایت شئونات دانشگاهی از قبیل درخواست نامتعارف ارتقاء به دانشیاری (تنها پس از گذشت چند ماه از قرارداد پیمانی اولیه) و شکایت وی از دانشگاه به محاکم قضایی به دنبال مخالفت دانشکده و دانشگاه با درخواست غیرمنطقی و غیرقانونی ایشان، عدم رعایت امانت داری در نمرات پایان ترم دانشجویان و … مخالفت نموده است.
۴- رفتارهای غیرمتعارف فرد مذکور پس از عدم تمدید قرارداد دانشگاه با ایشان، از قبیل مصاحبه با رسانههای بیگانه و نشر خبر کذب “اخراج از دانشگاه به علت تُن صدا” و اصرار بر انتشار آن در رسانههای داخلی و فضای مجازی، خود موید تصمیم درست دانشکده فیزیک و هیات اجرائی جذب دانشگاه، مبنی بر عدم تمدید قرارداد ایشان به علت عدم رعایت اخلاق حرفهای و شئونات دانشگاهی است.
واکنش استاد اخراجی به جوابیه دانشگاه خواجه نصیر
در همین حال، قاسم اکسیری فرد به این جوابیه دانشگاه خواجه نصیر واکنش نشان داده است .
متن جوابیه دکتر قاسم اکسیری فرد به شرح زیر است :
۱- کمیته احراز صلاحیتهای عمومی دانشگاه خواجه نصیر در تاریخ ده شهریور ۱۳۹۳ از دید صلاحیت و توانایی عمومی من کتبا حکم به عدم صلاحیت من برای تدریس داده است. دبیر این کمیته آقای دکتر وفایی به صراحت نظر تخصصی کمیته را به من تفهیم کرد و مبنای حکم آهنگ صدای من بیان شد. در صورتی که خلاف ماوقع را می گویم به دانشگاه اجازه می دهم و از آن انتظار دارم حکم غیر محرمانه ارزشیابی کمیته صلاحیتهای عمومی مرا انتشار دهد.
۲- مصاحبه های من با مطبوعات از نیمه دوم اسفند ۱۳۹۳ شروع شده است لذا این مصاحبه ها نمی توانسته است در تصمیم دانشگاه مبنی بر ناتوانی من به تدریس اثری داشته باشد. به علاوه از چه زمانی و دقیقا بر اساس کدام استدلالی گفتگو با مطبوعات دلیل ناتوانی یک استاد دانشگاه در تدریس شده است؟ لطفا دانشگاه توجیه یا سفسطه نکند. حتی اگر به خطا فرض کنیم یک استاد دانشگاه نمی تواند با مطبوعات سخن بگوید دقت کنید من زمانی گفتگوها را با مطبوعات انجام داده ام که هیچ قراردادی با دانشگاه نداشته ام. هیچ دانشگاهی حق ندارد حقوق شهروندی اساتید سابق دانشگاه را نقض کند و به آنها بگوید با مطبوعات سخن نگویید. دانشگاه نمی تواند و نباید حقوق شهروندی شهروندان را نقض کند و پاسخ دادن به خبرنگاران را دلیل عدم صلاحیت اساتید دانشگاه بشمارد. این رفتار دور از شان دانشگاه است.
۳- دانشگاه حقیقت را کتمان می کند. همه ی دانشجویان نمره نهایی دقیق بر اساس برگه های خود دریافت نموده اند. به علاوه نمره های دانشجویان در اواخر بهمن ۹۳ وارد سایت آموزشی شده است لذا حتی اگر دانشگاه راست می گفت این نمره ها نمی توانسته است دلیل عدم صلاحیت من برای تدریس از ده شهریور ۹۳ باشد. حتی اگر دانشگاه راست می گفت این نمره ها نمی توانست دلیل حکم نوشته شده در اواسط آذرماه ۹۳ توسط هیات اجرایی جذب دانشگاه باشد. می توانست؟
۴- هیات اجرایی پیشین جذب دانشگاه و ریاست سابق دانشگاه حکم مرا امضا کردند. هیات اجرایی و ریاست جدید در جذب من به دانشگاه دخالتی نداشته است که می گویند آهنگ صدای مرا پیش از جذب شنیده بوده است. دانشگاه باز حقیقت را نمی گوید. هیاتی دیگر و ریاستی دیگر حکم مرا امضا کرده است. بر مبنای کدام استدلال ریاست جدید اصرار دارد که مسیول جذب من بوده است و این افتخار را برای خود می خرد در حالی که تنها مسیول تبعات منفی برکناری من است؟
۵- دانشگاه مدعی است که از درون دانشکده از من حمایتی نشده است. اما این سخن درست نیست. شورای هسته ای و گرانش در صورت جلسه رسمی خود با تمدید قرارداد من موافقت نمود. کمیته ی آموزشی دانشکده فیزیک تقاضای تمدید قرارداد مرا داشت. معاونت آموزشی دانشکده فیزیک هم همین گونه. دانشگاه بر خلاف نظر تخصصی همکاران و دانشکده فیزیک حکم به عدم تمدید قرارداد من داد. کار دانشگاه در عدم تمدید قرار داد من حرفه ای نبوده است ناقض رفتار حرفه ای یک دانشگاه بوده است.
از دانشگاه خواجه نصیر مصرانه تقاضا دارم حکم کمیته صلاحیتهای عمومی مرا در تاریخ ده شهریور ۹۳ برای تنویر افکار عمومی انتشار دهد. چه دلیلی بد تر از رد صلاحیت من به علت آهنگ صدایم وجود می تواند داشته باشد که دانشگاه علیرغم درخواست من و افکار عمومی حاضر نیست حکم غیر محرمانه کمیته ی احراز صلاحیتهای عمومی مرا انتشار دهد؟ واقعا چه دلیلی به جز کتمان حقیقت دانشگاه و تلاش دانشگاه در پوشاندن خطای خود می تواند وجود داشته باشد؟
با احترام شایسته
دکتر قاسم اکسیری فرد